Kde sehnat ether pro detonační palivo?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
fajkus51

Kde sehnat ether pro detonační palivo?

#1 Příspěvek od fajkus51 »

Dobrý večer, podařilo se mi opravit zadřený detonační motor 2.5 D 7, komprese super a při otočení zní krásně.

Teď je bohužel problém s palivem, petrolej se dá sehnat, ricinový olej jsem našel doma, ale nevím kde můžu sehnat ether. Četl jsem, že v lékárně vám ho již neprodají a už připravené D1 nebo D2 palivo jsem taky nenašel.

Neví teda někdo kde sehnat ether nebo již připravené palivo? Díky za odpověď.
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde sehnat ether pro detonační palivo?

#2 Příspěvek od DAF »

Zkus nejdřív vyhledávání - google_search.php?cx=partner-pub-2581144759434193%3A7975555438&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=Palivo+pro+detona%C4%8Dn%C3%AD+motory&sa=Hledat . S palivem pro tyto motory je to dnes horší, ale něco se ještě i dnes dá. Občas se něco objeví zde https://2114988612.eshop-rychle.cz/Mode ... _238_2.htm. Ale protože nemáš v profilu místo svého výskytu, nevím, jestli to může být pro tebe zajímavé.
P.S. Občas se třeba na Aukru objeví ampule s éterem, které sloužily pro zimní startování vejtřasek. Ale je toho v nabídce málo.
Hitec Aurora 9X
jumper

#3 Příspěvek od jumper »

Detonačni palivo jsem koupil na
MODELCENTRUM.CZ
XDan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od XDan »

Jak probíhá oprava zadřeného bezkroužkového motoru? Získávat ether ze startovacích bombiček V3Sky lze užít pouze v případě potřeby motor jednou nahodit, pro běžné provozování motoru to chce najít zdroj většího množství. Údajně jde někde koupit ether na živnostenský list.
danielskop.xf.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Celeron »

Jde to na Ičo ale musí být registrace u prodejce. Hledej Diethylether nebo Ethylether.
https://www.eshop.mach-chemikalie.cz/diethylether-p-a-1000-ml-detail
Nebo prodejce Penta nebo Lach Ner.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DAF »

Faktem je, že ty ampule jsou jen a pouze nouzovka. Ale pokud si tazatel prostuduje odkazy, třeba něco najde, debaty na toto téma se zde vedly opakovaně. Není sám, koho to zajímá.
Hitec Aurora 9X
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Bayeux »

Modelcentrum asi momentálně palivo nemá, jak koukám (taky jsem tam v nouzi kupoval, jinak míchají kluci z našeho klubu a občas něco "vysockuju").

Ale to palivo, co prodávají, je od Milana Máslo, Klatovy. Občas ho nabízí i na Aukru (D1, D2 i D3 s amylnitritem) - nick mimov.
Zkus klidně přímo napsat jemu, mail nechávám v SZ. Určitě něco má (nebo Ti i vystaví aukci)...

Patron do V3S jsem měl bedny, ale ty jsem právě do klubu daroval. Stejně jen na ně bych nespoléhal (jak bylo psáno), kdoví co po těch letech v plechovečkách vlastně je :wink: Bayeux
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
VTjr

#8 Příspěvek od VTjr »

Tady viewtopic.php?f=8&t=82009&start=30#p1379790 se to řešilo a vyřešilo. Vlevo na stránce RC-manie máš vyhledávací okénko, stačilo napsat "Detonační palivo" a vylétla spousta odkazů na minulé příspěvky, stačilo je prohrabat.
Tato informace je z 27.9.2017, tak snad ještě budou fungovat. Napiš jim a uvidíš, co požadují.
Ostatní komponenty, tedy ricínový olej seženeš zde https://www.lovo-oil-eshop.cz/www-lovo- ... y-olej-1-l a petrolej snad v každé drogerii. Místo něj lze použít i motorovou naftu, ale dle mých zkušeností s petrolejem ty motory chodí lépe. Taky můžeš do paliva přidat i 2-4% SuperDieselAditiv https://aditiva.heureka.sk/vif-super-di ... ny-500-ml/ (to mají na každé pumpě), a ten funguje jako AmilNitrid, výrazně zvyšuje výkon, měkost chodu a startovatelnost motoru. V podstatě jde o zvýšení cetanového čísla.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“