https://solar-assistant.io/
Je to SW na ovládanie/ monitorovanie invertorov, pokiaľ je ten Váš podporovaný. Buď si to môžte na komplet kúpiť od nich, vrátane počítača, alebo ak máte doma Raspberry PI/ Orange PI, tak si kúpite len SW ( cca 60Eur ) a poskladáte si to sami.Keďže sa mi v krabici váľal nevyužitý RPI3B+, tak som zvolil tú druhú cestu. K invertorom sa to pripája ideálne cez USB/RS232 prevodník. Ak máte fyzickú baterku, vie to aj BMSku. Ja mám JK BMS nepripojenú k invertorom, ale napriamo k RPI cez USB/RS485 prevodník.
Mám to niečo vyše mesiaca, celkovo spokojnosť napriek niektorým bugom: napríklad mi nejde ovládať FeedtoGrid na všetkých invertoroch, zopne to len na prvom a druhé dva nie. Ale minimálne spoluvinník budú moje invertory, ktoré majú všetky rovnaké SN
Malo by sa to dať aj odskúšať, netuším , ako dlho Vám pôjde testovacia verzia, ja som to rovno kúpil.
Vytvorí Vám to webstránku, takže to viete ovládať/ pozerať z celého sveta. Na mobile to spraví kváziappku, na PC/ tablete to beží cez webbrowser.
Čo sa týka supportu sú občas lenivý odpovedať, takže sa treba párkrát pripomenúť. Napadá ma zopár doplnkov, čo by sa k tomu dalo spraviť, uvidíme, či sa s nimi dohodneme