Mistrovství světa pylonů Muncie USA

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Mistrovství světa pylonů Muncie USA

#1 Příspěvek od TomasC »

Krátký report z Mistrovství světa 2022, které se konalo v Muncie, Indiana, USA ve dnech 8-14.7.2022.

Někteří pamětníci si vzpomenou na vlákno Mistrovství světa elektromodelů USA. Je to pro mě tak trochu návrat na místo činu, kde jsme dostali naklepáno a tím odstartovali skvělou šňůru úspěchů.

Začnu dvojitou omluvou.

Odlétali jsem s dostatečným předstihem 2.7. v 6:00 z Ruzyně. Při čekání na otevření gate směr Frankfurt mi začali chodit zprávy, že nejede RCMANIA.cz. Asi si dovedete představit, možnosti zásahu, když máte v ruce jen telefon a víte, že nemůžete skoro nic a nikoho v tuhle dobu budit nechcete. Naštěstí otevřeli chobot do letadla a rozhodnutí bylo odloženo do Frankfurtu. Cestou jsem si vše rozmyslel. Po přistání jsem poslal "alibistickou" SMS kamarádovi přes IT a z gate u letu do Chicaga mu přímo volal. No, probudil jsem ho. Slíbil se na to podívat. Nebylo to úplně snadné, ale rozchodil server. Když jsem RCMANIA.cz kontroloval po přistání v Chicagu, tak vše jelo. Chci poděkovat všem, kteří mi dali vědět. Web stál podle logu od 2:36 do 11:58. Omluvte sobotní dopolední nefunkčnost.

Nefunkčnosti RCMANIA.cz byla poslední kapkou a rozhodl jsem se se plně soustředit jen na létání na mistrovství světa. Vlastně jsem se trochu obával průběhu jako na mistrovství republiky v Olomouci 10. - 12. 6. 2022, kde jsem měl v hlavě spíše jednání na Hospodářském výboru Parlamentu ČR a přemýšlel co bude s modelářským létáním dál. To se sice docela povedlo a po setkání s ministrem dopravy, jednání na ministerstvu dopravy, i s jednotlivými poslanci v parlamentu Hospodářský výbor Parlamentu ČR 24.6. schválil pozměňovací návrhy. Na mistrovství ČR jsem skončil 7., dělal jsem spousty zbytečných chyb, atd.. Rozhodl jsem se utlumit jiné aktivity než souvislosti s létáním. Mezi to patřilo i nenavštěvování serveru RCMANIA.cz a tím absence administrátora. Moderátoři dělali, co se dalo, ale některé zásahy může jen admin, díky kluci. Věřím, že jsem trochu poklidil, a i zde si beru poučení, že admin nesmí chybět. Omlouvám se všem uživatelům, že museli snášet některé příspěvky a hlavně moderátorům, že makali za mě.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Mistrovství světa pylonů Muncie USA

#2 Příspěvek od TomasC »

Ale pojďme na závody. Využiji toho, že už je po Mistrovství světa a začnu výsledky. Nebudu zastírat, že jsou radostné!!

Létali se dvě kategorie F3D spalovací pohon, F3E elektrický pohon.

F3D, spalovací motor
1. Emil BROBERG SWE s pomocníkem Gunnardem BROBERGEM (syn / otec)
2. Gino DEL PONTE USA s pomocníkem AJ HEMKENEM
3. Gunnar BROBERG SWE s pomocníkem Emil BROBERGEM (otec / syn)
11. Jiří NOVOTNY CZE s pomocníkem Romanem POJEREM
12. Roman POJER CZE s pomocníkem Tomášem ANDRLÍKEM
19. Tomas ANDRLIK CZE s pomocníkem Jiřím NOVOTNÝM

Nicméně je třeba popsat výraznou českou stopu na stupních vítězů. Emil a Gunnard létali s modely NoName, které vyrábí Tomáš Andrlík.

