Tourist
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Pro modely do 250g.
Tourist
Tiež som chcel občas polietať z niečím malým. Doma mám od svojich 17 rokov model Tourist na CO² prerabka pôvodného trupu na elektro nepripadala v úvahu. Jediné čo som použil z pôvodného modelu sú krídla,proporcie trupu vyskovky a smerovky. Trup je z XPS, smerovka a vyškovka balza. Jediné čo by to chcelo, je doladiť vyosenie motora. Na plný plyn sa stáva na "zadné" Ak sa ulahodí plyn je to v pohode na kľudne poletovanie okolo hlavy aj trochu ďalej.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Re: Tourist
Zdravím,
tyhle malé poletuchy, většinou potřebují hodně potlačit motor, někdy -5;-7° pak se chovají způsobně a někdy také nakroutit negativy na křídlech většinou stačí 2° to potom lépe zvládají zatáčky. Před lety jsem předělal z gumáka od FSK -Leunardo na R/C; letadlo přibližné velikosti jako Tourist a seřízení - křídlo +1°, výškovka -0 ; motor -7° a doprava 3° a ovládání SVM. Při vytrimování do velké pravé zatáčky se ani řídit nemuselo to létalo samo. Krásně to létalo v letní podvečerní termice.
Letu zdar
tyhle malé poletuchy, většinou potřebují hodně potlačit motor, někdy -5;-7° pak se chovají způsobně a někdy také nakroutit negativy na křídlech většinou stačí 2° to potom lépe zvládají zatáčky. Před lety jsem předělal z gumáka od FSK -Leunardo na R/C; letadlo přibližné velikosti jako Tourist a seřízení - křídlo +1°, výškovka -0 ; motor -7° a doprava 3° a ovládání SVM. Při vytrimování do velké pravé zatáčky se ani řídit nemuselo to létalo samo. Krásně to létalo v letní podvečerní termice.
Letu zdar
Re: Tourist
Ďakujem za navedenie z nastavením.
Idem skúsiť urobiť nové krídlo. Rozpätie 840mm a hĺbka 125mm. Zatiaľ mám len rebrá vybrúsene.
Upravené 17.8. Priložil som pôvodne krídlo urobím rozpätie 900mm.
Tak nasucho poskladané že ako to bude na oko.
Idem skúsiť urobiť nové krídlo. Rozpätie 840mm a hĺbka 125mm. Zatiaľ mám len rebrá vybrúsene.
Upravené 17.8. Priložil som pôvodne krídlo urobím rozpätie 900mm.
Tak nasucho poskladané že ako to bude na oko.
- Přílohy
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,