Spektrum NX10 zkušenosti
Spektrum NX10 zkušenosti
Zdravim pořídil jsem si nový vysílač jelikož ti není žádné téma dovoluji si ho založit je tu někdo kdo má system od Spektrum a může se podělit o zajímavosti a zkušenosti?
Re: Spektrum NX10 zkušenosti
Založil jsem to právě proto že se o tom nikde nepíše jakýkoliv vysílač tu má plno příspěvků a od Spektra skoro žádné.. co se týče létání nemám modely BNF takže jsem si vše napípal sám a tak jak potřebuji a nepřišlo mi to teda absolutně složité
Řada Spektrum NX je hodně nedodělaná věc, která za hodně peněz udělá málo muziky. Spousta bugů, v repráčku neustále lupe, případně se ozývají jiné náhodné zvuky bez nějakého vysvětlení, rozdíl oproti minulým řadám minimální, co se týče funkčnosti. Pravidelně zkouším několik systémů a Spektrum je vždy mrzení 
PS: Čekali byste, že alarm nízkého napětí baterie tx odezní, jakmile připojíte nabíječku? Moje překvapení bylo, že po připojení nabíječky bylo potřeba vysílač vypnout, aby alarm odezněl a tx byl znovu použitelný.
PS: Čekali byste, že alarm nízkého napětí baterie tx odezní, jakmile připojíte nabíječku? Moje překvapení bylo, že po připojení nabíječky bylo potřeba vysílač vypnout, aby alarm odezněl a tx byl znovu použitelný.
I modeláři (včetně těch RC) jsou jen lidé. Jedni musí mít něco extra Cool, ti druzí něco co má přesně ty vlastnosti, co potřebují. A to v podobě, která jim maximálně vyhovuje. Respektive jdou do takové podoby "napípat". Ještě lépe přes nějaké PC rozhraní a protokol nastavit.mafraf píše:Řada Spektrum NX je hodně nedodělaná věc, která za hodně peněz udělá málo muziky...
Dovolím si srovnání s operačními systémy:
- Linux: spousta funkcí a je to (téměř) zdarma. Pokud se jednou nastaví, už to funguje bez problému. Bohužel je tam horší uživatelská přívětivost.
- Apple OS: relativně málo funkcí, ale ty funkce, které tam jsou, tak jedou většinou ihned a dobře. A každý je schopný to nastavit.
- Microsoft: Hodně funkcí, relativně dostupné, ale s každou novou verzí hrozí, že se něco sesype nebo že vše překopají a chyb tam bude jako máku. Lidi dostanou nedodělaný produkt, který se nějak splácá a snad bude fungovat tak, že to hned lidi nezahodí.
Kam se nejvíc hodí spektrum?
- Linux: spousta funkcí a je to (téměř) zdarma. Pokud se jednou nastaví, už to funguje bez problému. Bohužel je tam horší uživatelská přívětivost.
- Apple OS: relativně málo funkcí, ale ty funkce, které tam jsou, tak jedou většinou ihned a dobře. A každý je schopný to nastavit.
- Microsoft: Hodně funkcí, relativně dostupné, ale s každou novou verzí hrozí, že se něco sesype nebo že vše překopají a chyb tam bude jako máku. Lidi dostanou nedodělaný produkt, který se nějak splácá a snad bude fungovat tak, že to hned lidi nezahodí.
Kam se nejvíc hodí spektrum?
https://drive.google.com/drive/folders/ ... 7b5SXjXnRn
Hotových nastavení pro NX je dost, viz odkaz a asi jsou i jinde.
Spektrum DX používám tak, že najdu podobný modýlek, a někdy ani neupravuji, když použiji AS3X přijímač. Ano, něco jako Apple
Hotových nastavení pro NX je dost, viz odkaz a asi jsou i jinde.
Spektrum DX používám tak, že najdu podobný modýlek, a někdy ani neupravuji, když použiji AS3X přijímač. Ano, něco jako Apple
Zkuste fakt psát ty reálné zkušenosti majitelů, ne dohady, představy či předsudky...
Prostě to rádio někdo má, asi tím i řídí modely nebo to alespoň otestoval a má tak opravdu zkušenosti s daným rádiem. Nebo jsou i jiná fóra, jako třeba RC groups, kde tohle rádio bude mít třeba víc uživatelů...
https://www.google.com/search?q=spektrum+NX10+RC+Groups
Prostě to rádio někdo má, asi tím i řídí modely nebo to alespoň otestoval a má tak opravdu zkušenosti s daným rádiem. Nebo jsou i jiná fóra, jako třeba RC groups, kde tohle rádio bude mít třeba víc uživatelů...
https://www.google.com/search?q=spektrum+NX10+RC+Groups
jyrry.webnode.cz
Co jsem měl a pokukoval po Spektrech, tak za mě "takové normální rádio". Co se mi na spektrech líbí je, že čas od času příjdou s něčím inovativním. Třeba "model match"...
