Stříkat, nebo natírat?
Stříkat, nebo natírat?
Ahoj, po menší opravě laminátového dílu ( čtverec 7x7cm) mám připraveno pro barvu. Jedná se o malý kousek a tak nechci neustále otravovat lidi okolo sebe se stříkáním airbrushem. Chci se zeptat, jestli není postup, jak plochu natřít rovnoměrně klasicky štetcem anebo houbičkou, aby povrch byl připraven na zaleštění. Povrch nemusí být perfektní, stačí aby byl rovnoměrný a bez stop po stětci, který by nečel zaleštit.
existuje nějaká finta?
existuje nějaká finta?
Díky za toto fórum.
Re: Stříkat, nebo natírat?
Pokud štětec a pokud dvousložkovou barvu/2K autolak/ pak použij pomalé tužidlo.Bude to mít čas na rozliv.Nepočítej s tím že budeš mít možnost dát dvě vrsty za mokra.Připadnou druhou a další vrstvu až to přestane lepit na dotyk ale jde do toho udělat vryp.
Naposledy upravil(a) blembondo dne ned 19.02.2023 10:00, celkem upraveno 1 x.
Co zkusit takové ty malé molitanové válečky? Přůměr odhadem 3cm a délka odhadem 8cm. Sice nebude povrch taky úplně lesklý, ale záleží hodně i na typu barvy. Některé se po nanesení krásně slijí.
Jedině molitanovým válečkem. I to chce trochu cviku a optimální hustotu barvy, ale lze to udělat velmi kvalitně, téměř porovnatelně s nástřikem.
Pokud se nejedná o voďák, váleček má krátkou životnost, nicméně pořád lepší, než použít nějaký odolnější velurový.
Pokud se nejedná o voďák, váleček má krátkou životnost, nicméně pořád lepší, než použít nějaký odolnější velurový.
Super. váleček mě napadl taky. jedná se o dvousložku, tak na to po obědě vlítnu. Tužidlo je tak akorát, barva je asi 15 minut ještě lehounce tekutá.
Díky za toto fórum.
Pokud se to mělo slít do tenké rovnoměrné vrstvy, tak jsem musel stříkat. Používal jsem (50 let zpět) syntetický email ve spreji, určený pro opravy laku aut. Při jakémkoliv ručním nanášení (štětec, molitan) se to neslilo, nebo ta slitá vrstva byla příliš silná a nerovnoměrná. Válečkem jsme, před 3 roky, dělali trubky na zábradlí. Jsou tam "mračna" různé tloušťky. Na malé vodorovné ploše, váleček může dát lepší výsledek.Maverick píše: ... existuje nějaká finta?
Stříkání je nejlepší.
Ale rovnoměrně nanést barvu lze i tupováním, stačí kousek jemného molitanu.
Nebude to jako nástřik, ale nebudou vidět tahy štětce, to bývá problém - kromě nestejnoměrné tloušťky barvy.
Zejména když by to byla rychleschnoucí barva.
Ale rovnoměrně nanést barvu lze i tupováním, stačí kousek jemného molitanu.
Nebude to jako nástřik, ale nebudou vidět tahy štětce, to bývá problém - kromě nestejnoměrné tloušťky barvy.
Zejména když by to byla rychleschnoucí barva.
- sopta
- Kontaktovat uživatele:
Píšeš, že už barvu máš, tak molitanový váleček je nejlepší pro rovnou plochu. Na něčem se potrénovat. Pokud to nebudeš natírat za vyšší teploty, tak je na to relativně čas.
Jedná se o nějaký nestandardní odstín nebo druh barvy? Dá se v pohodě použít i barva ve spreji, třeba akrylátová na opravu laků aut? odstínů je haba kuk.
Jedná se o nějaký nestandardní odstín nebo druh barvy? Dá se v pohodě použít i barva ve spreji, třeba akrylátová na opravu laků aut? odstínů je haba kuk.
Maverick: A o co se jedná konkrétně? Něco na autě, nějaký model nebo něco úplně jiného? Pokud nemáte stříkací pistoli, měl jste koupit sprej. I když já osobně spreje nepoužívám rád, tak dají se i najít typy které se nanášejí slušně. Třeba některé autolaky, nebo já rád používám laky od Barvy a Laky Hostivař v červené plechovce a barva víčka podle odstínu laku. Zdají se mi kapánek hustší, není to úplná voda jako jiné spreje.
Je to o laku a taky o trysce za uzavíracím ventilem. Staré trysky jsem schovával. Po použití profouknout hnacím plynem (hore dnem). Pral jsem jen ty dobré, a dlouhodobě osvědčené, když se skokem změnil výsledek nástřiku (a pokud nebyl na vině docházející lak).varok píše:Maverick: ... I když já osobně spreje nepoužívám rád, tak dají se i najít typy které se nanášejí slušně...
Ahoj. Jedná se o dvousložkovou barvu z míchárny autolaků. Jednalo se o kousek zatmeleného místa na laminátu (vrtulník) a barva byla nakonec nanesena válečkem. No nechal po sobě bublinky, tak jsem to rozbrousil 2000 pod Vodou, někde se udělaly probroušená místa, nebudu experimenovat a nechám to na airbrush. Opravdu je dost obtížné nalézt techniku na slabou ale hezkou vrstvu. Použijí tuhle jako podklad. A nebo si jej rovnou koupím a bude. Viděl jsem nějakou od Rewell co je poháněná stlačeným vzduchem v klasické kartuši. Na drobnosti a do bytiu snad ideální. Ne? I videa vypadají slušně.
Kdepak, pistole je pistole. Řešení by bylo sehnat velmi jemnou trysku a nechat si naplnit sprej, ale pistole bude mít širší využití. Možná i s kompresor.
Kdepak, pistole je pistole. Řešení by bylo sehnat velmi jemnou trysku a nechat si naplnit sprej, ale pistole bude mít širší využití. Možná i s kompresor.
Díky za toto fórum.
Tu náplň s plynem si dej do něčeho s teplou vodou při stříkání, jinak se to prudce ochladí a tlak není konstantní.....ale kompresor je kompresor
Nebylo by jednodušší se obrátit na kitaře ve Zlíně, stříknout kousek je otázka pár minut a budeš to mít udělané pořádně.???? Stačí napsat KPM Zlín a zagoglit.
Maverick píše: a barva byla nakonec nanesena válečkem. No nechal po sobě bublinky,
Pění moc naředěná barva. Pokud jsi se dostal až na laminát, může být problém i v mikrodirkách v laminátu, které se nafouknou do barvy. Potíž může být i teplota při nanášení.
Vše je o zkušenostech, i u toho stříkání.
corsair píše:Nebylo by jednodušší se obrátit na kitaře ve Zlíně, stříknout kousek je otázka pár minut a budeš to mít udělané pořádně.???? Stačí napsat KPM Zlín a zagoglit.
No do budoucna bych chtěl přestat otravovat lidi kolem sebe. Lakování běžnou pistolí mám celkem v malíku, jen jsem pořád neměl důvod si ji koupit. Myslíš, že ta kartuše je ok?
Díky za toto fórum.