Pořadí v týmech F3D
1. Švédsko
2. Spojené státy
3. Holandsko
4. Česká republika

Kategorie F3E, elektromotor
1. Tomáš Ciniburk CZE s pomocníkem Janem Sedláčkem
2. Jan Sedláček CZE s pomocníkem Tomášem Andrlíkem
3. Tyler Mees AUS s pomocníkem Warenem Meesem (syn /otec)
8. Jiří Klein CZE s pomocníkem Tomášem Andrlíkem.

Pořadí v týmech F3E
1. Česká republika
2. Austrálie
3. Spojené státy americké

Český tým drží titul mistra světa nepřetržitě od roku 2012, naposledy 2019 ještě před covidem Jan Sedláček v Austrálii (Tomáš Ciniburk druhý). Nejlépe dopadla Itálie 2016, kde bylo pořadí Andrlík, Sedláček, Ciniburk. V týmech je to stejné.
Asi tím sport dostává docela zabrat, ale všichni závodníci vidí, že je to hlavně týmovou prací, a nikoliv nějakou zázračnou technikou.

Jednotlivci
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KnGkx9IPXzs[/youtube]

Týmy
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hMK4MmRciYc[/youtube]
Přílohy
Celý závodní tým
Celý závodní tým
Závodníci z ČR
Závodníci z ČR
Mistr světa TomasC
Mistr světa TomasC
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TomasC »

Zde bych chtěl časem dopsat něco o tom, co je to létání kolem pylonů. Jak je to snadné a že je potřeba začít létat také.

Elektrické pyloňáky jsou vlastně stejně rychlé (kolem 80m/s), jen jsou menší a tak není moc dobrých záznamů z letu..

Prozatím dvě videa modelů se spalovacím pohonem

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LQQxapmoqNM[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tW6bc8Q4V-k[/youtube]
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od TomasC »

Zde bych chtěl časem dopsat něco o průběhu závodu. Ale dost mi těch 14.kol splývá dohromady.

Bylo nás málo. Snad jen díky odložení závodu o rok z covid důvodů. Snad proto, že je to pro dost států daleko. Uvidíme příští rok v Holandsku.

Začnu s PDF s výsledky.

A hlavně odkazem na skvělou reportáž od Romana Pojera. https://www.pylonracing.cz/index.php/20 ... -v-muncie/
Přílohy
2022 F3E World Championship - Team Listing.pdf
(63.33 KiB) Staženo 106 x
2022 F3E World Championship - Pilot Listing Ordered By Total Score.pdf
(192.53 KiB) Staženo 119 x
2022 F3D World Championship - Team Listing.pdf
(84.69 KiB) Staženo 116 x
2022 F3D World Championship - Pilot Listing Ordered By Total Score.pdf
(378.07 KiB) Staženo 126 x
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TomasC »

Zde bych chtěl časem dopsat něco o zážitcích z USA.

O návštěvě muzea modelů AMA (kde sundali model od Malinů a dali jej do depozitáře). Do muzea smí děti jen s doprovodem.

O vyhlídce z mrakodrapu v mracích.

O ponorce v muzeu.

O sérii zrušených letů a jak vše dobře dopadlo.
Přílohy
20220715_133848.jpg
20220716_084704.jpg
20220708_183918.jpg
JB

#6 Příspěvek od JB »

Ahoj Tomáši.
Moc gratuluji!!! Tobě i celému týmu. Je to opravdu bomba takhle to soupeřům natírat takovou dobu. Holt kdo umí, ten umí.

(A držte palce - my jedeme právě v těchto dnech do Norska na MS F4C a F4H. Tak ať taky něco přivezeme!)

Ještě jednou velká gratulace a hodně úspěchů i do příštích let.
Jirka B.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DAF »

Přidávám se s gratulací. Malá země, velké výsledky :wink: .
Hitec Aurora 9X
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Celeron »

Taky gratuluju k šňůře úspěchů.
Ale i zamáčknu slzu, byly doby, co F3D musela být rozpoznatelná velká předloha, co skutečně lítala pylony v Renu nebo jinde.
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Bayeux »

Nádherné téma, též GRATULUJI mistrovi světa a neméně celé výpravě a jsem s obdivem... Zbytečné víc psát, stejně nemám slov! Bayeux

PS: škoda, že o tomto se nikde ve sportovních zprávách nedočteš nebo nedoslechneš, inu - "rádoby celebrity" se rodí jinde a jinak.

