Kalibrace rozsahu plynu
Kalibrace rozsahu plynu
Motor se mi rozebehne asi az pri 40% plynu na vysílači. Vypne se cca pri 20%. Mam konfiguraci taranis, x6r. Esc je hk-ss30a, jde na nem naprogramovat jen typ baterie a brzda.
Je nějaké řešení tohoto problemu? Jde u x6r zkalibrovat rozsah plynu vuci vysilaci?
Díky moc!!!
Je nějaké řešení tohoto problemu? Jde u x6r zkalibrovat rozsah plynu vuci vysilaci?
Díky moc!!!
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
- JosefSvejk
Re: Kalibrace rozsahu plynu
Předpokládám, že x6r je přijímač. Ten asi nijak nezkalibruješ. Buď klasicky zkalibruješ regulátor na daný rozsah plynu vysílače a nebo, pokud to z nějakého důvodu nejde, mohl bys přizpůsobit rozah plynu ve vysílači. Ten tataranis ale neznám, konkrétně neporadím.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
To nejde zkalibrovat ESC s vysílačem nebo jsi to vůbec nedělal?
- Liptoor86
- Kontaktovat uživatele:
Plný plyn, zapojit baterii, nechat regulátor odpípat, stáhnout plyn, vypojit baterii.
Auta: HPI E10 Drift ED, Mini Inferno, Mad Truck
Quadry: QAV250, F450
Quadry: QAV250, F450
Chybí tam jako první Sundat vrtuli.
Liptoor86 píše:Plný plyn, zapojit baterii, nechat regulátor odpípat, stáhnout plyn, vypojit baterii.
To jsem samozrejme udelal. I po druhem pokusu je to zcela stejne. Mozna je to dane vztahem regulator-motor, nejspis potrebuje pro rozbeh vic voltu... Vyrobim si tedy krivku na plynovy kanal, at ten zacatek posunu alespon o tech 20%...
FrSky Taranis X9D+
jio píše:Chybí tam jako první Sundat vrtuli.
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
Locker píše:
jj, to je ta nejdůležitější část celé kalibrace.
Pokud regulator prepne na kalibraci, tak se snad vrtule netočí, ne?? Alespon u mne se to nestalo....
FrSky Taranis X9D+
Pro jistotu bych dodal - po prvním odpípnutí stáhnout plyn....Liptoor86 píše:Plný plyn, zapojit baterii, nechat regulátor odpípat, stáhnout plyn, vypojit baterii.
Někdo tady nedávno něco podobnýho řešil a pomohlo default nastavení regulátoru. Pokud ale tenhle ESP "rozhasit" nelze, tak není, kromě řádné kalibrace, co řešit.
jimi-m píše:
Pokud regulator prepne na kalibraci, tak se snad vrtule netočí, ne?? Alespon u mne se to nestalo....
Já si taky donedávna myslel, že regl funguje bezchybně viewtopic.php?f=16&t=76708
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
Mně už taky párkrát letadlo samo odstartovalo... ale do živého to naštěstí nešlo. Jednou jsem ve vysílači chtěl přepnout na jiný model (tedy stejný model ale s jiným nastavením) a jelikož nebyl v přijímači nastavený failsafe, tak než se nový model načetl, tak letadlo samo lítalo chvíli po garáži (než se rozlámala vrtule)...takže taky zážitek na celé dopoledne
Já ale konkrétní model zrovna opravuju, takže na motoru je nasazený jen kužel kvůli setrvačnosti, vrtule je ještě v pytlíku. Ale samozřejmě si dám pozor.
S regulátorem už nic jiného nevymyslím, já defakto málo plynu ani nepotřebuju, letím buď na plný nebo s vypnutým motorem (větoň), takže mi to zase tak moc nevadí. Jen jsem chtěl plynulejší rozběh vrtule, ale to regulátor bohužel neumožňuje...
Já ale konkrétní model zrovna opravuju, takže na motoru je nasazený jen kužel kvůli setrvačnosti, vrtule je ještě v pytlíku. Ale samozřejmě si dám pozor.
S regulátorem už nic jiného nevymyslím, já defakto málo plynu ani nepotřebuju, letím buď na plný nebo s vypnutým motorem (větoň), takže mi to zase tak moc nevadí. Jen jsem chtěl plynulejší rozběh vrtule, ale to regulátor bohužel neumožňuje...
FrSky Taranis X9D+