dudaj píše:... kouzlo modifikátorů v Prušaslicru...
Co to obnáší?
Používám Bambustudio, že bych se přiučil.
dudaj píše:... kouzlo modifikátorů v Prušaslicru...
jyrry píše:Co to obnáší?
Používám Bambustudio, že bych se přiučil.
Pokud potřebuješ složitější modifikátor, tak si jej můžeš nakreslit, na požadovaném objektu modifikátor ne jen vybrat (základní tvary), ale i "načíst". Už jsem použil...dudaj píše:Modifikátory jsou oblasti. Mají volitelný tvar a velikost.
Tvary jsou koule, krychle, deska, válec, text, kužel. Ty jsou dané k výběru a upravuješ rozměry, natočení a umístění.
Zenair píše:Jirry, jestli používáš Orcaslicer...
dudaj píše:Ještě tisknu lehčí vrch, protože jsem objevil kouzlo modifikátorů v Prušaslicru.
Do teď jsem je nepoužíval, ale je to naprostá bomba.
I tohle je velmi použitelné. Sladím je tak, že obě STL mají na spodu čtverec 200x200, tlustý 0,001 mm. Ten se netiskne, ale soubory se zarovnají na stejné místo.prikrylm píše:Pokud potřebuješ složitější modifikátor, tak si jej můžeš nakreslit
Zenair píše:Myslím, že asi jediný rozumný SW, kde jde trochu slušněji pracovat se STL, je Onshape. Čert ví na jaké mašině jim to tam pracuje, ale zvládá to i dost složitá STL, byť vždy ne úplně na 100%. Lokální systémy to prostě nedávají skoro vůbec...
Tak nějak "pracuje" se stl Rhino, to mám zažité nedávno...prikrylm píše:Jsem teď zkoušel cosi s SLT v OnShape, ale nemám pocit, že by s SLT pracoval slušně, tak akorát "přilepit něco" nebo "vyrobit důlek/díru". Nějaké změny nefungují.
To máš tedy vyzkoušené?prikrylm píše: Za mě pokud "cvičit" s STL, tak Blender.