Apropos, Tomáši - přání čí prosba: mohl by jsi přidat i postřehy alá cestování s modely, zabalení modelů pro takovou cestu. Co vysílače, baterie...
A jak asi člověku JE po cestě a myšlenky, kdyby se nedej "kdochce" zavazadla zatoulala, nebo se zatoulala pod kola nakladače...? (fuj, mrazí mě).
Ono sportovcům se stalo leccos, ale takovou hokejku si koupíš nebo půjčíš - ale pylona asi v Kmartu nemají :-)

EDIT: joo, tak něco už jsem se k tomu dočetl v odkazované reportáži na pylonracing.cz - výživné :? ale přesto díky...
Naposledy upravil(a) Bayeux dne stř 20.07.2022 12:44, celkem upraveno 1 x.
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
Nihilák

#10 Příspěvek od Nihilák »

VELKÉ GRATULACE ! Lvíček si spokojeně hladí nacpané bříško :lol:
Dále VELKÉ PODĚKOVÁNÍ Vaším rodinám za senzační podporu a zázemí.

.... a co je nejkrásnější? Že Vás všichni mohou vidět živě od 10.9.2022 na Mělníku.

https://www.pylonracing.cz/index.php/2022/07/19/velka-cena-melnika-2022/
Pořád se učím létat rovně akobatickou cochcárnu a nejpomalejší pylony.
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od clouseau »

Ahoj Tomáši, předsedo KLeM ČR, pane kolego (jestli ještě pořád můžu takhle kamarádsky).

1.GRATULUJU TOBĚ A VŠEM V TEAMU CZECH PYLON RACING

2. VELMI OCEŇUJI TVOJI SCHOPNOST SE SOUSTŘEDIT NA TO CO DĚLÁŠ.
tady bych to trochu rozvedl.
Nejen na poli závodním, ale i na poli funkcionářském si za uplynulé roky předvedl opravdový koncert.
Jsem moc rád, že můžu stát vedle Tebe. Historie ukáže, že cesta kterou jsme spustili byla správná.
Teď myslím hlavně na způsob jednání se státními orgány včetně UCL, ministerstev, parlamentu atd.

Je spousta mručounů, kteří tomu co děláme nevěří - chtějí létat "načerno" i když to vlastně nebude nutné.
Doufám, že se nám to podaří dotáhnout do takového cíle, že vše bude funkční. Chybí už jen poměrně málo.

JEŠTĚ JENOU GRATULUJU VŠEM PYLONÁŘŮM, JE TO SQĚLÝ TÝM - JSEM RÁD, ŽE ČEŠI UKÁZALI ŽE UMÍ.
JE TO PROSTĚ BOMBA.

letu zdar a hezké dny všem
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
igorb

#12 Příspěvek od igorb »

doooobreeeee

velka gratulacia, asi vas budem musiet znova ist niekam pozriet

BTW hned po vas tam mali uckari NATS, mozno sa tam uz schadzali ked ste odchadzali, no dopadlo to nie z tak dobre :-P
Přílohy
m3.jpg
m2.jpg
m1.jpg
igorb

#13 Příspěvek od igorb »

BTW tento pan este v tom shope pracuje? :mrgreen:
Přílohy
DSC01833.JPG
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TomasC »

Vím, že se tam přehnala bouřka, pod tím červeným stanem na druhé fotce jsem byli 14 dní...

NATS (National Aeromodeling Championships) se tam po nás létalo více kategorií. Účka, makety, pylony, atd.. Je tam několik letišť najednou.

Nejsem si jist, ale pán myslím v obchodě nebyl. Asi ho dali do depozitáře jako Aničku od Malinů.
Přílohy
20220708_190147.jpg
DAF
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od DAF »

V č. 8 RC revue je v úvodníku pochvala reprezentaci za účast a výsledek na soutěži v USA. Jinak jsem překvapen (mile), že to redakce stihla dat do aktuálního čísla.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Minulé“