Problém s motorem Dualsky ECO 2304C-1850 V2

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lukypav

Problém s motorem Dualsky ECO 2304C-1850 V2

#1 Příspěvek od lukypav »

Při posledním létáním v tělocvičně v r. 2024 nový motor při přidání na plný plyn vypnul. Přičítal jsem to vybitým baterkám a neřešil jsem to. Nyní před prvním letošním 2024 lítáním v tělocvičně se to opakovalo i při plně nabité baterii. Bez vrtule motor se chová normálně. Vyzkoušel jsem různé vrtule průměrově i s různým stoupáním. Motor na plný plyn opět vypnul. Je možné, že po několika nárazech se motor poškodil, i když výrobce motor údajně vylepšil tak, že se zvýšila odolnost motoru a šance na "přežití". Nebo je chyba v novém regulátoru Reg. Xcontroller XC12-L (12A) ? Děkuji za pomoc.
jio

Re: Clck 21 problem s motorem Dualsky ECO 2304C-1850 V2

#2 Příspěvek od jio »

Na plný plyn nebo po prudkém přidání plynu? Pokud to druhé, tak mám u jednoho modelu stejné chování a důvodem je to, že regler nesnese prudký proudový náraz po rychlém přidání a řešením je přidávat pomalu.
lukypav

#3 Příspěvek od lukypav »

jio píše:Na plný plyn nebo po prudkém přidání plynu? Pokud to druhé, tak mám u jednoho modelu stejné chování a důvodem je to, že regler nesnese prudký proudový náraz po rychlém přidání a řešením je přidávat pomalu.

Chová se tak i při pomalém přidávaním plynu. Při prvním a dalších letech se choval normálně.
guchar

#4 Příspěvek od guchar »

HOŘEJŠÍ: Regulátory / ESC Dualsky: Reg. Xcontroller XC12-L (12A) Pozn. (pro guch): Elektromotory / Dualsky ECO V2, Dualsky ECO 2304C-1850 V2

Manuál (3. Nastavení položky:) Na jaký režim je nastaven "4. Nastavení prahu vypnutí: Nízký(L) - Střední(M) - Vysoký(H) "? XController Lite Návod k použití
A) Má regl nějako signalizaci chybových stavů? Signalizuje něco?
B) Pokud Regl nic nesignalizuje (a v modelu je k Reglu, Motoru a Baterce snadný přístup), chce to test výměnou částí.

C) a) Vratné změny motoru při překročení jistých otáček? C) b) Vratné změny baterky při překročení jistého proudů. Případ Motor "C) a)" je víc pravděpodobný.
D) lukypav: "Bez vrtule motor se chová normálně" - Zdánlivě to vylučuje C) a) Tato příčina by nebyla vyloučena při vibracích působených vrtulí.
lukypav

#5 Příspěvek od lukypav »

guchar píše:HOŘEJŠÍ: Regulátory / ESC Dualsky: Reg. Xcontroller XC12-L (12A) Pozn. (pro guch): Elektromotory / Dualsky ECO V2, Dualsky ECO 2304C-1850 V2

Manuál (3. Nastavení položky:) Na jaký režim je nastaven "4. Nastavení prahu vypnutí: Nízký(L) - Střední(M) - Vysoký(H) "? XController Lite Návod k použití
A) Má regl nějako signalizaci chybových stavů? Signalizuje něco?
B) Pokud Regl nic nesignalizuje (a v modelu je k Reglu, Motoru a Baterce snadný přístup), chce to test výměnou částí.

C) a) Vratné změny motoru při překročení jistých otáček? C) b) Vratné změny baterky při překročení jistého proudů. Případ Motor "C) a)" je víc pravděpodobný.
D) lukypav: "Bez vrtule motor se chová normálně" - Zdánlivě to vylučuje C) a) Tato příčina by nebyla vyloučena při vibracích působených vrtulí.

Manuál samozřejmě mám. Po zapnutí se ozvou dvě pípnutí s vteřinovou prodlevou, tak jak to má být.
Žádné jiné beepy.
Provedl jsem jenom kalibraci. V pořádku. Mně je jenom divné, že na počátku po sestavení se motor choval normálně. Jenom na konci , po třech měsících , při poslední tělocvičně už nefungoval jak měl. Ale to už jsem psal. Kontaktoval jsem p. Hořejšího, mám k nim příští týden s Clickem přijít.
guchar

#6 Příspěvek od guchar »

● :: "Manuál (3. Nastavení položky:) Na jaký režim je nastaven "4. Nastavení prahu vypnutí: Nízký(L) - Střední(M) - Vysoký(H) "?"
● Po návštěvě H. příští týden, dej prosím vědět.
Nějaký záznam o maximálním odběru z baterky asi nemáš? Telemetrii nebo nějakou variantu HiBox se záznamem MiniMax proud ampéry nebo výkon watty? "Mazlík" Sysala /-/ Analyzátor MDPA1
● Před cca deseti roky: "06.01.2015 - Doprodej RC analyzátorů DSYS za akční cenu. Modelářský výrobce DSYS doprodává RC analyzátory MDPA1 a MDPA2 za akční výprodejovou cenu jen 199,- Kč."
horejsi
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s motorem Dualsky ECO 2304C-1850 V2

#7 Příspěvek od horejsi »

Zkuste nastavit vyssi casovani.
Sam jsem to ve dvou pripadech resil, s jinym motorem a reglem (DS 2830EG a Castle 35). Projevovalo se to tak, ze motor "zavrcel" a zastavil se. Po konzultaci s vyrobcem jsem nastavil vyssi predstih a problem zmizel.
lukypav

Re: Problém s motorem Dualsky ECO 2304C-1850 V2

#8 Příspěvek od lukypav »

Vyšší časování jsem zkusil i ostatní položky nastavení. Nic. Při typu baterie a potvrzení Li-pol, motor začal fungovat jak má. Zřejmě to bude moje chyba, když jsem při spuštění asi nepočkal na druhé zahrání. Děkuji vám všem za vaši účast.
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“