Životnost pětiminuťáku epoxydu.

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem si vloni v září koupil "Kavan" pětiminutovej epoxyd 100 gramů. Uloženo ve skladu kde je přes zimu cca 10 st. Dnes jsem s ním potřeboval něco slepit a černej, tedy Resin je "zcukernatělej" a z flasky nejde vytlačit ani když jsem ho nechal 15 minut v teplý vodě z vodovodu.
Co to je za šmejd, co nám Wasserfták cpe? :evil: Stejný balení Devconu mi to samý udělalo po 9 letech, ale opačně, červenej Hardener. Trochu rozdíl, ne? Datum spotřeby nebo výroby nikde žádnej, zespoda tečkovanej nápis EPOTE-3771.
Trochu drahý lepení, použil jsem ho asi 3 x. Asi najdu prodejní doklad a otluču to prodejci o hlavu.
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Životnost pětiminuťáku epoxydu.

#2 Příspěvek od blesk »

Me to taky nějaký dělá, značku nevím, pravda že má tak 10 let a lepím 1x za rok. Sedmička zavařovačka, horká voda z kohoutku a za hodinku to teče, vodu 1-2x měním. Mě "cukernatí" už oba.
REX

#3 Příspěvek od REX »

Já osobně cokoliv od Pelikána kupuji jen v nouzi nejvyšší! Nepovažuji ,,jeho výrobky,, za kvalitní už řadu let a stále se mi to jen a jen potvrzuje....
Pětiminuťák od Hořejšího tohle prostě neudělá a to ho používám jen občas, v původní lahvičce určitě přes 1 rok a stále v pohodě, skladuji buď v chladné garáži, nebo doma při pokojové teplotě, podle toho kde mi vypadne z ruky.
Jedna z mých prvních zkušeností Pelikán-kvalita: viewtopic.php?f=18&t=54866
Naposledy upravil(a) REX dne sob 26.02.2022 16:31, celkem upraveno 1 x.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
corsair
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od corsair »

Za poslední rok a půl jsem koupil u Pecky třikrát střední /zelený/ vteřiňák Bolt a vždycky během 4 měsíců zhoustl do stavu "źvejkačka" při skladování v ledničce.

A ten noname "šmejd" z Houbykingu drží již tři roky a je v pohodě. Takže on wasserfták v tom nebude sám......ale protože doklady vyhazuju, tak nereklamuju,ale bojkotuju.
varok

#5 Příspěvek od varok »

Já mám doma lepidlo BSI, ta žlutá řada 30minut a asi po 5 letech pořád v pohodě. Už nevím kde jsem to kupoval, asi u Pecky nebo u PVmodel. Skladuji normálně doma. Vím, je to vlákno o 5 minutových, ale....? :oops:
JFV

#6 Příspěvek od JFV »

Mám pětiminutový epoxid od BSI už několik let a pořád v pohodě.
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Michal Matějka »

30 min BSI mám taky několik let, a asi 3 roky 5min Z-poxy a taky super. Všechny co jsem měl ostatní jsem vyhodil.
macil

#8 Příspěvek od macil »

Ja mám Unilex. Na blistri je dátum 10.8.1999. Zložka A ešte v pohode tečie, zložka B už len veľmi neochotne, ale v prípade núdze sa ešte dá namiešať a lepí. :lol:
daber
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od daber »

Tak jsem si zde četl příspěvky, kterých bylo daleko více a najednou jsou pryč. Prosím o vysvětlení, že by nějaká cenzura?
Děkuji
Miro_V

#10 Příspěvek od Miro_V »

Moderator zmazal prispevky co sa netykali temy?
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od TomasC »

daber píše:Tak jsem si zde četl příspěvky, kterých bylo daleko více a najednou jsou pryč. Prosím o vysvětlení, že by nějaká cenzura?
Děkuji

Od založení ID = 1529180 až do tvého příspěvku se táhne nepřerušená řada příspěvků. Tedy žádné mazání se nekonalo. Ale když se podíváš , tak některé příspěvky jejich autoři upravili. Třeba jsi měl jen pocit...
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od STROHUR »

Epoxyd po stejných zkušenostech kupuji vědšinou jen od Hořejšího nebo v akci v Lidlu ten v stříkačkách je ok .
Asek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Asek »

Moje zkušenost s Kavan epoxydem je naopak dobrá. Mám 30 min., otevřený od loňského jara, a jen lehce zhoustnul. protože v dílně je teď tak 10 - 12 st.C. Necuckovatí. V teplé vodě se krásně vrátí do původní hustoty.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
jio

#14 Příspěvek od jio »

Mi taky krystalizuje, ale po zahřátí ve vodě nevidím rozdíl v použití. Pravda, žádné trhací zkoušky jsem nedělal, ale taky se mi nic lepeného dosud nerozpadlo.
daber
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od daber »

Ale no tak, když jsem to zde četl, objevili se zde i příspěvky na nekvalitní překližku od jisté firmy, odkaz na kvalitnější překližku. Ano nebylo to k tématu epoxi, ale na nekvalitní věci pro modeláře. A kam pak to zmizelo? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“