Obyčejní lidi se už opravdu bojí sem něco napsat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Janek2

Obyčejní lidi se už opravdu bojí sem něco napsat

#1 Příspěvek od Janek2 »

Zdravím, Pepine, tak s tímto s tebou souhlasím na 100 procent.

" ...jak tady ze mě Jakýsi mpml nebo co udělal zoufalce co slepuje z jeho pohledu neslepitelného a zbytečký se srát s opravou modelu který stojí plácnu 40 tisíc ale na druhou stranu je tady neskutečně aktivní a smysluplnost vidî v tom rozpohybovat vysílače marz a jiný nesmysly který dnes nemají absolutně žádný jiný smysl než to jen doma v obyvaku rozhýbat ale na smysluplný použití smysluplnost nula nula nic.

Co tim chcí říct, zastavit se to asi nedá, tydle lidi ty diskusní vlákna totálně zabily,jsou chytří, nikdo s nimi nechce jit do osobní konfrontace bo je svoji chytrostí umlátí, ale jsou zlý a jediný duvod proč na ty ruzná vlákna chodí je eliminovat ten svuj osobní problém té každodenní potřeby se na někom poléčit.

Je mi to prostě líto, ještě před pár lety by mě fakt ani omylem nenanadlo že já budu žit ale rc mánia už ne, pro mě, jako samotáře je rc mánia hodně duležitá pro komunikaci i když pouze virtuální s komunitou modelářu, nesu to opravdu hodně těžce že to umírá, že ti obyčejní lidi se už opravdu bojí sem něco napsat aby se to ve finále neobrátilo proti nim."

A hlavně toto jsi napsal podle mého gusta.

"Co tim chcí říct, zastavit se to asi nedá, tydle lidi ty diskusní vlákna totálně zabily,jsou chytří, nikdo s nimi nechce jit do osobní konfrontace bo je svoji chytrostí umlátí, ale jsou zlý a jediný duvod proč na ty ruzná vlákna chodí je eliminovat ten svuj osobní problém té každodenní potřeby se na někom poléčit."

Jen něco doplním. Nechci se tímto dotknout takových obyčejných modelářů, jak jsem třeba zrovna já.

Pěkný podvečer všem.
Naposledy upravil(a) Janek2 dne sob 20.09.2025 20:27, celkem upraveno 2 x.
Libor
Kontaktovat uživatele:

obyčejní lidi se už opravdu bojí sem něco napsat

#2 Příspěvek od Libor »

Reaguji na
Janek2 píše: sob 20.09.2025 17:12 " ...jak tady ze mě Jakýsi mpml nebo co udělal zoufalce co slepuje z jeho pohledu neslepitelného a zbytečný se srát s opravou modelu který stojí plácnu 40 tisíc ale na druhou stranu je tady neskutečně aktivní a smysluplnost vidî v tom rozpohybovat vysílače mars a jiný nesmysly který dnes nemají absolutně žádný jiný smysl než to jen doma v obýváku rozhýbat ale na smysluplný použití smysluplnost nula nula nic.
Co tim chcí říct, zastavit se to asi nedá, tydle lidi ty diskusní vlákna totálně zabily,jsou chytří, nikdo s nimi nechce jit do osobní konfrontace, bo je svoji chytrostí umlátí, ale jsou zlý a jediný důvod, proč na ty různá vlákna chodí, je eliminovat ten svuj osobní problém té každodenní potřeby se na někom poléčit.
Je mi to prostě líto, ještě před pár lety by mě fakt ani omylem nenanadlo že já budu žit ale rc mánia už ne, pro mě, jako samotáře je rc mánia hodně duležitá pro komunikaci i když pouze virtuální s komunitou modelářu, nesu to opravdu hodně těžce že to umírá, že ti obyčejní lidi se už opravdu bojí sem něco napsat aby se to ve finále neobrátilo proti nim."
Je nás tady na RC mánii plno různých lidí:
- zaměřením, zájmy
- profesí
- zručností
- zkušeností v modelářství
- názorem, co je modelářství
- spíše technických nebo více uměleckých
- vzdělaností, rozhledem
- povahou pruďasů, kliďasů
- výmluvností
- prachatostí
- věkem
Dalo by se vyjmenovávat ještě plno našich vlastností. Neznám jinou bandu lidí, která je takto pestrá a je to super! :D

ad "Jakýsi mpml" - to není nějaký "jakýsi", je to konkrétní člověk, který má ty výše uvedené vlastnosti a je na každém z nás si o těch jednotlivých diskutujících udělat nějaký obrázek sami, přiřadit jejich příspěvkům - názorům váhu, jakou pro mě mají. A protože jsme každý jiný (viz výš uvedený výčet našich vlastností), tak tu váhu příspěvků ostatních má každý z nás nastavenou jinak.

