Blaník s pylonem
Blaník s pylonem
Zdravím všechny modeláře poprvé po novém roce. Před Vánoci jsem koupil Blaníka rozp. 3200mm. Mám k němu i pylon a rád bych to tak i provozoval. Poradí mi někdo jaká se nastavuje odchylka osy motoru od osy letadla? Jestli stejně,jako u motoru vpředu, nebo jinak. Díky za vaše reakce...
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba
Re: Blaník s pylonem
Změřil jsem ti to na plánku Blaníka od Fary, ten má rozpětí 3250 mm. Pylon na obrázku je od špičky kužele do konce dlouhý 170mm, měřeno na ose motoru, a na této délce je špička o 6mm výš než konec. Z toho mi vychází, že osa motoru je asi 2 stupně zvednutá nahoru proti ose křídla.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
pedro006 píše:Zdravím všechny modeláře poprvé po novém roce. Před Vánoci jsem koupil Blaníka rozp. 3200mm. Mám k němu i pylon a rád bych to tak i provozoval. Poradí mi někdo jaká se nastavuje odchylka osy motoru od osy letadla? Jestli stejně,jako u motoru vpředu, nebo jinak. Díky za vaše reakce...
Zkus napsat panu Dodkovi, ten ti podá relevantní informaci. Není nad osobní zkušenost, prověřenou léty praxe.
http://www.letiste.dodek.cz/index.php/modely-t-d/blanik-l13-j.html

Osa motoru musí být do plusu (nahoru), protože motor je na páce nad modelem, kolik stupnů záleží na délce páky a výkonu motoru, takže nezbyde než to odzkoušet, začal bych někde 1,5 až 3 stupně.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Tak já mám Blaníka o rozpětí 4200mm a osa motoru pod 13 stupnů určitě není, samozřejmě nahoru. Startuje na hlavním kolečku a špička trupu při startu vůbec nereje v zemi
. Motor ASP 20ccm a třílistá vrtule, bohužel dvoulistá už se nevešla. Na koncích křídel v kapkovitém tvaru konce křídla má pomocná kolečka, která po odlepení od země samovolně vypadnou.
No já nevím, ale 13 st. je fakt dost.
Já bych to ještě přeměřil...
Já bych to ještě přeměřil...
5-6stupňů.vyzkoušeno na Pionýru .
Zdravím chtěl bych se zeptat došel jste na to o kolik stupnu zvednout elektromotor v gondole nad křídlem řeším tu samou věc dyštak dejte vědět
Polož trup i s pylonem na plán (od p. Fary) a vyos to stejně. A nech si možnost pro doladění po prvních letech (třeba nastavováním výšky nožiček pylonu).
http://semos333.rajce.idnes.cz/
XL-kov píše:Zdravím chtěl bych se zeptat došel jste na to o kolik stupnu zvednout elektromotor v gondole nad křídlem řeším tu samou věc dyštak dejte vědět
Nakonec jsem byl přesvědčen kolegy, že pylon je moc velká brzda a tak mám motor klasicky v čumáku bez kužele. Jen trámec se sklopkou...
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba