Křídla, kuchyně a pod.
Křídla, kuchyně a pod.
to Kuta33: Když už tady probíhá tvrdá špionáž
... Ty oblouky jsou stříknuty jakou barvou? Jen jestli si rozumí nějaký akryl ve spreji s následným polyuretanem. A maskování je asi taky po první vrstvě laku, že?
Re: Vlies, Primalex, disperze, žehlička, Sokrates
Žádný akryl se nekonal. Stříknuto airbrushovou pistolí, tryskou 0.8 a stejnou barvou, jako foto výše, jenom jiný odstín.
Obloučky maskované obyčejným kancelářským papírem jenom přichyceným na místě kousky lepící pásky přímo na vypnutý probarvený Vlies (bez laku). Airbrushka pobrala i zbytky barvy po malování kuchyně, jenom měla chvílemi snahu ukapávat. Pro upřesnění, ty barvy jsou omyvatelné, takže potom nebyl problém s rozmazáváním při nátěru laku štětcem. 
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
Kuta33 píše:... Airbrushka pobrala i zbytky barvy po malování kuchyně, ....
...airbrushkou? A už máš tu kuchyň hotovou
Já zkoušel maskovat takovou tou malířskou papírovou páskou (nevím, jak se přesně jmenuje), ale zatím jsem to zkoušel na balse. Pásku jsem nalepil, hranu přetřel Tangem, aby se spoj "utěsnil", jde to, ale balsa je i přes broušení nerovná (struktura dřeva, léta), tak něco malinko zateklo pod. Budu to muset ještě zdokonalit. Na Vlies jsem to takhle zatím nezkoušel.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:...airbrushkou? A už máš tu kuchyň hotovou![]()
![]()
![]()
Byl to opruz, ale nakonec jsem to dal.
Ten pocit, když týden po dokončení polovičce stříkl na zeď olej.
To maskování (na křídle) jsem na hraně nelepil, jenom přidržoval a stříkal ze strany od maskování, abych nepodstříkl. Než maskování to byla spíše jenom šablona. Vlhký papír se pak zkroutil a zvedl, takže to nemělo šanci podtéct, na náběžce je to pak stříknuté do ztracena. Moc si s tím hlavu nelámu, v jednoduchosti je síla.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
Re: Křídla, kuchyně a pod.
Tedy fakt opruz. Přesto děkuji.
Ptám se asi jednoho z administrátorů. Jak se z vlákna o povídání kolem vliesu, laku atd. stane přes noc nové vlákno s tímto názvem? Skutečně se nestačím divit.

Zdi kuchyně (kde není nábytek) máme bíle. Airbrush pistoli jsem nezkoušel. Asi proto, že to žena kdysi brala Primalexem a malířskou štětkou. Dnes ji zlobí záda. Přešlo proto na váleček 24 cm (+ držák a válečky menší šíře, na rohy a kouty) v sadě s miskou (vaničkou). Pokud se stane, že mastná úsada nebo flek prosvítají, tak se místo izoluje (můj podíl na malování bytu) nátěrem acetonového laku (zapon lak). Samolepicí maskovací/krepovou) malířskou pásku (dost držící, přesto snadno odstranitelnou) používáme na přichycení krytí z balicího papíru pro: pracovní deska, skříně, sporák, chladnička, svítidla, ...). Jen pásku přímo na vypínače zásuvky a jiné drobné věci. Např.: Krepová páska maskovací 25 mm*50 m, Snadno odstranitelná Nad tímto výběrem jsem jen valil bulvy Blue Dolphin Tapes: Pásky pro profesionály V modelářském mládí jsem stříkal (jen věci do 50 cm) opravárenskými emaily auto-laky ze sprejů. Páska byla papírová klasika, obyč hnědá vlhčitelná. Po zaschnutí syntetiky se jejímu uvolnění pomohlo silným navlhčením. U větších ploch k ní přibyl kus kancelářského nebo novinového papíru. Předpokládám, že možné omyly v příspěvku srovná "Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru"
steno1883 píše:Ptám se asi jednoho z administrátorů. Jak se z vlákna o povídání kolem vliesu, laku atd. stane přes noc nové vlákno s tímto názvem? Skutečně se nestačím divit.![]()
![]()
Jednoduše. Už to není o předmětu tématu. Tak je to jinde.
jyrry.webnode.cz
Hmmm. Tak to už abych se radši na nic neptal. Přesto to původní vlákno považuji za hodně naučné a podnětné. Čichání nitrolaku za těch necelých padesát let modelářství se na mě jednoduše podepsalo. Tak se s tím polyuretanem jdu porvat sám. Jyrry, ještě jednou díky.
steno1883 píše:... to původní vlákno považuji za hodně naučné a podnětné...
A proto se ho snažím udržet aby bylo k věci, ne ho větvit o jiných technologiích, kuchyních a podobně.
Nevidím problém v něm pokračovat o vliesu, polyuretanu, tónovačkách.
jyrry.webnode.cz