ad "ale na druhou stranu je tady neskutečně aktivní a smysluplnost vidî v tom rozpohybovat vysílače mars a jiný nesmysly který dnes nemají absolutně žádný jiný smysl než to jen doma v obýváku rozhýbat ale na smysluplný použití smysluplnost nula nula nic." - To je přesně to samé, co podle vás (některých z vás) dělá mpml, jen v opačném gardu.

Jak si zachovat klidnou hlavu a RC mánii:
- Pokud tě něco naštve, dej si pauzu, než odpovíš. Nereaguj impulzivně.
- Soustřeď se na téma, ne na osobu. Hodnoť myšlenky, ne člověka, který je napsal.
- Předpokládej dobrou vůli. Většina lidí nepíše s úmyslem škodit, i když to tak může působit. Snes i ironii nebo sarkasmus.
- Drž se faktů a argumentů. Pokud něco tvrdíš, snaž se to podpořit zkušeností, zdrojem nebo logickým vysvětlením. Drž se tématu.
- Nenech se vtáhnout do osobních sporů. Když někdo sklouzne k útoku, nereaguj.
- Respektuj odlišný názor. Neshoda není problém, je to přirozená součást diskuze. Mysli na výčet naší různosti našich vlastností výše.
- Ignoruj provokace. Flame se nejlépe uhasí tím, že nepřiléváš olej do ohně.
- Myslet pořád na tu různost, různorodost.
- Držet se tématu vlákna. Chceš-li sdělit něco jiného, chceš-li se zeptat na něco jiného, založ jiné vlákno.

To, že tady v RC mánii ubylo příspěvků, není podle mého názoru tím, že by se sem lidi báli chodit. Je to tím, že má konkurenci v sociálních sítích jako je třeba Facebook, Whatsapp a další, kde se lidem snadněji tlachá. Plno komunikace se přesunulo tam. Bohužel i ta technická, kde se řeší konkrétní problémy. A když chcete něco najít, je to v těch sociálních sítích bažina informací. Podle mě má diskuzní fórum svoji funkci pro svoji strukturovanost a díky péči administrátorů. Dá se v něm něco najít, dá se s ním pracovat. Je na nás si ho udržet, snažit se udržet jeho strukturu a nezanášet ta věcná témata plkáním, které s tématem nesouvisí, založit nové téma nebo když chci plkat, tak jít do sekce Smetiště.

Tak hlavně klídek :lol:
Naposledy upravil(a) Libor dne sob 27.09.2025 8:28, celkem upraveno 1 x.
Libor
Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: obyčejní lidi se už opravdu bojí sem něco napsat

#3 Příspěvek od Libor »

Já osobně si rád přečtu / poslechnu názor, že to co dělám, nedává smysl. Někdy dojdu k závěru, že mě to mě smysl dává, někdy mě ten názor pošle jiným směrem. A třeba směrem, o kterém jsem předtím vůbec nevěděl.
Libor
Libor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Libor »

Někdy je ten názor ostrý a říká natvrdo, že něco dělám blbě a v tu chvíli mi to připadá až hrubé. Když to ale vydýchám, ukáže se to pravdivé a mě to posune. Dávám příklad, když si s někým o diskuzních fórech povídám, který se mi stal, když jsem přišel poprvé do fóra, kde se diskutuje o tvorbě videí. Přišel jsem tam se svým "vymazleným" filmečkem a hned první odpověď byla: "To je hrozný, vždyť máš ve všech záběrech křivě horizont!" Viděl jsem jen to "To je hrozný" a naštvalo mě to. Hrubián! Druhý den jsem se podíval na svoje videa a ve všech držím kameru nakloněnou na stranu a mám ujetý horizont! Až druhý den jsem pobral tu druhou část věty. Posunulo mě to, naučil jsem se díky tomu "hrubiánovi" držet kameru. ;-)
Libor
pepin

#5 Příspěvek od pepin »

Libore, takto to moje vlákno o té opravě začalo, jediný na co jsem se tady ptal, jestli mi někdo neumí poradit a vysvětlit co že je zač ten uhlíkový potah.

