Elektrifikace F3B Evolution X
Elektrifikace F3B Evolution X
Zdravím všechny, už sezonu sem tam provětrám výše zmíněné F3B. Napadlo mě tedy že bych si ho překopal na elektro. resp. Udělal ještě jeden trup a ten bude elektro. Chtěl bych se zeptat ale na pár věcí
1. Trup má převlečnou špičku v které bude elektropohon - jak tu špičku zajistit k trupu ? přilepit na pevno neo ???
2. Jak se řeší u takových modelů náhon výškovky ? je někde nějaké schéma ? Větroně jsem koupil hotového tak popravdě a bez mučení nevím jak je to vevnitř vyřešené
3. co za pohon zvolit do takového modelu ?
Děkuji všem za co budou ochotni odpovědět
1. Trup má převlečnou špičku v které bude elektropohon - jak tu špičku zajistit k trupu ? přilepit na pevno neo ???
2. Jak se řeší u takových modelů náhon výškovky ? je někde nějaké schéma ? Větroně jsem koupil hotového tak popravdě a bez mučení nevím jak je to vevnitř vyřešené
3. co za pohon zvolit do takového modelu ?
Děkuji všem za co budou ochotni odpovědět
MK Katoda Sokolov :-)
Re: Elektrifikace F3B Evolution X
Tak jestli budeš dělat druhý trup, tak ten už nedělej (nekupuj) s tou převlečnou špičkou. Ta to výrazně komplikuje, ne?
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
Graupner HoTT mz-32
ahoj, obecně dost velká pakárna, taková předělávka, momentálně většina výrobců dneska dělá k těmhle závoďákům elektrotrupy, už třeba proto, že do standardního nenarvěš baterky, které by jsi potřeboval pro pohodové létání. A ta převlečná špička je uplně na ho.., kup si jiné éro. A nebo jiný trup si vyrobíš?
Potom je to jednoduché
převlečná špička nee, standardní kabinka
serva VOP dáš někam dozadu za baterky
trup uděláš v průřezu tak velký, aby se ti tam vše vešlo
na pohon se zeptej tady ve fóru stavitelů F3X hraček, třeba Dinga
Potom je to jednoduché
převlečná špička nee, standardní kabinka
serva VOP dáš někam dozadu za baterky
trup uděláš v průřezu tak velký, aby se ti tam vše vešlo
na pohon se zeptej tady ve fóru stavitelů F3X hraček, třeba Dinga
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Předělával jsem stejně Stinga.
Sehnal jsem si druhou převlečnou špičku do které jsem vyřízl kabinku a zalepil přepážku. Převlečnou špičku jsem měl jen na izolepu. Serva motýla posunutá dozadu co jsem dokázal. Dnes bych řezal přímo, už se k bezmotoru nikdy nevrátím.
Pohon nějaká oběžka na 6S 2,2Ah. Stoupalo to příjemně, žádná raketa.
Vyvážení bez problémů.
Sehnal jsem si druhou převlečnou špičku do které jsem vyřízl kabinku a zalepil přepážku. Převlečnou špičku jsem měl jen na izolepu. Serva motýla posunutá dozadu co jsem dokázal. Dnes bych řezal přímo, už se k bezmotoru nikdy nevrátím.
Pohon nějaká oběžka na 6S 2,2Ah. Stoupalo to příjemně, žádná raketa.
Vyvážení bez problémů.
Já bych začal takto:
- jaké mám nároky na pohon (lehouš, něco mezi, raketa)
- osobně bych šel do kombinace 4cl cca 2200mAh a motor s převodem a regl s BEC
- zavolat JT a napřímo se poradit. Dnes je již vše vymyšlené, nebo to někdo dělal.
F.
- jaké mám nároky na pohon (lehouš, něco mezi, raketa)
- osobně bych šel do kombinace 4cl cca 2200mAh a motor s převodem a regl s BEC
- zavolat JT a napřímo se poradit. Dnes je již vše vymyšlené, nebo to někdo dělal.
F.
S panem Tůmou už jsem komunikoval - elektro trup se nikdy nevyráběl a poslal mi odkaz jak je to navržené . Plus jsem si s ním domluvil druhý trup který už mám doma a z toho to chci udělat
odkaz zde : http://www.jitom.com/pages/products/airplanes/others/evolution-electric.html#mounting
takže tedy stačí špičku přelepit jen izolepu a bude to držet. nechci žádnou raketu jen stoupat na pohodu.
přesuňme se tedy dále a to k náhonu výškovky
odkaz zde : http://www.jitom.com/pages/products/airplanes/others/evolution-electric.html#mounting
takže tedy stačí špičku přelepit jen izolepu a bude to držet. nechci žádnou raketu jen stoupat na pohodu.
a co se teda zeptat přímo pana Tůmy
jinak beru, Stinga s vrtulí už jsem taky viděl, ale to je docela autobus
jinak beru, Stinga s vrtulí už jsem taky viděl, ale to je docela autobus
Proč ten přístup k baterkám je řešený spodem?
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
Graupner HoTT mz-32
aby šli lépe vytratit
ne celý trup je řešený tak že i serva v normálním trupu otočená pákama dolů
Taky jsem dělal z F3B elektro. Trup jsem přilepil napevno a vyřízl kabinu. Na kterou jsem si před vyřezáním stáhl z trupu formu na kabinku.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Azy píše:S panem Tůmou už jsem komunikoval - elektro trup se nikdy nevyráběl a poslal mi odkaz jak je to navržené . Plus jsem si s ním domluvil druhý trup který už mám doma a z toho to chci udělat
No a na co se ptáš, když máš trup na stole? výškovka je pravděpodobně řešena L pákou a trupem prochází uhlíková tyčka v přilepené vodící trubce nebo uhlíková trubka. Serva pak schovat do centroplánu s přístupen odspodu.. jako u toho Evolutiona
právě že není protože se tam kinklá nějaké lanko do kterého se musím trefit při nandavání výškovky
Pro motorizaci evolutiona lze použít i původní trup. Problém je pouze sehnat inruner s malým
průměrem. Oběžka o solidním výkonu se žádná do trupu nevejde. Já jsem použil Mega ACn 16/30 s převodovkou. Ten jsem zabudoval do špice trupu. Převlečná kabina se pak normálně pouze přetáhne a může mít bud výřez pro nasazení baterky (bohužel spodem) a nebo jednoduše povolit imbus vrtulového kužele , sundat celý kužel s listama, stáhnout převlečnou špici a vyměnit baterie. To je docela rychlé. Serva samozřejmě přemístit do zadní částí centroplánu z přístupem ( výřez spodem).
průměrem. Oběžka o solidním výkonu se žádná do trupu nevejde. Já jsem použil Mega ACn 16/30 s převodovkou. Ten jsem zabudoval do špice trupu. Převlečná kabina se pak normálně pouze přetáhne a může mít bud výřez pro nasazení baterky (bohužel spodem) a nebo jednoduše povolit imbus vrtulového kužele , sundat celý kužel s listama, stáhnout převlečnou špici a vyměnit baterie. To je docela rychlé. Serva samozřejmě přemístit do zadní částí centroplánu z přístupem ( výřez spodem).
Z tvojí odpovědi soudím tedy že už si to dělal přímo u evolutiona
neměl by si náhodu nějakou fotku té přestavby ? Či více podrobností, třeba co si použil za převodovku, vrtuli kužel ?