Blokovat motor
Blokovat motor
T18SZ
Jak blokovat nechtěné zapnutí motoru při manipulaci s větroněm?
Děkuji
Jak blokovat nechtěné zapnutí motoru při manipulaci s větroněm?
Děkuji
Re: Blokovat motor
plyn máš na páce nebo přepínačem na 100% ? (tak to používám já)
Tak o páce vím...ale nechtěně do ní strčím a vrtule v háji nebo posekané prsty...
Napadá mě jedině přes letový režim....
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
U elektromodelů mám VŽDY nastavený spínač zastavení motoru. Dokud s ním necvaknu, tak páka motoru nemá možnost roztočit motor.
Dokud je spínač Sh zapnutý tak je na kanálu pro regulátor -100%.
Dokud je spínač Sh zapnutý tak je na kanálu pro regulátor -100%.
Obecně: Na TX třípolohový přepínač, dostatečně vzdálený od ostatních ovládacích prvků, umožňující přepnutí do poloh s funkcemi:
1) Deaktivováno (Disarmed): Motory a akční členy nejsou napájeny.
2) Před-zajištěno (Pre-armed): Motory/vrtule jsou zablokován., Ale pohony "bezpečné" elektroniky, jsou napájeny např. kormidla.
3) Plně aktivován (Armed): Model je plně poháněn. Motory/vrtule se mohou otáčet (stav: nebezpečí!)
*) U zjednodušených verzí je možnost 2) vypuštěna
1) Deaktivováno (Disarmed): Motory a akční členy nejsou napájeny.
2) Před-zajištěno (Pre-armed): Motory/vrtule jsou zablokován., Ale pohony "bezpečné" elektroniky, jsou napájeny např. kormidla.
3) Plně aktivován (Armed): Model je plně poháněn. Motory/vrtule se mohou otáčet (stav: nebezpečí!)
*) U zjednodušených verzí je možnost 2) vypuštěna
Blokování motoru mám už řadu roků na "točítku" nastaveném jako spínač uprostřed dráhy.
Páčkový přepínač mi nepřijde odolný proti nežádoucí manipulaci, stačí zavadit rukou, rukávem a pod. ...
Páčkový přepínač mi nepřijde odolný proti nežádoucí manipulaci, stačí zavadit rukou, rukávem a pod. ...
jyrry.webnode.cz
guchar píše:...
2) Před-zajištěno (Pre-armed): ... pohony "bezpečné" elektroniky, jsou napájeny např. kormidla.
...
A jak bys tohle chtěl realizovat? RC spínačem?
jyrry.webnode.cz
● @jyrry Možná si jen nerozumíme. jyrry: "realizovat? RC spínačem?" Dva spínače: RCSp1. bezpečné příslušenství - RCSp2. motory
● Točítko je skvěle. Nechtěná změna oproti páčkovému L-0-P je na něm opravdu málo pravděpodobná
U toho páčkového jsem psal Dost daleko od ostatních ovládacích prvků. Z polohy dost dlouhé páčky 45L-0-45P mi přijde dobrý (na první pohled názorný) přehled o navoleném stavu. Ale ono to bude i dost o zvyku.
● Něco jsem někde přehlédnul? Nedomyslel?
● Točítko je skvěle. Nechtěná změna oproti páčkovému L-0-P je na něm opravdu málo pravděpodobná
U toho páčkového jsem psal Dost daleko od ostatních ovládacích prvků. Z polohy dost dlouhé páčky 45L-0-45P mi přijde dobrý (na první pohled názorný) přehled o navoleném stavu. Ale ono to bude i dost o zvyku.
● Něco jsem někde přehlédnul? Nedomyslel?
2952 píše:Tak o páce vím...ale nechtěně do ní strčím a vrtule v háji nebo posekané prsty...
asi si nerozumíme - čím budeš plyn ovládat? přepínačem nebo pákou plynu?
pokud přepínačem, tak ti můžu poskytnout mojí verzi naprogramování
... od času, kdy se mi rozjelo metrové samokřídlo po stole aa zastavilo se až zapadnutím du propadu, kde je radiátor, dál už bylo okno . . . No tak jsem nasadil blokaci u všeho co mám na elektriku. GR MZ SW ?? s červeným návlekem. TX na kšandě. No a éro držím v ruce připraven na hod 3m55 vstříc výškám... xym ... Levou vrazím SW vpřed, tím odblokuji plyn a spustím záznam telemetrie ... a vrhnu.
Pro mne vyhovující... nejsem soutěžící modelář... Přepínač je v horní řadě vpravo od ant a tam nemám důvod šátrat za předlet. kontroly "pazourou šmejdivou"
leon
Pro mne vyhovující... nejsem soutěžící modelář... Přepínač je v horní řadě vpravo od ant a tam nemám důvod šátrat za předlet. kontroly "pazourou šmejdivou"
leon
Mírně OT. Ale kdyby měl Arm/DisArm ... Při předvádění levné čínské heli, mimo té na pultě, z krabice vyjmuté, vzlétla i druhá heli. Co byla volně v poličce za zády prodavače.
- PetrG
- Kontaktovat uživatele:
Pro blokování motoru používám tento prográmek od pana Mrázka.
https://www.youtube.com/watch?v=WbLqCFfyehk
https://www.youtube.com/watch?v=WbLqCFfyehk