Na nic jiného jsem se už neptal, vše potřebné jsem už kdysi dávno probral s vekou, ale samozřejmě páč nejsem výrobce kompozitu, musím dělat kompromisy a ideální materiál většinou nahradit pouze možná dostatečným.

To je právě i ten duvod, proč většina modelářu pojistí šroubek pouze chemoprenem, nebo samojisticí matičkou z hornbachu ačkoli ideální by samozřejmě bylo použit loctite 06794532764 nebo si nechat vyrobit samojistící matici od firmy s certifikací na letecký prumysl.

Že je lepší bentley než fabie je každýmu taky jasný, přesto se kupodivu najdou i lidi co tu fabii koupí.

Ale ono i na tom smetišti, někdo se tam zeptá jestli by mu někdo doporučil nějaký konkrétní elektrokolo na nějaký obyč občasný vyjíždy a během chvilky to někdo utne rozumbradovánim o tom že elektrokolo by si měla koupit jen babka na nákupy. Vždyt se tam ale na něco takovýho nikdo neptal.

Navíc když si muže mraky lidí vozit zadek jen tak zbuhdarma na motorce, boha jeho, proč by si nemohl jen tak zbuhdarma vozit zadek na elektrokole, zvláš když neni tlustej jak prase a sportovat třeba vubec ve svém volném čase nemusí bo se třeba do bezvědomí vysporuje v práci a o víkendu si naopak potřebuje odpočinout.
Přílohy
25B0B963-AD1D-44DE-A0BE-33B8F60DCFB7.png
zdzd

Re: Obyčejní lidi se už opravdu bojí sem něco napsat

#6 Příspěvek od zdzd »

Pánové, uvědomte si, že tu každý píše sám za sebe, své vlastní zkušenosti a své potřeby.

To co je pro někoho snaha jakž takž něco oživit je pro jiného naprosto nepřijatelné.

Když se něco snažím sflikovat sám pro sebe, tak se musím smířit s tím, že to třeba neklapne a 50% naděje na aspoň trochu přijatelný výsledek mi stačí.

Pak je ale někdo jiný, který má firmu, hromadně dělá precizní výrobky a zmetkovitost byť v řádu jednotek % je pro něj naprosto příšerný výsledek s řadou reklamací a katastrofálním dopadem do financí.

Jeden se opupínkuje z toho, když ten druhý řekne, že tudy cesta určitě nevede. Zato ten druhý se opopínkuje z představy, že by své výrobky měl dělat postupy popsanými tím prvním...

Co s tím? Číst vše, přemýšlet nad tím vším, vzít si z toho to užitečné a hlavně zbytečně se neurážet a neskuhrat. Protože to, že někdo řekne, že by to šlo i líp, neznamená automaticky, že zrovna já jsem debil...
pepin

#7 Příspěvek od pepin »

zdzd píše: pon 22.09.2025 21:46
To co je pro někoho snaha jakž takž něco oživit je pro jiného naprosto nepřijatelné.
A právě proto ten pro koho je to naprosto nepřijatelné by se vubec neměl vyjadřovat k něčemu co jemu přijde jako nesmysl a zráta času.

Fakt je to tak nepochopitelný ?

Že je třeba elektrokolo nesmysl si myslí miliony lidí ale normální člověk si jen řekne co je mi do ostatních, at si koupěj kolo třeba na sifonovou bombičku.

Já třeba vubec nechápu proč si někdo kupuje odpruženou sedlovku, ale už i jen proti, že na koloběžce fakt nemám problém s bolavou prdelí je mi uplně šuma fuk jestli si dá nějakej cyklista na kolo kpologovací elektrický křeslo.

