Easy Glider - stavba

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
drakulaj

Easy Glider - stavba

#1 Příspěvek od drakulaj »

Ahoj mel bych par dotazu ke stavbe EGEho.

1) Kdy se ma barevne upravovat? Pred kompletaci nebo az kdyz uz je celej hotovej? rad bych si ho aspon trosku nabarvil - v bile je nic moc.

2) Utahne EGEho motor 10A regl (mam DSYS MD10DCR)

3) jak povolit ohybani kridelej a pod. To narezavani se mi moc nezda.

4) Daji se ty plnici tupliky nejak obrousit?

Dik Jirka
georg
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od georg »

Ty tupliky neobrosuj maj tam svuj smysl, kvůli obtejkání, jinak barvit asi foukačkama. Jo u tich křidélek myslim že by to mělo vydržet.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Erek-tus
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Erek-tus »

Ty tupliky neobrosuj maj tam svuj smysl, kvůli obtejkání, jinak barvit asi foukačkama. Jo u tich křidélek myslim že by to mělo vydržet.

Jsi si jistý :?:
Já bych řek že tam k ničemu nejsou......
Eddie

#4 Příspěvek od Eddie »

Ty "tupliky" jsou stopy po vyhazovačích.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Abu »

Eddie píše:Ty "tupliky" jsou stopy po vyhazovačích.

Ovsem s druhotnou funkci "turbulatoru" nebo "vortex generatoru"... a polozme se na otazku, jsou tam potreba? Pri pomalem letu a nizkych hodnotach Re bude trubulentni proudeni kolem kridla urcite lepsi (proto taky litaj ruzny maly lehky vetrone lip kdyz jsou potazeny papirem a ne folii).
Slysel jsem zvesti o tom, ze je nekdo obrousil a ze to litalo hur, ale nevim jestli to neni jen "jedna pani povidala"... ??
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
georg
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od georg »

Hele je to nějaká doba, ale někdo říkal že se to nemá brousit kvůli tim malím turbolencím na křídla, tak to nebruš. Tot muj názor já jsem to na kámošovy nebrousil, jelikož jsem ho celej stavěl takže vim!
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
LETEC_AMATER

#7 Příspěvek od LETEC_AMATER »

ma m glidera nic jsem nebrousil a u Pecky me rikali ze kdyz bude obarveny cely tak se s tim zlepsi letove vlastnosti ale rozhodne nebrousit
tengler

#8 Příspěvek od tengler »

Barvil jsem az po kompletaci, no problem. U Vanoucha jsem na nej koupil RC styro barvu ve spreji, jen nejak dost dlouho zasychala.
Regulator tam mam JES 012 s puvodnim motorem, 10A by treba taky mohl stacit - nevim, je v tom Permax 400, tak podle nej. Hmm, v navodu doporucuji regulatory 12/16A, tak ted nevim. Zminuji tam i NiMH baterky, osobne jsem do EGE dal 1500mAh 3cl. LiPol a je to vykonove akorat a do vyrezu v trupu sedi presne.
Kridylka jsem jenom narizl aby se vubec hybaly a trochu s nimi rukou zacvicil pro uvolneni.
Tupliky jsem nebrousil.
Jo, dve veci mne stvou - ta vyvazovaci kulicka je zbytecne tezka nebo zbytecne vzadu, musel jsem dovazovat vepredu pod motorem dvemi dvacetikorunami. Druha vec - paky VOP a SOP jsou lepene a pri prevozu v aute ten spoj dost trpi, lepsi by to bylo nejak zpevnit - treba dat klasickou paku se sroubky skrz kormidlo a podlozky.
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
lubosse

#9 Příspěvek od lubosse »

Ja by som tiez nic nebrusil, nemozem
si teraz hned spomenut, ale bol tomu
venovany jeden clanok na nete, ze ta
mala brsnost a nerovnosti prispievaju
k lepsej turbulencii. :D
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Marek71 »

tengler:
Ty napájaš motor Permax 400/6V 3-čl. LiPo ? Mal by to byť ten samý, čo je v Easystare. Som sa na to tu nedávno pýtal a bolo mi povedané, že ten motor to nevydrží.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Semo82
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Semo82 »

Marek71 píše:tengler:
Ty napájaš motor Permax 400/6V 3-čl. LiPo ? Mal by to byť ten samý, čo je v Easystare. Som sa na to tu nedávno pýtal a bolo mi povedané, že ten motor to nevydrží.

Presne ten motor vydrzi len chvilu ja som tak napajal sice 300/6V a motor odsiel po 30-40minutach
Sagita EPP; Ultimate Fx 3D; Easy Glider; F3K VERTEX
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=22
tengler

#12 Příspěvek od tengler »

Fakt, nekecam, je v tom LiPol 3cl. 1500mAh, mam dva a obvykle je vylitam oba. Ze zacatku jsem tam daval LiPol 2cl. a moc se tomu nechtelo proti - byt mirnymu - vetru. Dvouclanek jsem mel k dispozici z Tora, NiMH z Bellancy by se do EGE nevesly, tim doslo na LiPoly.
Mozna mam jen kliku na nejakej odolnej motor, ma uz neco hodin nalitano a zatim si nejak zvlast nestezuje. Pravda teda je, ze malokdy bezi delsi dobu naplno. Je v tom ten motor co byl v setu i s prevodovkou - v CZ verzi manualu je zminen Permax 400, na motoru oznaceni nevidim.
BTW: Ted jsem koukal do orig. navodu a tam doporucuji mj. NiMH 8mi clanek. Predpokladam, ze cerstve nabitej na tom bude s napetim dost podobne jako ten LiPol 3clanek, takze to i s NiMH asi chce spis ten motor pouzivat fakt jako "pomocnej" a moc ho nehonit. :-)
Jo, ony se nakonec daji koupit i 400/480ky na 7,2 a 12V za cca 150-200,- - tedy i kdyby motor odesel neni to tak zasadni problem.
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“