Tisk ozubených kol

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Paris Ivan

Tisk ozubených kol

#1 Příspěvek od Paris Ivan »

Prosím ochotného kolegu o odkaz, na pokud možno volně stažitelný program, na generování ozubených kol.
Nějaké jsem sice už našel, ale buď nedávaly soubory STL a nebo uměly moduly jenom v celých číslech.
A já bych toužil po modulu 1,5 přece jenom mezi Modulem 1 a 2 je značný rozdíl.
Předem děkuji za ochotu.
Ivan
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

Re: Tisk ozubených kol

#2 Příspěvek od MS COMPOSIT »

zkouz tohle,jestli bude vyhovovat:

https://gears-3d-printer.en.softonic.com/
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
prikrylm

#3 Příspěvek od prikrylm »

Ozubená kolečka dělám jak ve FreeCadu tak v Blenderu s pluginem pro kolečka (používám GearGenMaster)

Možná je to trochu kanón na vrabce, ale...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Celeron »

Ivane, někde jsem našel nějakej free generátor ozubených kol pro strojaře konstruktéry, kde se dalo zadat téměř cokoliv. Přímý, kuželáky, šikmý, šípáky, šnekový, vnitřní a ještě pár navrch. Jenže ta free verze dělala jen 1/4 ozubení kola, 3/4 byly jen kružnice. Pro sudej počet zubů to šlo u některých oblafnout a orotovat přes DWG v jiným programu a vyexportovat to jako STL ale pro lichej počet, kterej je lepší na rovnoměrný opotřebení zubů to použít nešlo. Za boha to nemůžu nalýzt, starý PC, kde jsem to měl v záložkách mi nenávratně kleklo.
zdzd

#5 Příspěvek od zdzd »

Celeron píše:Pro sudej počet zubů to šlo u některých oblafnout a orotovat přes DWG v jiným programu a vyexportovat to jako STL ale pro lichej počet, kterej je lepší na rovnoměrný opotřebení zubů to použít nešlo.

Proč by to nemělo jít?

OpenSCAD to odrotujr úplně bez problémů. K tomu by mu vlastně stačila výseč kola obsahující dva zuby...
Paris Ivan

#6 Příspěvek od Paris Ivan »

Chlapi, dík za snahu pomoci. Dnes se na mě už nevydržel dívat vnuk jak mě to stále hněte, sedl ke kompu a za chvíli mi ukázal, že to mám i ve Fusionu který asi 3 roky používám a nevěděl jsem o tom. Před tím jsem měl jednoduchý prográmek jenom na ozubení ale o ten svou horlivostí nějak přišel. :oops:
Zdravím Ivan
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“