Opravdu to je tak nepochopitelné jaký rozdíl je v tom vyjádřit svuj názor nebo v tom jen prudit ?
pepin

#8 Příspěvek od pepin »

A jen tak mimochodem bejt chytrej dnes už opravdu není žádný problém, zvlášt na diskusnim foru kdy máš dost času tu odpověd promyslet do absolutního detailu.
Přílohy
IMG_0511.png
IMG_0512.png
VTjr

#9 Příspěvek od VTjr »

Teď to bude pro Tebe vypadat, že taky prudím, ale když dáš přednost komunikaci s AI, tak rcmanie a jiná diskusná fóra jsou pro Tebe jen zbytečnou psychickou zátěží. Protože tady někteří prudí.
Jenže, i ten chat GPT si ty informace nevycucal, ale shromáždi z veřejně dostupných zdrojů. Mozná i z přispěvků na rcmanii, třeba i od MPml, kterého nemáš tak rád. ;)
No, já bych se držel toho, co radí Libor a smířil se s tím, že lidi jsou různí jak v bežném životě tak i na diskusním fóru.
A mj. já jsem s MPml měl taky vícero polemik, i když jeho styl se mi nelíbí, tak nepochybně je odborně na výší a velmi často má pravdu. Takže i ty někdy nepříjemné debaty diskutéry posunou ke prospěchu věci. 8-)
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
pepin

#10 Příspěvek od pepin »

Mě to donutil nainstalovat synek asi před měsícem, ale až ted v sobotu mi napadlo se zeptat jestli bude v neděli termika a ted s tim spíš jen tak blbnu.

Mimo jiné mi i napadlo se zeptat proč umirají klasická diskuzní vlákna a že prej starý umiraj a odcházej a mladý se tam prý necítí mezi uzavřenou letitou společností mazaku dobře. Jdou tam, ale diskutovat se jim tam prý moc nechce.

Ptal jsem se tam i na sebe, na pepina, jestli jsem debil nebo tak něco a že prej ne, že je prej i docela fajn že jsem takovej pokusník, že je to pak prý dobrý právě pro takový ty obyčejný modeláře, že jen nekecám ale i létám nebo lepim. Prej se jen nesmim divit že když kupuju věci z hobbykingu že se občas vyserou.
Taky jsem si chtěl vyzkoušet jestli ta umělá inteligence občas uráží nebo tak něco a zatim ani prd.

Takže podle mého se mladý vyprdnou dělat ze sebe blbce na forech když jim muže hodně věcí odborně a slušně poradit umělá inteligence. Mě se dokonce ptala, jestli chci poradit profi řešení nebo spíš domácí kutilský.

Já rozhodně nebojkotuju rc mánii, mě šlo právě spíš o opak, aby se sem nemusel nikdo bát jit diskutovat nebo se na něco zeptat.

Podle mě je prostě potřeba se smířit s tim, že doba, kdy byl někdo nucený ustávat nějaký nemístný poznámky v nenávratnu bo dnes už muže jit na ty různé informace opravdu i jinam.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od DAF »

Když už jsme narazili na AI, zjevně vyhledává a komparace informace, ale...ale, teď použiju výrok jednoho bývalého kolegy, "hnůj do počítače, hnůj z počítače". Tedy najde-li AI blbost v dostatečném množství, bude to považovat za správné. Příklad, hledám nějaký motor, který již není běžně na trhu. Po zadání do vyhledávače vyskočí mnoho odkazů, ale také jako první byl popis a parametry. Jako palivo byl uveden benzín. Pokud by neznalý postupoval podle těchto informací, motor by velmi rychle zničil, protože to je klasický žhavík na metyl. Využil jsem možnosti zpětné reakce, text je upraven, ovšem základní složka (metyl) uvedena není, jen, že jde o směs s oleji (ricín, syntetika). Mimochodem podobně "chytrá" je i T9 - predikce textu, která, ač slovo poctivě vymačkám, to změní na naprostou vagínovinu, slovo ricín v tomto textu v pohodě změnila na "Říčany". Ajťák už dávno dopředu věděl, co jednou budu chtít napsat :lol: :lol: :lol: .
Hitec Aurora 9X
prikrylm

#12 Příspěvek od prikrylm »

Taky nevím proč bych si nevyzkoušel olaminovat rozbité křídlo. A jak mám bez explicitního upozornění zjistit, že borec XY dělá špičkové výrobky a proto se mu můj počin zdá nesmyslný?
Při troše zlé vůle bude nově olaminované křídlo dostatečně pevné, byť těžší. No a? Na soutěžení v zapichování se do terče v přesně daném čase to sice nebude, ale jako křídlo k "nějakému" trupu na poletování mi to příjde jako zcela OK, zvlášť když si to "laminování" potřebuju na něčem zkusit. Mohl spíš poradit, třeba to, kolik stačí překrýt novou tkaninu, jestli je povrch voskovaný, tak doporučit umýt atd. , např stylem "já bych to hodil do popelnice, ale když se s tím chceš drbat doporučuju..." by asi bylo lepší...

