ČEská pošta a nové podmínky doručování od 1.2.2020
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
ČEská pošta a nové podmínky doručování od 1.2.2020
Nedá mi to nenapsat, asi jsem něco nepochopil a asi ani nepochopím. V pondělí jsem dostal avizo od firmy, která mi posílá jednou za měsíc časopis. Vždy v minulosti byl časopis druhý den ve schránce. Tak včera čekám a nic. Čekám dneska a opět nic. Bydlím v domě s dalšími 10 partajemi. Tak koukám po těch schránkáhc a je mi divný, že to vypadá, že tu pošťáci ani nebyli. Tak mi to nedalo a volám na poštu, jestli všichni nemarodí a tak nedoručují. Od ČP jsem z minulosti už zvyklý na vše možné. Byl jsem ujištěn , že doručují, ale podle nových pravidel pokud k nám do domu nejde podle nového prioritní zásilka, tak sem pošťačka zbytek nedoručí, až třeba za dva , tři dny jak to vyjde, protože vše ostatní jsou ekonomické zásilky a tam jde o nižší cenu za doručení. Na prioritní se doplácí 7Kč a ta je doručována zpravidla druhý den. Týká se to i doporučených psaní a všech běžných zásilek, které nejsou označeny jako prioritní. Pokud připlatíte, stejně nemáte ale jistotu, že to bude včas doručeno. Zkrátka Česká pošta dělá vše proto, aby to bylo horší a horší. Už vidím chudáka pošťačku , jak táhne káru s nedoručenou poštou za několik dnů, protože to prostě někdo někde silážuje. Možná jsem něco nepochopil, ale bohužel taková je praxe.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Re: ČEská pošta a nové podmínky doručování od 1.2.2020
diverzifikace portfolia. pro kazdeho obcana je dostupna nejaka sluzba.
za 20 korun smite na ceske poste podat dopis. tedy dostanete zazitek vystani fronty, vyplnovani listecku a nevrly pohled na prepazce. za 30 korun dostanete navic od posty nadeji, ze se jej pokusi dodat. za 50 korun dostanete pisemne potvrzeni, ze kdyz to vyjde, mohlo by to byt i druhy den. No a nejluxusnejsi sluzba je za 100 korun - sice ji stale nedoruci a ztrati, ale kdyz to pujdete reklamovat (samozrejme pouze odesilatel a do mista prijemce) tak se nekdo zvedne a bude dvacet minut predstirat, ze se prehrabuje ve skladu.
mimochodem, chtel bych videt, jak s timto modelem vypada treba dorucovani dopisu nekam na nejakou samotu (kam posta samozrejme tez musi dorucit). bude rok hnit na poste, dokud tam nekdo neposle neco doporucene?
za 20 korun smite na ceske poste podat dopis. tedy dostanete zazitek vystani fronty, vyplnovani listecku a nevrly pohled na prepazce. za 30 korun dostanete navic od posty nadeji, ze se jej pokusi dodat. za 50 korun dostanete pisemne potvrzeni, ze kdyz to vyjde, mohlo by to byt i druhy den. No a nejluxusnejsi sluzba je za 100 korun - sice ji stale nedoruci a ztrati, ale kdyz to pujdete reklamovat (samozrejme pouze odesilatel a do mista prijemce) tak se nekdo zvedne a bude dvacet minut predstirat, ze se prehrabuje ve skladu.
mimochodem, chtel bych videt, jak s timto modelem vypada treba dorucovani dopisu nekam na nejakou samotu (kam posta samozrejme tez musi dorucit). bude rok hnit na poste, dokud tam nekdo neposle neco doporucene?
