Powerline

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tondas2

Powerline

#1 Příspěvek od tondas2 »

Kolegové poraďte, provozujete někdo powerline na přenos internetu po zásuvkovem okruhu? Protože chci mít internet i v dílně a signál wifi tam nejde, vrtat skrz celý barák nechci tak bych zkusil touto technologii. Koukal jsem že asi jen 2 tyto přístroje mají i možnost hned produkovat signál wifi, jeden je TP link, ten je docela drahý a druhý je Strong a to nevím jaký je. Nebo když to nemá antény pro vysílání wifi šel by na to připojit modem který jsem používal?
BoŠ

Re: Powerline

#2 Příspěvek od BoŠ »

Používám Tplink, jeden drátový napojený drátem na router, druhý mám ten s wifi. Rychlostí je to ok, jen se to občas kousne - cca jednou za dva až tři týdny tplink restartuji vytažením ze zásuvky.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jyrry »

tondas2 píše:... šel by na to připojit modem který jsem používal?

Ano, mám to tak. Tahnu takhle síť z druhého patra do sklepa, tam mám i starý wifi router. Mám powerline Tplink.
jyrry.webnode.cz
tondas2

#4 Příspěvek od tondas2 »

Takže normálně zasunu datový kabel do té krabičky ve sklepě a druhý konec do starého modemu zyxel a pojedeto jo?
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kuba78 »

pokud chces mit v dilne i wifi, nejlepsi reseni by byl mesh system se spojenim pres powerline ethernet. pak mas vsude stejnou wifi se stejnym SSID.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pkotatko »

Používám tohle :
https://www.alza.cz/tp-link-tl-pa4010-s ... toChange=1
Zapojit kabel z routeru a jednu krabicku do zásuvky. Na druhé straně kabel do PC a v něm zapnutý hotspot. A mám připojení i pro telefon atd.

Dělá se ještě jedno provedení s wifi, ale s tím se kolega velmi trápil.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
djgas

#7 Příspěvek od djgas »

Ja používám Devolo powerline,měla by to být špička
tondas2

#8 Příspěvek od tondas2 »

Děkuji všem za radu, koupil jsem nakonec tp link doporučený" pkotatko" zapojil jsem do něj starý router také tp link a jede to perfektně, tudíž jsem i v dílně online. Děkuji všem
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“