Za mě je AI (zatím?) jen rychlejší ve vyhledávání a je dobré si zapnout odkazy ke zdrojům, kde tu kterou věc AI našla (např, viz obrázek) a pokud zdroj znám, můžu důvěřovat, jinak raději 2x ověřovat. Že si AI často dost vymýšlí, je známá věc.
09-23-2025, 09-01-12.png
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
pepin

#13 Příspěvek od pepin »

Já mám kamaráda koloběžkáře co mi právě navrtal do koloběžek — nikdo mu neřekne jinak než Andělíček, co ho kdysi před mnoha lety napadlo vyrábět sádrový andělíčky a jiný do forem vylitý sádrový kýče, páč na tom vydělal několik milionu nakoupil pár bytu který dnes pronajímá a tak nějak od 40 let už v podstatě ani nechodí do práce, jen občas, jako modelář občas upravuje pro prvoseriový auta ruzný palubní čudlíky a jiný detaily kdy to v prvních seriich bez domodelaření nesedí a nefunguje.

Jak se ale více méně každý den kope do zadku, to jsou kolikrát takový šílenosti že mi to mozek nebere, on je třeba schopnej do městský kolobežky koupit co nejtlustčí plášt co se vejde do vidle ale páč přecijenom trochu drhne o tu vidli, tak ji třeba týden milimetr po milimetru obrušuje fleksou třeba týden než to má doladěný na setiny.

On mi to vysvětlil tak, že jeho prostě baví se zabavit něčim tak zbytečným jako když někdo staví plachetnici ve flašce. Že mu vlastně vubec nejde o to nacpat do tý koloběžky plášt který se tam nevejde, jemu jde o tu zábavu jestli ho tam dostane nebo nedostane.

Mě právě diky tady tomu postupně došlo proč než abych šel do práce kde si vydělám třeba na nový kompozitový model ten čas občas když mi to popadne naprosto neefiktivně věnoval opravě nějakýho šrotu, na mě to prostě čas od času sedne a musim se v něčem hrabat bez ohledu na to jestli to má nebo nemá smysl.

Asi to je o tom pořekadle—/ cesta je ten cíl, nikoli ten výsledek té cesty, ta nejduležitější zábava muže byt pro někoho skutečně pouze ta cesta s to, že ta cesta vedle občas i k nějakému už pro většinu lidí k smysluplnému výsledku je spíš jen bonus k té zábavě na té cestě.

Třeba právě pro lidi jako prykrilm, ellet, louda je ta zábava hlavně v koumání nad tim co všechno se dá dostat z nějakých open vysilaču a létáni s těmi vysílači je třeba jen takový v reálu potvrzení že jooo, co fungovalo doma v obýváku fakt funguje i v reálu. Mě třeba přesně tady to v modelařině vubec nebaví, ale nebejt těch lidí jako právě ellet, prykrilm, louda, tak bych dnes ani náhodou nebyl schopný létat s radiomasterem a jen bych furt nadával nad nějakym menu graupnera nebo jiného šablonového vysílače a fakt si i sypu popel na hlavu jak jsem taky před lety myslel že přez šablonový radio nejede vlak a lidi s open jsou jen banda zoufalcu.

Na druhou stranu ale fakt přiznám, pochopit i ten dnes už pro mě geniální a logický edge bylo ze začátku opravdu peklo, ale o tom to právě je, jsou i lidi který právě bavilo že to je peklo, že je to peklo zabaví ale tu cestu jak z toho vytvořit něco co funguje z toho nakonec dostali.

