Čau,opravuju křídlo z Hurricana od e-flite.Po pádu bylo zlomený a pomačkaný.Slepil sem ho a přetmelil a ted sem ho nabarvil.Problém je že kuličky epp pod barvou jakoby nabobtnaly(viz foto).Použil sem klasickou akrylátovou barvu.Zajímavý je,že se to stalo jenom pod hnědou barvou a pod zelenou,ani béžovou zespodu se nestalo nic,i když jsou to stejný barvy.
Teď mi de o to co s tim.Ten vzhled bych přežil,ale mam strach ze zhoršení letových vlastností ve vyšších rychlostech.Může to mít vliv?Napadlo mě to přetmelit a znovu nabarvit,ale to mam zase strach z nárůstu váhy.
Problém s barvením epp
Re: Problém s barvením epp
neřeš to, za letu to asi nepoznáš. Nejspíš jsi použil barvu co chemicky narušuje ten matriál (Zfoam není EPP!). Na spodní části křídla jsi možná nastříkal menší vrstvou, tak tam to narušení neproběhlo.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych to taky neresil. Kdyz jsem parkrat opravoval EPP horkovzduskou, tak vybehlo mnohem vic a na letovem projevu se nic nezmenilo.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
JETI DS-16
Tou barvou jsi narušil několik setin mm materiálu, kde tloušťka EPP je v řádu mm, možná cm.....pokud nejsi estét, opravdu nemá cenu řešit 
Hrubší kvalita povrchu na letové vlastnosti může mít i pozitivní vliv. Jsou známé případy, kdy u hrubého EPP modelu křídlo potažené fólií naopak brzdí a dříve se odtrhávají proudnice. Ono je asi lepší mít spoustu minivírů než jeden velký např. na odtokovce. Na stejném principu fungují i turbulátory.
Ale v tomhle měřítku bych se tím nezabýval. Jde čistě o vzhled.
Ale v tomhle měřítku bych se tím nezabýval. Jde čistě o vzhled.
Ok,díky za rady,necham to tak.
Málem bych zapomněl. Víte proč má golfový míček na sobě ďůlky?
No přece aby měl lepší aerodynamiku.
No přece aby měl lepší aerodynamiku.