Jaký přijímač k vysílači 2,4 GHz.
-
zdenek.sim
Jaký přijímač k vysílači 2,4 GHz.
Mám nějaké 2,4 GHz vysílače (4 nebo 6ti kanálové). Většinou od vrtulníků. Jak poznám jaký k tomu patří přijímač. Jaké jsou přenosové protokoly ve 2,4 GHz pásmu a kolik jich je. Seženu tři, čtyři přijímače s různými protokoly a zapnu vysílač a se kterým se spáruje mám vysílač identifikovaný. Šlo by to takto? Děkuji za odpovědi.
Re: Jaký přijímač k vysílači 2,4 GHz.
V návodu by mělo být napsáno, s jakým protokolem vysílač pracuje. Od toho bych se odpíchnul. Nevím, na co to pak chceš, ale podle dotazu usuzuju, že se jedná o nějaké setové vysílače z "lepších hraček". Určitě s příslušnými přijímači fungovat budou, ale pokud s tím budeš chtít létat a rozšiřovat svůj letecký park (ať už o plošníky, koptéry,či vrtulníky), šel bych do něčeho lepšího, k čemu seženeš bezproblémově věci a servis.
Hitec Aurora 9X
Konkretní setový TX si obecně rozumí jen s tím svým setovým RX. Navíc TX i RX musí mít shodnou "generaci"
Ony ty k sobě pasující TX a RX se vývojem měnily typicky např. sady CADET nebo vrtulníky od MJX.
Nicméně když integrovanou desku s RX ze setového modelu vyndáme je pro jednodušší řízení použitelná.
Někde na RCmanii budou i nějaká vlákna.
Pokud více set modelů chci řídit jedním klasický TX na který jsem zvyklý mohu do něj zabudovat třeba
iRangeX IRX4 2.4G CC2500 NRF24L01 A7105 CYRF6936 4 IN 1 Multiprotocol STM32 TX modul s pouzdrem
https://www.banggood.com/cs/IRangeX-IRX4-2_4G-CC2500-NRF24L01-A7105-CYRF6936-4-IN-1-Multiprotocol-STM32-TX-Module-With-Case-p-1197130.html
může podporovat různé protokoly dálkového ovládání identifikováním výstupního signálu PPM
dálkového ovládání, jako je Walkera DEVO, Spektrum DSM2, Flysky, Frsky, WLToys, Hubsan, Hisky atd.
Pokud váš vysílač může používat firmware Open TX, je kompatibilní s tímto modulem.
Získáte mnoho nových způsobů ovládání modelů RC.
Ony ty k sobě pasující TX a RX se vývojem měnily typicky např. sady CADET nebo vrtulníky od MJX.
Nicméně když integrovanou desku s RX ze setového modelu vyndáme je pro jednodušší řízení použitelná.
Někde na RCmanii budou i nějaká vlákna.
Pokud více set modelů chci řídit jedním klasický TX na který jsem zvyklý mohu do něj zabudovat třeba
iRangeX IRX4 2.4G CC2500 NRF24L01 A7105 CYRF6936 4 IN 1 Multiprotocol STM32 TX modul s pouzdrem
https://www.banggood.com/cs/IRangeX-IRX4-2_4G-CC2500-NRF24L01-A7105-CYRF6936-4-IN-1-Multiprotocol-STM32-TX-Module-With-Case-p-1197130.html
může podporovat různé protokoly dálkového ovládání identifikováním výstupního signálu PPM
dálkového ovládání, jako je Walkera DEVO, Spektrum DSM2, Flysky, Frsky, WLToys, Hubsan, Hisky atd.
Pokud váš vysílač může používat firmware Open TX, je kompatibilní s tímto modulem.
Získáte mnoho nových způsobů ovládání modelů RC.
Nejednodušší a nejjistější bude ty všechny setový hračkokrámy vyhodit a pořídit něco normálního.
Můj názor.
Můj názor.
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Nejednodušší a nejjistější bude ty všechny setový hračkokrámy vyhodit a pořídit něco normálního.
Můj názor.
I to je řešení. Pokud k těm hračko-krámům nemáš citový vztah. Hračko-krámy jsou devalvací modelářství.
Někdy mohou být zajímavým základem pro rozumné úpravy a drobná vylepšení.Ne každý je manuálně zručný.
Na druhou stranu jejich cena zrušila někdejší hranice privilegovaných co si na RC mohou reálně zkusit sáhnout.
Hračko-krámy většinou vynikají lácí. A ta musi být něčím dána (vykoupena), většinou nižší kvalitou součástek a mnohdy i zpracováním a z toho vyplývající spolehlivostí. Z tohoto důvodu bych s takovými strojky nenavazoval žádný hlubší citový vztah. Na experimenty možná, ale... ale neměl by experimentátor úpravami vybočit z mantinelů stanovených zákonem (zvětšovat výkon nad povolený ad.) Pokud to chce na létání, porozhlédl bych se po něčem "lepším". Docela slušné, dokonce už programovatelné, rádio se da pořídit od 15 stovek. Přijímače k němu jsou od 350,-Kč.
Hitec Aurora 9X
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Pozor na jednu vec!
Vysielače od vrtulníčkov majú veľmi malý dosah, nevhodné pre lietadlo!
Vysielače od vrtulníčkov majú veľmi malý dosah, nevhodné pre lietadlo!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
-
zdenek.sim
Jj, děkuji za odpovědi. Asi už je rozhodnuto. Vše vyhodím a pořídím něco opravdového.
kdybys chtel mam tu po kamosovi uplne novou rc soupravu Flysky FS-i6
je preprogramovana na 14CH a je k ni 6ch telemetricky prijimac......myslim ze na zacatek uplne super
je preprogramovana na 14CH a je k ni 6ch telemetricky prijimac......myslim ze na zacatek uplne super