Neni nic špatnýho na tom jim na to jejich open, nebo edge zareagovat stylem hele s tim na mě nechod, já chci rádio který když má 8 kanàlu tak koupim 8 kanálový a když pak budu chtit 9 kanálový koupim 9 kanálový, to je naprosto v poho, blbost je ale lidem co vubec nemusí řešit třeba právě kolikakanálový to radio je že dělají něco špatně jen proto že to pro mě naprosto nepochopitelný že by mohlo existovat něco takovýho kde omezení je v podstatě jen v tom, že tě vubec nenapadlo že by mohlo jit i tady to, nebo tady to, ale nikdy nenarazíš na mantinel— toto už nejde, jedinej mantinel na který naraziš je ten, že ty nevíš a ten problém neumíš vyřešit ty osobně.

Mě fakt nijak zásadně nešlo o to moje podělaný bastlení toho infinity, to jen byla poslední kapka poté co dostal mistr světa za uši za to že na modelu s kterým vyhrál titul mistra světa si dovolil pojistit matku sklopky chemoprenem nebo že dudaje tady někdo peskuje za nepřesnou terminologii ohledně toho o čem je řeč pokud se řekne pojistná nebo samojistící matka a že je to teda sakra zásadní rozdíl, přitom i debilovi jako jsem já je naprosto jasný že dudaj tutáč nemyslel pojistnou matkou na sklopku matku kterou pojistí závlačkou.

O mě fakt vubec nejde, mě je 60 let, věčně tu nebudu, ale rc mánia by tady mohla možná být když už jednou nebude ani Tomáš Ciniburk a to by bylo podle mého docela fajn kdyby se neco takovýho podařilo, páč ona ta umělá inteligence fakt minimálně zatim neporadí nic víc než co si vysosá právě z těch info od těch ruzných bastlířu a patlaču nesmyslů.
jio

#14 Příspěvek od jio »

VTjr píše: úte 23.09.2025 1:08 ... ale když dáš přednost komunikaci s AI, tak rcmanie a jiná diskusná fóra jsou pro Tebe jen zbytečnou psychickou zátěží.
A není to jen důsledek arogance některých jedinců? Pokud by se tyto informace dozvěděl tady, tak nemá potřebu se ptát halucinující AI.
Zdá se, že se opakuje historie z Modelcentra/Mojehobby, kdy pár jednotlivců spolu se zmíněným MPml svou arogancí znechutilo ostatním potřebu se ptát na cokoliv. Výsledkem je, že Mojehobby je dnes prakticky mrtvé místo. O to smutnější je, že jsem ho zažil v počátcích, kdy tomu ještě tak nebylo.
MPml

#15 Příspěvek od MPml »

jio píše: úte 23.09.2025 14:29 A není to jen důsledek arogance některých jedinců? Pokud by se tyto informace dozvěděl tady, tak nemá potřebu se ptát halucinující AI.
Zdá se, že se opakuje historie z Modelcentra/Mojehobby, kdy pár jednotlivců spolu se zmíněným MPml svou arogancí znechutilo ostatním potřebu se ptát na cokoliv. Výsledkem je, že Mojehobby je dnes prakticky mrtvé místo. O to smutnější je, že jsem ho zažil v počátcích, kdy tomu ještě tak nebylo.
Zkusím to znova( pokud to někdo nepochopil) CO jsem se snažil naznačit.
"Opravovat" kompozitový model tak, že z pevnostního hlediska to je (zákonitě bude) čistá tragedie, je podle mě jasná a cílená sabotáž modelařiny - protože když s tím (až se to pak v vzduchu rozpadne) někdo někoho zraní (nedejbože udělá ještě něco daleko horšího), tak jediný "výsledek" :roll: celé té "akce" bude to, že se toho chytnou media (a všelijaké zájmové skupiny), pro které jsou modeláři skupinou, co jím zbytečně kazí cashflow.
Pokud to někdo stále nechápe (nebo zjevně není schopen pochopit) , tak je i zbytečné cokoli se snažit vysvětlovat.
Jo a můžete pak tu pak svorně donekonečna tlachat o tom, proč :shock: pak stále někdo má potřebu utahovat ty šrouby v té legislativě.
Víc k tomu nemám co dodat - s tímto přístupem k provozní bezpečnosti modelů je to ta nejlepší cesta, jak současný směr, kam :shock: ta modelařina směřuje, ještě urychlit.
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“