Nástavec - špička na kanagom

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Pitrs07

Nástavec - špička na kanagom

#1 Příspěvek od Pitrs07 »

Zdravím přátelé modeláři! Můžete mi prosím poradit, kde se dají koupit nástavce - špičky na lepidlo Kanagom?
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Nástavec - špička na kanagom

#2 Příspěvek od DAF »

Hitec Aurora 9X
guchar

#3 Příspěvek od guchar »

Modelářské potřeby https://www.pkmodelar.cz/stavebni-materialy-lepidla-aplikatory
Další prodejny vygooglovat G(nástavec na lepidlo) / G(aplikátor lepidla) - DAF byl rychlejší
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Curtiss »

Používám na Kanagom plastovou olejničku: https://www.aldotrade.cz/olejnicka-komp ... gKwU_D_BwE
Výhoda je, že se dá odměřené množství lepidla pohodlně naředit - téměř nikdy nelepím původní hustotou kanagomu - je příliš hustý a potom moc stahuje a deformuje lepené díly.
Pitrs07

#5 Příspěvek od Pitrs07 »

Pánové, děkuji mockrát za tipy. Já furt hledat špičky a adaptéry a furt nic.
Holt, roky sú tu a hlava je děravá :D
jio

#6 Příspěvek od jio »

Curtiss píše:Používám na Kanagom plastovou olejničku: https://www.aldotrade.cz/olejnicka-komp ... gKwU_D_BwE
Výhoda je, že se dá odměřené množství lepidla pohodlně naředit - téměř nikdy nelepím původní hustotou kanagomu - je příliš hustý a potom moc stahuje a deformuje lepené díly.
Taky jsem to tak dělal. Dal jsem tam cca polovinu kanagomu a zbytek aceton. Po promísení se tím líp lepí metodou dvojího lepení. Později jsem to ale nahradil disperzí.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Celeron »

Musím taky používat olejničku. Ono to ani jinak nejde, Kanagon je zásoba ještě z doby, kdy stál 3,50Kčs. Mám jich ještě asi 6 ks.
Tuby jsou už značně povadlý a když obsah vymačkávám ven, tak je nejdříve čirý, pak hnědý. Prostě za ty léta udělal celulózovou sedlinu na dně. Po naředění acetonem a protřepat, nemíchat, je z něj zase původní bezvadný lepidlo. :)
Přílohy
kanagom2.jpg
kanagom1.jpg
VTjr

#8 Příspěvek od VTjr »

Já ho mám naředěný acetonem (ne C6000!) v skleněné lahvičce na léky, ale s plechovým uzávěrem. To je důležité :!: , protože měl jsem ho i v taky skleněné lékovce, ale s plastovým víkem a ačkoli víko těsnilo dokonale, aceton přes něj postupně difundoval a obsah vysýchal, houstl a po cca 1 roce ztvrdnul :( takřka na kámen (ale acetonem to zas šlo rozředit). :D
Kanagom v tubách už neskladuji, hned vymačkám do lahvičky. Nejedna tuba mi vyschla aniž bych ji použil. :o
Na aplikaci používam kulatý štěteček č. 2 až 4. :)
Olejnička mi připadá jako dobrý nápad, ale tipuji, že to taky bude v ní časem vysýchat a houstnout. :roll:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MS COMPOSIT »

Úspěšně používám 5ccm a 10ccm stříkačku
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
guchar

#10 Příspěvek od guchar »

Když tak o tom přemýšlím (dříve mne to netrápilo, věkem nepoužitelný se vyhodil a za pár šupů byl stejný),
tak asi dospěji k jedné nebo více větší skleněných zábrusek, na skladování (různé hustoty).
Jedna malá, s přechodem na aplikátor A jedna se širokým hrdlem, kam se do acetonu, hodí aplikátor po použití.

Jakákoliv plastová část u nitrocelulózového lepidla je zloba (difunduje). Stejně tak tužidla na epox. pryskyřice
jenap

#11 Příspěvek od jenap »

Jako špičku, nástavec na tubu Kanagomu jsem používal 2ml injekční stříkačku. Šla našroubovat (před cca dvaceti lety, nevím, jak dnes). Pro uzavření jsem nasadil plastový konec jehly. Dnes tubu po zakoupení namačkám do plastových lahviček s kapátkem z lékárny. Jednu nechám v původní hustotě, druhou ředím acetonem. Nezdá se, že by se v těchto kapátkách lepidlo nějak měnilo.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kocispavel »

Ahoj,

s Kanagomem jsem přestal před mnoha lety. Nelepil. Jak je na tom teď?

Pavel
Džony

#13 Příspěvek od Džony »

trochu off topic, ale na co pouzivate dnes kanagom? nie je to uz iba nostalgia? dik
DAF
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od DAF »

Že by na lepení :lol:? I dnes to jde používat. Ale také se to přimíchává do laků, z normálního nitrolaku tak lze vyrobit lepící nebo napínací lak.
Hitec Aurora 9X
guchar

#15 Příspěvek od guchar »

Když slepení 2 ks balsy Kanagomem netrefím na poprvé, tak pomocí acetonu snadno provedu "demontáž".
Odpovědět

Zpět na „Dílna“