INAV - V modu ANGLE neletí v horizontu

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Libor
Kontaktovat uživatele:

INAV - V modu ANGLE neletí v horizontu

#1 Příspěvek od Libor »

Mám letadlo, letadlo létá v MANUAL modu způsobně. S trimy v neutrálu a příslušným plynem letí letadlo v horizontu. Dříve, když jsem přepnul do modu ANGLE, letělo letadlo dál v horizontu.
- Teď po přepnutí do modu ANGLE přejde do sestupného letu cca 20 stupňů dolů.
- V ALTHOLD drží výšku
- RTH funguje korektně.
- První, co jsem zkontroloval, zda se FC neuvolnil z 3M zipu a nezměnil polohu v trupu. Nezměnil.
- Doma jsem letadlo pověsil a nastavil cca polohu letu v horizontu a zkusil jsem měnit align_board_pitch. Pro změnu o 1 stupeň jsem používal změnu parametru o 10. V tom závěsu jsem si doladil, aby horizont na vysílači i pitch v inav configuratoru okazovaly nulu.
- Venku letadlo po přepnutí do ANGLE potlačí a letí trvale v sestupné trajetorii. Přepnul jsem ve větší výšce a počkal, dokud se rychlost neustálí. Letí jak po kolejích dolů.
- Zkouška v ruce. Čekal bych, že když to letadlo držím v ruce v horizontu, že se výškovka při přepnutí na ANGLE nepohne. Ale potlačí se.
- Okontroloval jsem trimy, ve všech modech jsou v nule.

Co je špatně / co dělám špatně?
Libor
Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: INAV - V modu ANGLE neletí v horizontu

#2 Příspěvek od Libor »

V PID - Mechanics jsem měl v Level Trim -10.
Libor
graup15

#3 Příspěvek od graup15 »

Jak mi nedávno psal jeden opravdu borec co např Inav rozumí mnohem víc než mi dva dohromady x 20 :-) :-)
Tak umět INAV nebo ARDU je ovšem úplně jiný level, to jsou týdny studia neúplných a blbě dostupných všude možně rozházených informací. Největší hloupostí je si myslet, nahraju firmware a ono to poletí, no, to tak leda do země. Proti tomu je konvenční modelařina košíkařina nebo spíše uspávanka pro děti po makovém vývaru.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Libor »

Začal jsem s tím v roce 21 (http://kolmanl.info/index.php?show=razor_fc) a už tehdy se dalo vše dočíst v dokumentaci, jen si člověk musel dát práci to přečíst a osvojit si to, pochopit filozofii té věci (a pochopit trochu, jak to funguje na Gitu). Za ty roky mi nic neulétlo, nic jsem nerozmastil o zem, jen jednou jsem spadl do vrtáku a dovrtal to až na pole. V roce 22 už byly na světě tutoriály, kde jsou ty věci dobře podány a stačí se toho držet (http://kolmanl.info/index.php?show=INAV_SRC). Obecně je problém jazyková bariéra a schopnost / ochota lidí studovat. S tím, že to je studium neúplných a blbě dostupných všude možně rozházených informací nesouhlasím, myslím si, že už nějaký rok jsou k mání ucelené informace. Chce to nebýt líný a věnovat nějaký večer studiu a postupně si to osvojovat. A chce to být pečlivý, nic nevynechat, nic nepřeskakovat.
Snímek obrazovky 2025-10-16 095218.png
S "myslet si, ze nahraju firmware a ono to poletí" samozřejmě souhlasím. ;)
Libor
kokeš

#5 Příspěvek od kokeš »

Souhlas s Liborem i když teprve jsem to minulej tejden natahl.Je spousta tutoriálů.Je možné v nich nastavit titulky a překladač. Jednu chvíli ten překlad asi měsíc nešel . Tento přístup k tutoriálům může ovlivnit rozhodování jakej konkrétní model pro FPV koupit.Je známo že ještě nedávno jsem takto bruslil V betafligtu. Vím že Inav je rozhodně těžší .Ovšem ten pocit že se s toho nezakouří když to pospájíš dohromady. :D
Příklad takového nastavování : https://www.youtube.com/watch?v=tgS5enEE0Fs
koksák
graup15

#6 Příspěvek od graup15 »

Libor píše: čtv 16.10.2025 9:58 Začal jsem s tím v roce 21 (http://kolmanl.info/index.php?show=razor_fc) a už tehdy se dalo vše dočíst v dokumentaci, jen si člověk musel dát práci to přečíst a osvojit si to, pochopit filozofii té věci (a pochopit trochu, jak to funguje na Gitu). Za ty roky mi nic neulétlo, nic jsem nerozmastil o zem, jen jednou jsem spadl do vrtáku a dovrtal to až na pole. V roce 22 už byly na světě tutoriály, kde jsou ty věci dobře podány a stačí se toho držet (http://kolmanl.info/index.php?show=INAV_SRC). Obecně je problém jazyková bariéra a schopnost / ochota lidí studovat. S tím, že to je studium neúplných a blbě dostupných všude možně rozházených informací nesouhlasím, myslím si, že už nějaký rok jsou k mání ucelené informace. Chce to nebýt líný a věnovat nějaký večer studiu a postupně si to osvojovat. A chce to být pečlivý, nic nevynechat, nic nepřeskakovat.

Snímek obrazovky 2025-10-16 095218.png

S "myslet si, ze nahraju firmware a ono to poletí" samozřejmě souhlasím. ;)
Já taky :mrgreen: Duležite je např Pepinovi toto opakovat dokola....a místo rcmanie...nastane Pepin Armagedon :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“