Hezká pomůcka na spojování kablíků

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
birkoff

Hezká pomůcka na spojování kablíků

#1 Příspěvek od birkoff »

Tohle se mi moc líbí, má s tím někdo praktickou zkušenost?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7Wh5gM8GM70[/youtube]
Kdo nepadá, nelítá naplno.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Hezká pomůcka na spojování kablíků

#2 Příspěvek od TomasC »

Běžně používám na pájené vývodů elektromotorů silikonovou palivovou hadičku. Pocínované vývody dám do úzkého proužku hadičky a prohřeju. Hadička krásně stáhne vodiče k sobě a spoj mi připadá hezčí. Funguje asi stejně :D
Solim Namez

#3 Příspěvek od Solim Namez »

Používám už pár let i mimo modelařinu. Kupuju na e-bay. Výborná je ta vodotěsnost.
jirinovo

#4 Příspěvek od jirinovo »

zkušenost mám, dělali jsme s tím na velkých letadlech. Uvnitř trubičky je cín s tavidlem, horkovzduškou na vysokou teplotu se to celé sletuje a zataví, jak je vidět na videu. Dráty ve svazcích, kde jsme to používali, mají izolaci, která bez poškození přežila to spojení vysokou teplotou.
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Michal Matějka »

Solim Namez píše:Používám už pár let i mimo modelařinu. Kupuju na e-bay. Výborná je ta vodotěsnost.

můžeš sem dát odkaz, díky
Woita
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Woita »

Před pár lety k nám do firmy přijel nějaký obchoďák a tohle mi ukazoval. Sletoval to obyčejnýmzapalovačem. Moc se mi to líbilo, nechal mi pár kousků různé velikosti jako vzorek. Pak jsem to měl leta na stole na monitoru a nikdy jsem to nepoužil a následně jsem to někam zabordelil. Komu se to líbí, tak se nejdříve podívejte na cenu, ono vás to nadšení přejde... :lol:
Ale co jsem si z toho vzal jako výborný nápad: To jak spojuje lanko stylem okolo 01:00 ve videu. Od té doby to jinak nedělám při klasickém pájení dvou lanek. Naučil jsem se to časem dělat i u servolanek, i u tenčích. Důležité je to závěrečné poválení mezi prsty. :D
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
dratek

#7 Příspěvek od dratek »

Stačí si vyjet EBAY a do vyhledávače vložit NTE Electronics Heat Shrink Self-Solder Butt Splice Connectors a nabídka se ti zobrazí,50 kusů stojí cca 6,50 EURO asi i dle průměru se bude cena měnit ale to jsem nezjistil
Woita
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Woita »

Tak ten obchodník co byl tenkrát u nás měl těch 6,5€ za 1 kus u těch menších ty větší byly dražší. Holt taky z něčeho musí být živ... (Ale taky už je tak 8 roků, možná od té doby zlevnilo.)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Solim Namez

#9 Příspěvek od Solim Namez »

Michal Matějka píše:

můžeš sem dát odkaz, díky

Děláš si legraci? 8O
Co třeba na stránce e-bay zadat do vyhledávání např. "solder heat shrink". :wink:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Celeron »

Tohle jsem kupoval na ebay ve 100 ks balení za 200 CZK. Ale bacha, měď musí být naprosto čistá, pokud je zašlá a nebo dokonce zčernalá u gumáků kabelů, spoj se pořádně nezapájí. Nejlíp to maká na pocínovaný lícno.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ufon13 »

znám a používám v modelařině běžně, leč byl jsem nazván na jiném foru za ,,prasitele,, kvality spojů :lol:
Funguje to výborně a opravdu to je vodovzdorné napojoval jsem s tím kabel 230V překopnutý rýčem na nutnou dobu pro práci bez nedělního shánění náhrady....... nakonec tam zustal další rok. Šlo o zahradní čerpadlo trvale ponořené s kabelem trvale rozmotaným v trávě. použil jsem ty které nabízí u nás tento prodejce:
https://www.tech-masters.com/cs/
Ty čínské se jeví stejnými.
Fab

#12 Příspěvek od Fab »

U Alibaby jsem to našel o cosi levnější.
pepin

#13 Příspěvek od pepin »

TomasC píše:Běžně používám na pájené vývodů elektromotorů silikonovou palivovou hadičku. Pocínované vývody dám do úzkého proužku hadičky a prohřeju. Hadička krásně stáhne vodiče k sobě a spoj mi připadá hezčí. Funguje asi stejně :D

tak to jsem rád, že jsem RC mánii něčím taky někdy smysluplně přispěl i jen mimo ohledně info o gramofonu a elektrokoloběžkách :D
Majky007s

#14 Příspěvek od Majky007s »

Čím to ohříváte? Horkovzduška či nějaké plynové pájedlo? Ptám se kvůli tomu zda to není v připadě pájedla ohořelé či opálené :-)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Celeron »

Já elektrickou horkovzdušku s průměrovou redukcí na asi 10 mm. S plynovou pájkou/horkovzduškou (perem) jsem to nezkoušel.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“