ČP bez kometare. Balik do ruky, adresat nezastizen a to ten de.il uvedl geodata na uplne jinou ulici. Klasicke baliky na firmu se taky neobtezuji dorucovat.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
- Buckeye-Blitz
No a když doporučuje brigádník, tak ve firemní schránce najdete poštu, která nenese ani vaše jméno ani název firmy...prostě spoléhá asi na to, že to skutečnému adresátu sídlícímu ve vedlejší ulici donesete sami. Stalo se mi opakovaně a skončilo to až jsem si stěžoval.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Kuba78
No na doporucdne zásilky se to tez nevztahuje. To neni prioritni.... Ale panj byla ochotna a kdybych dodal podaci cislo,byla ochotna dopis na poste vyhrabat a pokud zajdu tak ho i vydat. To je pecka sluzba. Sice uz jsem nevidel v tv dlouho pana mluvciho cp pana Vitika,ten by nam to urcite vysvětlil. Na druhou stranu radejinevidet,mel jsem z toho potom drave sny.
No na doporucdne zásilky se to tez nevztahuje. To neni prioritni.... Ale panj byla ochotna a kdybych dodal podaci cislo,byla ochotna dopis na poste vyhrabat a pokud zajdu tak ho i vydat. To je pecka sluzba. Sice uz jsem nevidel v tv dlouho pana mluvciho cp pana Vitika,ten by nam to urcite vysvětlil. Na druhou stranu radejinevidet,mel jsem z toho potom drave sny.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
jenze nejhorsi je, ze cely ten system je tak shnily, ze s tim nikdo nehne ani shora ani zdola. uz dlouho se mi nestalo ze bych na prepazce potkal vyslovene jezibabu, ti lide se snazi pomoci. Stejne tak vzacne chvilky (srovnatelne s pruletem halleovy komety nebo pozorovanim krmeni jednorozce) kdy postak zazvoni a balik skutecne priveze s sebou nenesou otravne xichty, ale jsou vetsinou mili a snazivi.
ten podnik je proste tak prorostly skrz naskrz nefunkcnimi procesy a neschopnym a zakopanym strednim managementem, ze Knap i kdyby se na hlavu stavel tak s tim udela maximalne kosmeticke zmeny. rekonstrukce posty za chodu a provozu je srovnatelna snad jen s rekonstrukci D1, s podobnymi dopady a uspechem. takze zamestnanci i uzivatele jsou odsouzeni k vecnemu utrpeni.
ten podnik je proste tak prorostly skrz naskrz nefunkcnimi procesy a neschopnym a zakopanym strednim managementem, ze Knap i kdyby se na hlavu stavel tak s tim udela maximalne kosmeticke zmeny. rekonstrukce posty za chodu a provozu je srovnatelna snad jen s rekonstrukci D1, s podobnymi dopady a uspechem. takze zamestnanci i uzivatele jsou odsouzeni k vecnemu utrpeni.
Zdravim a nechci prudit, ale - v pondělí večer jsem vykomunikoval nějaký nákup na Aukru z Děčína a asi ve 22.00 jsem převedl peníze. V úterý dopoledne mi cinkla Česká pošta, že převzali balík k doručení. Tak jsem užasnul nad rychlostí převodu peněz i odeslání zboží. A dnes, ve středu v poledne mi opět cinkla pošta, že si mám balík vyzvednout na poště pod číslem xxxxx. Takže za mě dobrý
(mimochodem ten výběr balíku pod číselným kódem, který přijde na mobil je taky dobrá věc, nemusí se čekat fronta, protože takto avizovaných balíků asi není moc...)
(mimochodem ten výběr balíku pod číselným kódem, který přijde na mobil je taky dobrá věc, nemusí se čekat fronta, protože takto avizovaných balíků asi není moc...)
-
JardaRůžička
Můj pocit z nových pravidel v oboru dopisů je následující:
Posílám poměrně dost obyčejných dopisů. Ještě nedávno je pošta téměř vždy doručila druhý den, třeba na druhém konci republiky; zřejmě jim to nedělalo problém.
