Solar Assistant

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Solar Assistant

#1 Příspěvek od ddano007 »

Páni, nenašiel som vlákno k tomuto SW, tož si dovolím tip pre majiteľov FVE.
https://solar-assistant.io/
Je to SW na ovládanie/ monitorovanie invertorov, pokiaľ je ten Váš podporovaný. Buď si to môžte na komplet kúpiť od nich, vrátane počítača, alebo ak máte doma Raspberry PI/ Orange PI, tak si kúpite len SW ( cca 60Eur ) a poskladáte si to sami.Keďže sa mi v krabici váľal nevyužitý RPI3B+, tak som zvolil tú druhú cestu. K invertorom sa to pripája ideálne cez USB/RS232 prevodník. Ak máte fyzickú baterku, vie to aj BMSku. Ja mám JK BMS nepripojenú k invertorom, ale napriamo k RPI cez USB/RS485 prevodník.
Mám to niečo vyše mesiaca, celkovo spokojnosť napriek niektorým bugom: napríklad mi nejde ovládať FeedtoGrid na všetkých invertoroch, zopne to len na prvom a druhé dva nie. Ale minimálne spoluvinník budú moje invertory, ktoré majú všetky rovnaké SN :mrgreen:
Malo by sa to dať aj odskúšať, netuším , ako dlho Vám pôjde testovacia verzia, ja som to rovno kúpil.
Vytvorí Vám to webstránku, takže to viete ovládať/ pozerať z celého sveta. Na mobile to spraví kváziappku, na PC/ tablete to beží cez webbrowser.
Čo sa týka supportu sú občas lenivý odpovedať, takže sa treba párkrát pripomenúť. Napadá ma zopár doplnkov, čo by sa k tomu dalo spraviť, uvidíme, či sa s nimi dohodneme :lol:
obr0.jpg
obr1.jpg
obr2.jpg
obr3.jpg
obr4.jpg
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“