Evo10GX2 - základní předstih.
Evo10GX2 - základní předstih.
Prosím o radu jak velký základní předstih nastavit u Evo10GX2. Upadla a rozbila se magnetická sonda předstihu na hřídeli motoru a nemám poznačeno, jak byla nastavená. Pro Evo33 jsem našel hodnotu 28°, ale pro desítku nic. Dík.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
Re: Evo10GX2 - základní předstih.
msalcer píše:Prosím o radu jak velký základní předstih nastavit u Evo10GX2. Upadla a rozbila se magnetická sonda předstihu na hřídeli motoru a nemám poznačeno, jak byla nastavená. Pro Evo33 jsem našel hodnotu 28°, ale pro desítku nic. Dík.
Zde by si to měl najít. http://www.astramodel.cz/manualy/evolution/EVOE10GX2-Manual-EN.pdf
Tento návod jsem dostal s motorem při koupi, dokonce v češtině. O předstihu se v něm ale nepíše. 
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
msalcer píše:Tento návod jsem dostal s motorem při koupi, dokonce v češtině. O předstihu se v něm ale nepíše.
Tak to se omlouvám, angličtina mi nic moc neříká. Ten rozsah nastavení není tak velký, tak to prostě vyzkoušej pro nejlepší chod motoru. Mám několik motorů a ani v jednom návodu není nic o předstihu...
-
JardaRůžička
msalcer : jestli ten držák má nějaký rozsah nastavení, tak to prostě dej na prostředek a ono to fungovat bude. Pokud budeš chtít později doladit, tak se to stejně dělá podle projevu motoru a ne na přesnou konkrétní hodnotu.
Nastavení tam je v dost velkým rozsahu. Měřil jsem tedy jen zdvih, ne stupně, a jde nastavit od 3mm předstihu do 1mm zástihu. Vyzkouším, až bude tepleji.
Tak po víc než roce... Základní předstih je fakt nejlepší uprostřed drážky magnetčidla. Motor (evo10gx2) chodí obstojně, s vrtulí 13x8 má tah 2.7kg. Co se nedaří... start rukou a start v jiné poloze než svíčkou nahoru. Za rok provozu jsem v něm spálil 20l naturalu.