Potah SOLARFILMEM
Potah SOLARFILMEM
Ahoj muže mně někdo poradit jestli se dají u SOLARFILMU nějak odstranit malé vlnky , ještě jsem s tím to materiálem nedělal a návod mně k tomu nepřišel. Dík
Re: Potah SOLARFILMEM
Vypnout teplem. Na nějakém odřezku si napřed vyzkoušej, co to dělá při různách teplotách. Nespěchat, nechat prohřát, na žehličku netlačit, aby se vrásky nepřižehlily přes sebe.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
Já to zvlnění odstraňuji pro někoho možná trochu " brutálně." Používám k tomu horkovzdušnou pistoli. Ze vzdálenosti asi cca 30 cm od napínaného potahu nad nimi dosti svižně s pistolí pohybuji sem a tam do té chvíle , než se potah napne. Jak mile je napnutý okamžitě napínám stejným postupem vedlejší místo. Důležité je , aby se horkovzduška neustále pohybovala a nezastavila ani nezpomalila na jedmom místě. V případě , že se to stane , je výsledkem díra v potahu, což je průšvih. Chce to trochu cvik , ale jde to.
Mirek
Mirek
Hrom do vrtule !!
Díky hned to vyzkouším.
Kiwira píše:Já to zvlnění odstraňuji pro někoho možná trochu " brutálně." Používám k tomu horkovzdušnou pistoli. Ze vzdálenosti asi cca 30 cm od napínaného potahu nad nimi dosti svižně s pistolí pohybuji sem a tam do té chvíle , než se potah napne. Jak mile je napnutý okamžitě napínám stejným postupem vedlejší místo. Důležité je , aby se horkovzduška neustále pohybovala a nezastavila ani nezpomalila na jedmom místě. V případě , že se to stane , je výsledkem díra v potahu, což je průšvih. Chce to trochu cvik , ale jde to.
Mirek
Když je horkovzdušná pistole moc, nestačil by normální fén? Ten má nižší teplotu, takže riziko propálení je menší, ne?
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
Jsou horkovzdušné pistole kde se dá regulovat teplota, tam je fén zbytečný.
Tady je ale ta vysoká teplota potřeba jinak se ty vrásky na potahu nenapnou.
Tady je ale ta vysoká teplota potřeba jinak se ty vrásky na potahu nenapnou.
Já bych fén nezatracoval, však vyzkoušej a uvidíš. Nevím jak je na tom solartex, ale fénem jsem vypínal zvrásněnou fólii (netuším co to je, už tam byla) na křídlech, stačilo jen dát ho naplno, fén dostatečně blízko a trochu trpělivosti.
Taky jsem potahoval fénem, když bylo potřeba přitopit, přicpal jsem sání prstem...
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
...jde to fénem, horkovzduškou, obyčejnou žehličkou atd, ale každopádně bych chtěl zdůraznit, že u folií je nesmírně důležitá použitá teplota, která přímo podmiňuje kvalitu držení fólie na modelu. Všechny fólie se NIŽŠÍ teplotou nabodují ( bez poškození jdou případně sejmout ) a teprve VYŠŠÍ teplotou se tlakem přilepí. Je dobré tyto kroky nespojovat do jednoho.
Při použitých špatných teplotách fólie tvoří varhánky při každé změně teploty a při použití vyšší teploty může dojít až k tomu, že se lepidlo odpaří a následují bubliny a "nedržení" fólie.
Na druhou stranu i při velmi pečlivé práci se občas varhánky vytvoří, pak stačí správná teplota a přižehlení vyšší teplotou - třeba přes modelspan nebo přitlačení třeba kapesníkem - a je na čas vystaráno...
Ale o fóliích už toho bylo napsáno i natočeno móóóc...
Při použitých špatných teplotách fólie tvoří varhánky při každé změně teploty a při použití vyšší teploty může dojít až k tomu, že se lepidlo odpaří a následují bubliny a "nedržení" fólie.
Na druhou stranu i při velmi pečlivé práci se občas varhánky vytvoří, pak stačí správná teplota a přižehlení vyšší teplotou - třeba přes modelspan nebo přitlačení třeba kapesníkem - a je na čas vystaráno...
Ale o fóliích už toho bylo napsáno i natočeno móóóc...
- rc pilot
- Kontaktovat uživatele:
Pravda pravda,okolo folií je to co výrobce to jiná potřeba teploty žehličky.A já za sebe jsem nejspokojenější s pro někoho jistě zatracovanou originál čínskou,je docela blbuvzdorná a snese docela neprofesionální zacházení.S horkovzduškou se musí opatrně tak nebo tak,ale u solarfilmu mě přijde že je takový jako by víc igelitový a je potřeba s ním zacházet víc opatrnějc a s nižší teplotou než u Číny.A fénu bych se vůbec nebál protože silnější fény mají v pohodě 2kw a teplotu taky docela vysokou ale pořád menší než horkovzduška bez regulace.Tam se musí hooooodně opatrně jinak je dílo v prrrrr.....