Přijímače Faast
Přijímače Faast
Zdravím ,
je tu někdo, kdo by mi vysvětlil chování neznačkových přijímačů FAAST ?
Před časem jsem koupil vysílač Futaba T 18 SZ , a chtěl jsem spárovat několik přijímačů , s kterými jsem provozoval v minulosti s vysílačem Futaba T 12 FG . S orgináními přijímači nebyl problém je spárovat . Ale neznačkové klony ( TFR6 a Master ) nechodí tak, jak by měli. LED diody problikávají zelená s červenou ,což je Ztráta signálu. ... Při zpětném spárování s T12 FG chodí normálně.. Poradí někdo?
je tu někdo, kdo by mi vysvětlil chování neznačkových přijímačů FAAST ?
Před časem jsem koupil vysílač Futaba T 18 SZ , a chtěl jsem spárovat několik přijímačů , s kterými jsem provozoval v minulosti s vysílačem Futaba T 12 FG . S orgináními přijímači nebyl problém je spárovat . Ale neznačkové klony ( TFR6 a Master ) nechodí tak, jak by měli. LED diody problikávají zelená s červenou ,což je Ztráta signálu. ... Při zpětném spárování s T12 FG chodí normálně.. Poradí někdo?
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přijímače Faast
FASST má tuším dva módy. Jeden jen základní a druhý je MULTI. Já ty klony provozují v tom základním. Moje 12z to označuje jako FASST 7ch. (Myslím)
Naposledy upravil(a) warhawk dne čtv 17.04.2025 10:31, celkem upraveno 1 x.
Ano máš pravdu , v obou případecch se jednalo u 7 CH ,nikoli o MULTI ,na to jsem si dával pozor.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Zkus párovat mimo domov, dále od 2.4GHz zařízení
T18sz som kupoval hneď ako bola uvedená na náš trh. Vtedy som kdesi čítal, možno aj tu, že podľa nariadenia EU jej modulácia (protokol) bola upravená tak aby vyhovovala prevádzke v EU. Potom prijímače klony už s T18sz nespolupracovali. Preto ďalej a teraz s T26sz používam len originál Rx.
Naposledy upravil(a) saro.j dne čtv 17.04.2025 17:53, celkem upraveno 1 x.
T 18SZ ma sw s LBT. T 12 nie. Mal som to iste po upgrade T14 SG na sw s LBT. Klony Orange prestali fungovat. Flasol ich p.Urbanek v RC studiu a bolo po probleme.
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
Děkuji za odpověď . Prosím , je k dispozici odkaz na pana Urbánka?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Ten soft je ke stažení (https://www.frsky-rc.com/download/). Asi ale jen pro 8-mi kanály.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Využiji tématu. Měl někdo prosím někdy problém s alternativními přijímači pro Faast? Já jsem provozoval dva a nikdy problém nebyl. Čeká mě teď osazení nového (dražšího) modelu a přemýšlím, jestli udělat rošádu mezi přijímači co mám nebo tam nacpat ELRS (což se mi nechce).
S clony jsem nikdy žádný problém neměl. Ale používám je zásadně jen s FX-30 v 3.0 - tedy bez LBT.warhawk píše: pát 18.04.2025 13:27 Využiji tématu. Měl někdo prosím někdy problém s alternativními přijímači pro Faast? Já jsem provozoval dva a nikdy problém nebyl. Čeká mě teď osazení nového (dražšího) modelu a přemýšlím, jestli udělat rošádu mezi přijímači co mám nebo tam nacpat ELRS (což se mi nechce).
Presne to som pisal. Klony maju problem s LBT.
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
S clony jsem nikdy žádný problém neměl. Ale používám je zásadně jen s FX-30 v 3.0 - tedy bez LBT.
V tom případě mám FX30 také bez LBT a děkuji ti za potvrzení.Mě píše verzi 2. 1 B1,kdysi jsem aktualizoval abych měl ty velké stopky.Od té doby jsem nic víc nepotřeboval,ale nebyl jsem si jistý jestli jsem tam s aktualizací tehdy nenasypal i LBT...
V tom případě mám FX30 také bez LBT a děkuji ti za potvrzení.Mě píše verzi 2. 1 B1,kdysi jsem aktualizoval abych měl ty velké stopky.Od té doby jsem nic víc nepotřeboval,ale nebyl jsem si jistý jestli jsem tam s aktualizací tehdy nenasypal i LBT...