Jenže teď (v nové době?) jsem na poště tázán, jestli ten dopis chci doručit následující den, nebo ne (pochopitelně za jiný peníz). Kdybych neměl tu průběžnou zkušenost, že dosud to tak běžně fungovalo, mohl bych v tom spatřovat možná i snahu o lepší služby. Jenže takhle se mi nedaří v tom vidět nic jiného, než snahu o lepší výdělek, nechci to nazvat přímo vydíráním zákazníků. A opravdu mám podezření, že neprioritní dopisy někde účelově leží a čekají, abych příště u přepážky zalovil hlouběji v portmonce.
Posílám poměrně dost obyčejných dopisů. Ještě nedávno je pošta téměř vždy doručila druhý den, třeba na druhém konci republiky; zřejmě jim to nedělalo problém.
Jenže teď (v nové době?) jsem na poště tázán, jestli ten dopis chci doručit následující den, nebo ne (pochopitelně za jiný peníz). Kdybych neměl tu průběžnou zkušenost, že dosud to tak běžně fungovalo, mohl bych v tom spatřovat možná i snahu o lepší služby. Jenže takhle se mi nedaří v tom vidět nic jiného, než snahu o lepší výdělek, nechci to nazvat přímo vydíráním zákazníků. A opravdu mám podezření, že neprioritní dopisy někde účelově leží a čekají, abych příště u přepážky zalovil hlouběji v portmonce.
Ja pozkusenostechnechavam ulozit zasilkh(balik) na deph a tam nebyva fronta,ani jakysi zblbly ciselny poradnik a mam klid. Nejvice me ale vytoci,kdyz minemdo posle penize a zkusenost je uz leta takova,ze posta to necha tyden na svem uctu a presne za tyden doruci. Puvodne mi pripadalo,ze snad vezou ty same penize co ten odesilatel polozil na prepazce,ale penize by snad mely byt pomalu tentyz den. Inu je to moloch, se kterym jen tak nikdo nepohne. Horsi jeze stale jen zdražují a kvalita jde do haje.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Jara11 píše:Nejvice me ale vytoci,kdyz minemdo posle penize a zkusenost je uz leta takova,ze posta to necha tyden na svem uctu a presne za tyden doruci
vylepsovani cash flow, zvysovani marze o nejaky miniaturni urok ve prospech posty. ale pokud je tech poslanych penez hodne.. halire delaji talire.
[quote="Jara11" Na prioritní se doplácí 7Kč a ta je doručována zpravidla druhý den. [/quote]
Jo. Nejlepší na tom je, že manželka chtěla něco poslat za těch 19 Kč, ale i na poště jí řekli, že známky nejsou a musela to poslat za 26.
Jo. Nejlepší na tom je, že manželka chtěla něco poslat za těch 19 Kč, ale i na poště jí řekli, že známky nejsou a musela to poslat za 26.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
To je nějaké divné. Občas na poštu přinesu dopis bez známky a nevšiml jsem si, že by tam známku lepili. Jen to obouchají, že bylo zaplaceno. Ale doba se možná mění.
- Bayeux
- Kontaktovat uživatele:
Mno dnes jsem byl po čase na poště, a nebýt tohoto vlákna - jsem z toho "dvourychlostního doručování" zmatenej jak Goro před Tokiem! 
K tomu lepení - nelepení známek: posílal jsem "oběma rychlostma", paní si na dopis poznačila kolik - a pak tam známky lepila. Asi už nemají toliko razítek
K tomu lepení - nelepení známek: posílal jsem "oběma rychlostma", paní si na dopis poznačila kolik - a pak tam známky lepila. Asi už nemají toliko razítek
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Letos jsem postupně posílal více než 200 dopisů s členům klubu.
Na poště tam lepí samolepky, které si vytisknou. Musím říci, že když jsem položil 70obálek, tak nebyla úřednice úplně nadšená.
Na poště tam lepí samolepky, které si vytisknou. Musím říci, že když jsem položil 70obálek, tak nebyla úřednice úplně nadšená.