Výběr prvního konstrukčního větroně
Výběr prvního konstrukčního větroně
Ahoj,potřeboval bych poradit co zvolit za stavebnici elektrovětroně v rozsypu. (ještě jsem nic nestavěl). Zatím jsem dělal jen Flop a Mustang z EPP a jeden model z 3D tiskárny,ale ten je kaput
Mustang mě stále baví,ale flop už méně,hlavně chci mít co dělat v zimě. Chtěl bych něco cca 1,5 až 2 m rozpětí.Děkuji za každou radu.
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2
- skybreaker
Re: Výběr prvního konstrukčního větroně
Viz vlákno viewtopic.php?f=23&t=82055 - velká část tam diskutovaných F3-RES2M modelů se prodává i jako elektroverze anebo jde na elektro snadno upravit.
Parametry jsou úplně jinde než u letitých stavebnic SIG či Greatplanes.
Parametry jsou úplně jinde než u letitých stavebnic SIG či Greatplanes.
Ještě dodávám, že na začátečníka se stavbou je vyloženě cílen R.E.S.olution, ten je opravdu jednoduchý (mám doma, takže neteoretizuji). Viz https://www.hoelleinshop.com/Planes-Hel ... =171&p=171 . Výkonnostně je sice o něco horší než špičkové RES dvoumetrovky jako třeba AndREaS ( https://www.hoelleinshop.com/Planes-Hel ... =171&p=171 ), ale zase je tu daleko menší riziko, že se něco zkazí při stavbě atd.
- skybreaker
Asi ano, ale ty variace Triple RES jsem v reálu neviděl, tak nemohu posoudit. Nějaké fotky stavby jsou tady: http://www.rc-network.de/forum/showthre ... aero-naut-)-ein-kleiner-Baubericht/page3 , podle parametrů je to hmotnostně spíš výše, 520g pro prázdný neosazený model je docela dost. Nicméně pro rekreační elektrolet by to nemuselo vadit.
Ten Pionýr vypadá velice zajímavě
,jen jsem nikde nezjistil ,jestli jsou křídla odnímatelná nebo napevno a další věc je cena,vzhledem k tomu ,že se chystám koupit něco na nácvik přistávání,tak bych raději něco levnějšího,aby to ježíšek utáhl
A hlavně manželka zkousla 
Naposledy upravil(a) patamatix dne ned 22.10.2017 17:20, celkem upraveno 1 x.
V téhle velikosti stopro odnímatelná 
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
postav spis neco 2,5m a hmotnosti se zas tak netrap.... trup balsovy lepe olaminovat nepo použit laminatový vydrží víc..... jak stim budes pristavat ,,do pole,,
janak pionyr lita vetcinou suprove pomalu
janak pionyr lita vetcinou suprove pomalu
Mám v tom guláš,nevím co stavět dál. Mám za sebou EPP větroň,EPP Mustang oba bez podvozku,dále z 3D tiskárny Q Trenér,ale ten je kaput,jelikož jsem to neustál. Čím by jste pokračovaly dál? Chci se naučit přistávat na podvozek,což mě vede na další stroj z EPP s podvozkem,ale zároveň chci začít stavět z něčeho jiného než EPP,ale zas mám obavy abych to zas nerozflákal. Tak babo raď. 
Trochu soudnosti s těmi radami - fakt vám přijde normální námět s tím Pionýrem pro zadání "létal jsem s EPP a budu poprvé v životě stavět rozsyp"?
Mě tedy moc ne
K vhodnému doporučení - je cílem se zdokonalit i ve stavbě z rozsypu anebo o tohle vlastně nejde a důležité je spíš pokračovací výcvik v létání? Tohle je zásadní, prvotní dotaz vypadal spíš na to první, ale teď ten druhý už ne tak docela.
Mě tedy moc ne
K vhodnému doporučení - je cílem se zdokonalit i ve stavbě z rozsypu anebo o tohle vlastně nejde a důležité je spíš pokračovací výcvik v létání? Tohle je zásadní, prvotní dotaz vypadal spíš na to první, ale teď ten druhý už ne tak docela.
Prostě potřebuji poradit kam po EPP,ale aby to byl rozsyp (abych se něco naučil stavět) s podvozkem na nácvik přistání,ale zároveň,abych to něco sneslo,ne jako ten 3D. Další varianta je EPP s podvozkem,toho bych se nebál a k tomu nějaký jednoduchý větroň v rozsypu na zdokonalování stavby letadel.Ale to už jsou dva modely a tudíž více peněz a možná zbytečně. Původně jsem myslel na Marabu XL,ale po té havárii si už tak nevěřím.
Tak nácvik a blbnutí s přistáváním je velmi dobrý FunCub od MPX,a s jejich větroni taky chybu neuděláš.Není to klasické chlupaté epp,navíc pokud ještě nejsi moc vylítaný asi bych koupil éro od MPX.Já od nich mám 5 ér a se všemi maximální spokojenost.Ty jejich větroně je uplně jiná liga jak Flop.Ale syn se taky učil na Flopovi.
JInak ale s MPXchybu neudelas jejich stroje litaj suprově
maš nějakeho zkuseneho kolegu / klub / nebo si samouk???
maš nějakeho zkuseneho kolegu / klub / nebo si samouk???