Renovace plastů na skůtru

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

Renovace plastů na skůtru

#1 Příspěvek od aviatik666 »

Zdar,
mám dotaz, zda někdo nemáte nápad, nebo zkušenost, jak zrenovovat zašlé plasty na skůtru.
Přílohy
P1010004.JPG
P1010003.JPG
jio

Re: Renovace plastů na skůtru

#2 Příspěvek od jio »

ufon13
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ufon13 »

možná ano ale je třeba více informací jako třeba co je to za plast..... čím byl poškozen(vypadá to na nějaký barvožer s tlakovou myčkou na vysoké teplotě vody či na opískování....... ty praskliny také nejsou možná prasklinami možná to je jen tužší-chladnější vrstva při vstřikovánído formy.....
v zásadě ..... vykitovat se dá skoro vše jen je třeba vědět proč se musí kitovat.....
stanco1

#4 Příspěvek od stanco1 »

Vyskusaj toto a nebudes chapať. ja už som s tym napatlal mozne aj nemozne a vsetko je dodnes super cierne, ta čerň sa nezmyje dolu ani po viacerych rokoch. Dokonca aj palubku v aute ktoru som nerozvazne chcel vycistit acetonom naco ostala vysedivela asi ako tie tvoje plasty na skutri som s tym zachranil tak, ze je ako nova.
Je problem to ale zohnat istu dobu to vobec neslo kupit ale teraz som to videl v ponuke zas.

https://www.rwkunit.sk/produkty/autokoz ... na-plasty/

P.s. je uplne jedno, aky plast to bol, funguje to na vsetky. Ty mas predpokladam ABS plast na skutru.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
varok

#5 Příspěvek od varok »

Já používal nějakou sr..čku od Tempa, ale né v té tubě jako bývá zubní pasta, ale takové plastové láhvičky asi 250ml plus mínus. Mají je i v auto kelly a docela spokojenost. Jsou levné, ale když se správně použijí, není co řešit.
https://www.autokelly.cz/Product/AC-D10 ... 5;40107536
kondenzator72

#6 Příspěvek od kondenzator72 »

Zkus horkovzdusku.
pepin

#7 Příspěvek od pepin »

podle těch fotek to vypadá, že se ten plast povrchově už opravdu rozpadá, to se obávám, že žádnou zázračnou vodičkou--pastou nepořešíš.

já bych to prvotně odvezl k míchači autolaku na radu--měl by vědět, co a jak s tím.

nápravu bych asi já osobně zkoušel řešit cestou podle mého nejjednodušší--trochu obrousit--spíš jen pro dobrý pocit--přestříknout reaktivem na plasty--to bych se ale raději poradil právě s míchačem jakým reaktivem, případně něčím jiným---pak bych to stříknul spreem, co se používá třeba na prahy starších aut--udělá to takový ten pupínkový povrch a pak stříknul finálním lakem--barvou--autolakem.

kdyby to po nástřiku tím pupínkovým základem drhlo třeba ve dvířkách, tak bych to v těch místech před finální barvou přebrousil do rovna .

snažit se ten povrch před finálním nástřikem do finálního laku dostat do perfektního povrchu nějakým tmelením a broušením bych se asi bál, že to bude zbytečně náročné, než ten povrch opravdu fouknout nejdřív tím pupinkovým základem--určitě pujde vybrat i menší, větší hrubost, ale v té struktuře pupínku zmizí veškeré nedostatky.
beka

#8 Příspěvek od beka »

A co toto: https://www.youtube.com/watch?v=Xg5gHjHfnvU
omlouvám se, jsem něco udělal špatně, se mi to nezamodřilo :wink:, jak psal §§ kondenzátor §§.
pro § varok § děkuji za návod
Naposledy upravil(a) beka dne úte 30.10.2018 19:32, celkem upraveno 1 x.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
varok

#9 Příspěvek od varok »

beka: za tou dvojtečkou a http musíte udělat mezeru, pak bude odkaz aktivní.
varok

#10 Příspěvek od varok »

beka píše:A co toto: https://www.youtube.com/watch?v=Xg5gHjHfnvU
omlouvám se, jsem něco udělal špatně, se mi to nezamodřilo :wink:, jak psal §§ kondenzátor§§

A to je jen oprava vybledlých plastů. Jenže tazatel má ty plasty nejspíše poškrábané a popraskané. Z fotek toho moc vyčíst nejde.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“