Shořelá naze32

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Zpráva
Autor
Muffin89

Shořelá naze32

#1 Příspěvek od Muffin89 »

Ahoj,
postavil jsem si koptéru s naze32, ale po připojení napájecích vodičů k desce
Matek Mini Power Hub Power Distribution Board With BEC 5V And 12V For FPV Multicopter
mi deska shořela.

Vysvětlim jak to bylo: Desku naze32 jsem propojil do pc a nahrál cleanflight a vše bylo v pořádku.
Na desku matek jsem připájel regulátory a spojil výstup 5V s naze32 na piny + a - tam kde se připojují esc. Abych to lépe popsal, tak na piny 1-4 (- a ~) jsou připájené esc a já napájení přivedl na 5. pin (- a +). po připojení USB deska schořela, ale proč to mi vysvětlete.... :-/
cl jiřík

Re: Shořelá naze32

#2 Příspěvek od cl jiřík »

Ahoj. Asi máš zkrat někde na rozvodové desce. Doporučuji vyměnit desku a hlavně odizolovat od uhlikového rámu.
Extra 330SC 2,6m Krill, Extra PA models, F3K Concept, Maat II, Progress, Jeti DS-24
Muffin89

#3 Příspěvek od Muffin89 »

zkrat mě taky napadl, ale žádnej tam není a mám ji připevněnou na umělých distančních sloupkách. z destičky jde 5V
cl jiřík

#4 Příspěvek od cl jiřík »

Stalo se mi to samé. Nakonec jsem to ještě vylepšil vložením 3A Becu pro napájení přijímače a u tří kabliků od reglů jsem odizoloval +. Takže napájím jen z jednoho reglu. Tu naze 32 ještě zkontroluj. Pokud jsi ji nepřepóloval tak by měla fungovat.
Extra 330SC 2,6m Krill, Extra PA models, F3K Concept, Maat II, Progress, Jeti DS-24
Muffin89

#5 Příspěvek od Muffin89 »

naze asi funguje normálně jenom když jí teď připojim k pc, tak se vůbec nerozsvítí a nepřipojí. Když k matex destičce, která je spojená s naze připojim baterii, tak se rozsvítí a připojí k pc. bez baterie je prostě mrtvá když se připojí k pc.
cl jiřík

#6 Příspěvek od cl jiřík »

To nevypadá dobře. Asi budeš opravdu potřebovat novou řídící jednotku. Minimálně k tomu aby jsi to porovnal a měl záložní jednotku.
Fifa

#7 Příspěvek od Fifa »

Na dalku se tezko radi, ale jestli je to tak jak popisujes (funguje po pripojeni napajeni, ale nefunguje pri napajeni z USB tak to nemusi byt nic hrozneho, holt budes muset nastavovat s externim napajenim. Nebo muze byt v haji USB na pocitaci.l
Muffin89

#8 Příspěvek od Muffin89 »

koupil jsem si ještě jednu novou a ta taky shořela. nevím, kde je chyba jestli v té rozvodné destičce... měřil jsem jí a má 5V, tak fakt už jsem zoufalej. debilní coptéra už se s ní trápim několik měsíců a na foru jsou stejně rady k ničemu nebo to ani nevysvětlej a myslej si, že to začátečník pochopí, když neví kde v nastavení to má hledat nebo jakej program se k tomu používá.
Fifa

#9 Příspěvek od Fifa »

Jak vis, ze "shorela"? Resp co to znamena " shorela" ?
Muffin89

#10 Příspěvek od Muffin89 »

když jsem dal koptéru dokupy a vše pospojoval, tak jsem ji připojil k pc (bez připojené baterie) a za mikro usb konektorem se zakouřilo a deska zhasla. po připojení baterie se deska rozsvítila a připojila k pc
Muffin89

#11 Příspěvek od Muffin89 »

teď jsem našel schéma zapojení a mě to ten týpek s kterým jsem si psal ohledně zapojení tvrdil, že k příjmači nepřipojuji žádné napětí, ale připojím to na naze, ale ve schématu je, že těch 5V přivedu do příjmače. snad se ta fotka odešle
Přílohy
1482772882531.jpg
cl jiřík

#12 Příspěvek od cl jiřík »

Zkus sehnat někoho zkušenějšího v Tvém okolí. napiš odkud jsi a třeba se Ti někdo přihlásí.
Muffin89

#13 Příspěvek od Muffin89 »

zkusil jsem to přepojit a funguje to. Teda abych to vyzkoušel, tak potřebuju zase novou desku :-/ Jsem z pardubic...
Fifa

#14 Příspěvek od Fifa »

Jestli chces poradit, tak se zacni vyjadrovat alespon trochu technickym jazykem.

Muffin89 píše:zkusil jsem to přepojit a funguje to...

Je opravdu popis na urovni :|
loren

#15 Příspěvek od loren »

Po pár dňoch snahy už načatej NAZE32 rev6 som to zabalil. Túto už neprosím.Tiež
mi nešlo flashnúť cez USB, bolo potrebné externé napájanie.
Postupom
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... stcount=15
sa to nejako rozbehlo. No o spoľahlivosti ani reč.
Množstvo sklamaných užívateľov ma presvedčilo. Sumár = rev6 je chybná konštrukcia a to je názor ostatných nešťastníkov.

Zadaj do google-picture:
"naze32 rev6 diode smoke burn"
A vypadnee toho veľa.
Tu sú konkrétne debaty:
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ev6-burned
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... !!!/page19

Zhorená dioda mala regulovať napájanie z USB keď je doska napájaná z PC.

EDIT: .. som zabudol na toto = https://hilo90mhz.com/naze-v6-reverse-v ... diode-fix/
Přílohy
Po úprave ide síce flashnúť, ale v Cleanflight sa neukáže.
Po úprave ide síce flashnúť, ale v Cleanflight sa neukáže.
Nakoniec takto dopadla moja doska
Nakoniec takto dopadla moja doska
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“