Pružiny

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Vasa
Kontaktovat uživatele:

Pružiny

#1 Příspěvek od Vasa »

Ahoj, nevědel by někdo o prodejně pružin v Praze, kde maji skladem? Potřeboval bych nějakou zkrutovou. Potřebuju ji mít vruce, odzkoušet, a vybrat si z různych tvrdostí
Děkuji
rakos
Kontaktovat uživatele:

Re: Pružiny

#2 Příspěvek od rakos »

Zdravim - pružiny mají v železářství "Rousek" v Praze 4 - Nuslích. Ale myslím, že dost malý výběr, ale něco tam je...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pkotatko »

Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
rha

#4 Příspěvek od rha »

Celeron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Celeron »

Já se vždy obracím na Pružinárnu Sečkař. Ještě se nestalo, že by něco neuměl udělat a je jedno jestli 1 nebo 1000 ks, ocel, nerez, tvary všecko možný. Akorát na zatahání v ruce je to malinko z ruky, skoro na Slovensku. :)
Vasa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vasa »

jj o těch vím, taky jsem tam zkoušel dneska volat, problem je ale v tom že tam mi dá krabici a tady si vyberte, já bych ale potřeboval aby to samé bylo časem zase znovu objednatelné, a jinak mi pani řekla za pružinu 100kč, a že to je ještě levné, protože třeba do vzduchovky pružina stojí 200,-kč
ve Fabory měli, ale to bylo v Praze zrušeno
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Celeron »

Vasa píše:ve Fabory měli, ale to bylo v Praze zrušeno

Nejen v Praze, v Hradci Králové je Fabory taky zrušený. Vypadá to, že se zbavují prodejen a pojedou jen přes e-šop.
radek munzar

#8 Příspěvek od radek munzar »

Ahoj Vašku

V HK mají pružiny skladem a k ohmatání v prodejně VK ložiska. Hradecká prodejna je jedna z mnoha poboček, tak předpokládám že by v Praze taky mohli mít kšeft a třeba i stejný sortiment.

Raďas
Vasa
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Vasa »

radek munzar píše:Ahoj Vašku

V HK mají pružiny skladem a k ohmatání v prodejně VK ložiska. Hradecká prodejna je jedna z mnoha poboček, tak předpokládám že by v Praze taky mohli mít kšeft a třeba i stejný sortiment.

Raďas

Radku dekuji, v praze prodejnu mají, ale bohužel ne zkrutné pružiny, zatím podle toho co jsem našel tak vítězí Hennlich v Litoměřicích, tak budu muset asi objednat tam něco, a nebo si tam udelat výlet, mam to 50km z dílny. Mají přesně to co potřebuju a velkej výběr, jen otázka co mají skladem
Golfista

#10 Příspěvek od Golfista »

Snažím se najít tažné pružinky průměru 2 mm, z drátu 0,25 mm, dlouhé s otevřenými oky 10 - 15 mm na Ebay, Hobbyking, nebo na Banggood. ale nedaří se mi. Zadávám nejspíš něco blbě. Nevíte kde a jak to najít?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od corsair »

With Hook Extension Tension Spring Wire Dia 2.0mm na ebay habakuk druhů i když nejkratší 20mm moc jsem to neprobíral
Golfista

#12 Příspěvek od Golfista »

Když to zadám na ebay, tak to najde sice spoustu pružin, ale obrovských. Já potřebuji aby měla 2 mm v průměru a drát cca 0,2 až 0,25 mm. A nejmenší jsou 3mm v průměru.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od corsair »

Hmmm tak je jedině vytahat z propisek :oops:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Celeron »

Golfista píše:Když to zadám na ebay, tak to najde sice spoustu pružin, ale obrovských. Já potřebuji aby měla 2 mm v průměru a drát cca 0,2 až 0,25 mm. A nejmenší jsou 3mm v průměru.

Starý mechanický programový předvolby pro TV tunery. Nejspíš jugoše. Ale pochybuju, že se to ještě někde válí.
dratek

#15 Příspěvek od dratek »

Nevím proč stále hledat všechno jinde nežli doma,hned na první náhodné kliknutí jsem našel asi to co hledáš tak se podívej na www.pruzinyjpv.cz/
Odpovědět

Zpět na „Dílna“