Frsky versus Frsky

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
HONZIK 22

Frsky versus Frsky

#1 Příspěvek od HONZIK 22 »

Dobre nedelni odpoledne preji.
Aniz bych si toho vsiml moji Graupici uz prekracuji dobu pouzitelnosti. cca 25 let.
Mam pouze jednoho favorita pro budoucnost a to je Frsky.
Maly a lehky s dostatkem prijimacu a dotykacem. V Cestine a na,, jutubku,, s haldou skvelych navodu treba pro tri rezimy a ctyrservova kridla. Navic s bezva republikovym servisem.
Ted se mi srovnaly dva vysilace do jedne rady i ceny.
A ja nevim ktery. :roll:

https://rcstudio.cz/cs/tandem-x20/1111- ... CxEALw_wcB

a
https://rcstudio.cz/cs/tandem-x18/1021- ... 86EALw_wcB

Graupnerovic pultovky si jeste nechavam a tak vybiram pouze palcovku.
Paklize jednu ci druhou jiz mate ,rad bych se nechal premluvit do jednoho ci druheho modelu.
Mejte se fajn a prosim o radu. V ruce jsem nemel ani jednu a chtel bych je pouzivat bez pultu.
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Frsky versus Frsky

#2 Příspěvek od blesk »

Vem 20, ne že by toho uměla o tolik víc, ale ten menší displej na X18 by tě začal štvát. Aspoň to můj názor, X20 mám, X18 jsem měl párkrát od kolegy půjčenou na nastavování.
HONZIK 22

#3 Příspěvek od HONZIK 22 »

Je fakt ,ze slepon na kratko jsem a lepsi to nebude. :D
blesk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od blesk »

HONZIK 22 píše: ned 11.05.2025 15:25 Je fakt ,ze slepon na kratko jsem a lepsi to nebude. :D
Ono tam není asi ani úplně o moc větší písmo, ale spíš mi to přijde takové přehlednější. Chce si to osahat, myslím že někoho v okolí, kdo ji má, najdeš.
HONZIK 22

#5 Příspěvek od HONZIK 22 »

Priznam se ,ze me chytlo toto videjko pod prispevkem. Neni to nic aktualniho ,ale libi se mi zminene nastaveni a moznost to tak nastavit. Ja bych steloval tahlo.Kolem me uz neni nikdo z Graupnerem. Jsou tady dve klubove skupiny kde funguje napul Jeti/Frsky a pak v Havirove Spektrumaci. Jak jsem uz psal mam jeste Graupnerku MX20 s pidi displejikem a retro pultovku MC24 black edition na moje retro era.. Jeste slapou,prenos je bezchybny ,ale nevim jak dlouho budou. To ,ze obe presluhuji je jasne,jednou ty rotacni tocitka a mackatka odejdou a servis Graupnera v republice nemuze najit ani strejda Gugl. . Proste prisel cas na novy system.
Co se uchopu tyka ,tak je obe jeste zkusim.
Viz. Zminene video. Nastaveni Tilie. Vic ani nepotrebuji.

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
prikrylm

#6 Příspěvek od prikrylm »

Do FrSky rádia koupíš externí multiprotokol modul a můžeš "Graupíky" používat vesele dál. Nevím jak je na tom ETHOS s nastavováním HoTT přijímačů, nenašel jsem.
---
(Asi zbytečná) úvaha: když už měníš rádio, proč ne nějaké EdgeTX? ETX je (a bude) kapku dál jak ETHOS, výběr rádií je větší a za přibližně stejnou kvalitu jsou za 1/2 ceny. Pravda, nelze pak používat vcelku vymazlenou rodinu ACCESS přijímačů, ale... umí třeba nastavit ty HoTT přijímače. :)

Zase kdybys na EdgeTX měl být sám, to raději ten ETHOS, který už v okolí lidi mají.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
HONZIK 22

#7 Příspěvek od HONZIK 22 »

Diky za namet. Nicmene bude to Frsky.
Jeste prosim urceni tebou zmineneho multiprotokoloveho modulu pro Frsky X20/18 sachtu s moznosti vyuziti Graupner Hott .prijimacu.
Jiste existuje ,paklize jsi ho zminil ,ale na letme dotazy u prodejcu Frsky jsem dostal vzdy zamitavou odpoved. Ze neexistuje. :idea:

.
prikrylm

#8 Příspěvek od prikrylm »

Nemám ETHOS rádio, i když jsem ETHOS asi 2x na X12S zkoušel, ale ... nemám rádio s ETHOS...
Jeden čas multiprotokolové (4in1) moduly do X-lite šachet prodávalo i RC Studio. Třeba tu je něco podobného s tím, že je tam i odkaz na LUA skript, potřebný k rozchození externího 4in1 modulu. Ve skriptu vidím:

Kód: Vybrat vše

system.registerMultimoduleProtocol("Graupner HoTT", 57, {variants={"Sync", "No_Sync"}, options={RF_TUNE_OPTION}}) 
Z toho mi vyplývá, že ETHOS bude umět vysílat signál pro Graupnerovic HoTT přijímače. Ale, jak jsem psal, nevím přesně, jestli mají vyřešenu telemetrii z 4in1 obecně (tuším jsem zaznamenal, že snad jo) a zmíněné nastavení HoTT přijímačů (mix, mapování výstupů...) - zdá se, že ještě není, ale nejspíš brzy bude.

Obecně jsou 4in1 protokoly více méně hardwarově stejné (nebo stejně funkční), takže stačí "sehnat" prakticky libovolný 4in1 v "Lite" verzi. Úspěšně provozuju 2ks iRangeX Lite. Jiné výrobce nezatracuju. Určitě slušný HW dělá třeba Radiomaster, bezpochyby se najdou i další.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
HONZIK 22

#9 Příspěvek od HONZIK 22 »

Precetl jsem si vlakno z tveho odkazu. Diky. Je dnes uzavrene.
Je to i pochopitelne. IR4x je i u nas k dostani ,ale pani Huplikova z E motors primo rekla ,ze s Ethosem mi Graupner prijimace nepojedou a podpora neni zminena ani chtena.
Rata

#10 Příspěvek od Rata »

Zdravím!!!
Před časem jsem také kupoval novou frskynu a šel jsem do X18. Zásadní pro mě bylo to, aby vysílač měl pátý a šestý trim (ano, dá se to dodělat i pomocí šesti tlačítek dole, ale trim je prostě trim), používám to na doladění mixů, diferenciace a pod. Jelikož jsem nechtěl dát za vysílač ranec, tak vyšší řada X20 byla mimo rozhodovaní. Měl jsem možnost mít v ruce klasickou X20 a neseděla mi. Oproti X18 je ve spodní části "málo dlouhá" a kniply jsou moc blízko spodní hraně a stejně tak vyvážení mi úplně nesedělo.
Všechny tyhle nepříjemnosti u X18 nejsou. Je o něco delší než dvacítka, vyvážení je skvělé, řekl bych že i zadní kryt je lépe tvarovaný a celkově mi lépe sedí v ruce. Všechny přepínače se dají pohodlně nahmatat a chod mají přesný a jistý. Co nemám ještě v praxi vyzkoušené, jsou tlačítka na spodní straně. Jsou tam, fungují, mám v plánu je použít u házedla, ale na tom už asi rok měním jeden konektor. :roll: A co se týče displeje, tak i v tom menším provedení je zcela v pohodě a díky menšímu rozlišení se mi zdá, že je i lépe čitelný než u X20
Ještě napíšu, že ruku mám tak něják normálních rozměrů, žádná tlapa jak od medvěda ani dětská ruka (-:
Rata
HONZIK 22

#11 Příspěvek od HONZIK 22 »

Diky diky. Ja uz taky vynechal X20 S i kdyz ted maji telo dole bez ukosu a nemusis doklapavat ony bocnice .
Mel jsem uz v ruce obe dve a ano X18 mi sedela vic nez X20 ze stejnych duvodu jako tobe.
Pujdu zrejme do zlate stredni cesty do eRka .
Tam je vsechno co potrebuji vcetne lepsiho kontrastniho displeje .
X18R varianta oproti X18
pevnější madlo
displej s rozlišením 800 x 480[/i] a vyšším jasem
režim TWiN.
https://rcstudio.cz/cs/tandem-x18/991-f ... eorit.html

A nebo ta porcelanovka bila. Pekna frajerinka dizajnovka. :D

Muj kolega rika: ,,Kdyz si ju odřeš ta si ju striknes sam. ,, :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“