Pokud rádio umí update FW (jako, že zrovna tohle TO umí i přes WiFi), tak případné dnešní "nedostatky" budou jistě brzy vyřešeny.
Možná: zahlédl jsem stížnost, že Spektrum nedělá přijímače, co by se mohly použít v soutěžních strojích (teď si nevzpomínám na kategorii), protože všechny, které by se mohly v tom jakémsi stroji použít, byly s nějakým druhem "asistenta", což pravidla soutěže zapovídala. Zkoušel jsem tenkrát hledat a skutečně jsme žádný odpovídající přijímač nenašel (možná jsem jen špatně hledal).
Pokud rádio umí update FW (jako, že zrovna tohle TO umí i přes WiFi), tak případné dnešní "nedostatky" budou jistě brzy vyřešeny.
Možná: zahlédl jsem stížnost, že Spektrum nedělá přijímače, co by se mohly použít v soutěžních strojích (teď si nevzpomínám na kategorii), protože všechny, které by se mohly v tom jakémsi stroji použít, byly s nějakým druhem "asistenta", což pravidla soutěže zapovídala. Zkoušel jsem tenkrát hledat a skutečně jsme žádný odpovídající přijímač nenašel (možná jsem jen špatně hledal).
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Joo, s těmi přijímači je to pravda. Pro větroňářské kategorie je zapovězen výškoměr/vario, přičemž Spektrum už přijímače bez této funkce neprodává (s dostatečným počtem kanálů).
A Model match je fajn funkce, kvůli které se Spektrum končím. Potřebuji s jedním trupem (a tedy jedním přijímačem) kombinovat různá křídla, což nejde.
A Model match je fajn funkce, kvůli které se Spektrum končím. Potřebuji s jedním trupem (a tedy jedním přijímačem) kombinovat různá křídla, což nejde.
Myslel jsem spíš myšlenku, že nevhodný model neovládám nevhodným profilem, protože jsem zapomněl. To mi přijde jako prima vychytávka (viz někde tu bylo popsané, co udělá nevypnuté letadlo v autě, když se lítá s jiným - to by se s "model match" nestalo.)BoBik_CZ píše:...A Model match je fajn funkce, kvůli které se Spektrum končím. Potřebuji s jedním trupem (a tedy jedním přijímačem) kombinovat různá křídla, což nejde.
Problém/dotaz ohledně změny křídla si matně pamatuju. Neřešilo TO ani nakopírování modelu na jednu pozici v seznamu modelů v rádiu?
Nikdo neříká, že se nemůže FW změnit tak, aby se to "číslo" modelu nedalo editovat (jak se to dá třeba v OTX, ETX).
BoBik_CZ píše:...
Tohle umí Gr/SJ HoTT...
jyrry.webnode.cz
prikrylm píše: Myslel jsem spíš myšlenku, že nevhodný model neovládám nevhodným profilem, protože jsem zapomněl. To mi přijde jako prima vychytávka (viz někde tu bylo popsané, co udělá nevypnuté letadlo v autě, když se lítá s jiným - to by se s "model match" nestalo.)
Problém/dotaz ohledně změny křídla si matně pamatuju. Neřešilo TO ani nakopírování modelu na jednu pozici v seznamu modelů v rádiu?
Nikdo neříká, že se nemůže FW změnit tak, aby se to "číslo" modelu nedalo editovat (jak se to dá třeba v OTX, ETX).
Ne, jediný způsob je po výměně křídla znvou spárovat Rx s vysílačem. A do toho se mi fakt nechce.
jyrry píše:Tohle umí Gr/SJ HoTT...
To jo, dnes "model match" umí snad všechna rádia, ale Spektrum s tím přišel (nebo se tím aspoň chlubí)..
BoBik_CZ píše:Ne, jediný způsob je po výměně křídla znvou spárovat Rx s vysílačem. A do toho se mi fakt nechce.
To se mi sice nezdá, ale nemám jak TO vyzkoušet. Podle čeho Spektrum určí, co má model/spárované RX za "číslo"?
prikrylm píše:To jo, dnes "model match" umí snad všechna rádia...
Můžu si zvolit, zda páruju na jeden konkrétní model nebo na skupinu modelů. To je rozdíl.
jyrry.webnode.cz
Jestli můžeš nastavit konkrétní číslo nebo říct "toto je jedna skupina modelů", mi přijde stejné... Ale jo, jestli TO takto Graupner má, tak to má vyřešené šikovně. Nikdo netvrdí, že by se Spektrum takovým chováním nemohlo inspirovat.
---
troch u odjinud.
Graupnerovic mixování v příjímači je taky zajímavý nápad. Mohl jsem tak ovládat samokřídlo MZ-4kou
---
troch u odjinud.
Graupnerovic mixování v příjímači je taky zajímavý nápad. Mohl jsem tak ovládat samokřídlo MZ-4kou