Čo vravíte na tento motor El.mot.Xmotor XM2812 RTR-27 ?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
samo

Čo vravíte na tento motor El.mot.Xmotor XM2812 RTR-27 ?

#1 Příspěvek od samo »

Čaute mam otázku chcel by som si v najbližšej dobe kupovať elektroniku a našiel som tento striedak aj s regulátorom tak ak máťe niekto nejaké skúsenosti tak pls odpíšte vďaka. obrazok
tester1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od tester1 »

Konkrétně tenhle neznám, ale ve svých letadlech provozuji trochu silnější Dualsky bez jakýchkoliv problémů 1 rok, a kolem sebe na ně slyším jen chválu.
samo

#3 Příspěvek od samo »

No len mna zaújma práve tento lebo má integrovaný regulátor tak reku či s tým nie sú nejaké problémy. :?:
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kamil »

Mám niekoľko motorov Dualsky a zatiaľ spokojnosť. Pozor ale na to, že motory Dualsky majú nekalenú hriadeľ. Preto vždy používam obrátenú montáž. Mám aj motor XM2812 (bez regulátora) a práve na tom jedinom sa mi pri zalietavaní modelu asi pri štvrtom pristátí (resp. prevrátení lietadla) ohla hriadeľ. Podotýkam, že to nebola žiadna havária, ale škrtnutie vrtule o asfalt.
Inak motor sa mi páči. Statický ťah s červeným dvojčlánkom E-Tech 300 mAh a vrtuľou GWS 6x3 je cca 150 g.
S motormi Dualsky som zatiaľ spokojný, ale treba ich používať s rozumom.
samo

#5 Příspěvek od samo »

Okej vďaka už v tom mam jasnejšie ale aj tak sa ešte spýtam do akých modelov by si do odporučil do nejakých deproňákov ? Je to výhodné kúpiť alebo z hladiska životnosti radšej niečo iné ?
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kamil »

XM2812 mám v depronovej AN-2 s hmotnosťou 135g. Motor má odber do 3A, takže by zniesol vrtuľu 7x3,5, možno aj 8x4.
XM2822 mám v SE5 - cca 25 letových hodín.
XM2830 mám v Piperovi Cherokee - cca 15 letových hodín.
XM3536 mám v Albatros 2 - zatiaľ čaká na zálet.
XM4240 bude v SE5 - hmotnosť do 2 kg.
Je pravda, že pri mojom lietaní motory príliš netrápim.
Pohonné jednotky nastavujem tak, aby pri nabitom akumulátore na plný plyn nepresiahol prúdový odber maximálnu povolenú hodnotu motora.
Stiahni si Motocalc pre motory Dualsky zo stránok Hořejšího. Dá sa podľa neho orientovať pri výbere pohonnej jednotky Dualsky. Hodnoty, vypočítané týmto programom, sa mi zdajú byť podľa mojich meraní presné.
tks
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tks »

Podívej, ten regulátor od toho motoru neodděláš - takže když budeš v budoucnu potřebovat trochu jiný motor, tak Ti nezbyde než koupit další regulátor i v případě, že by tento parametry dostačoval. Navíc se může stát, že motorová nebo regulační část se ti pochroumá a nemáš nic. Takže já bych jednoznačně volil regulátor odděleně. Ale netvrdím, že se nenajde využití, kde toto společné řešení je nejvhodnější.
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kamil »

tks píše:... Takže já bych jednoznačně volil regulátor odděleně....

Súhlas.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“