Auto na zahradu

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RooSooL

Auto na zahradu

#1 Příspěvek od RooSooL »

Zdravím.
Doufám že mě úplně neukamenujete, ale chtěl bych poradit.
Hledám nějaké auto na ovládání, jen tak na zahrádku, nebo třeba na louku, abych mohl trochu prohnat psa :)

Ideálně nějaký ebay, dx, nebo ali.

Trochu jsem koukal a našel jsem něco takového.

http://www.gearbest.com/rc-cars/pp_351314.html?wid=1

http://www.gearbest.com/rc-cars/pp_351315.html

http://www.gearbest.com/r-c-cars/pp_145941.html

http://www.gearbest.com/rc-cars/pp_363783.html

Je něco, co se v této cenové kategorii dá doporučit, nebo naopak nedoporučit?

Děkuji :)
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
JBP

Re: Auto na zahradu

#2 Příspěvek od JBP »

Na zahradu potřebuješ něco většího. Tráva bude trochu vyšší a už Ti to nepojede. Dále počítaj, že budeš potřevovat běžné náhradní díly. Podívej se, aby je měly obchody v ČR.
RooSooL

#3 Příspěvek od RooSooL »

JBP píše:Na zahradu potřebuješ něco většího. Tráva bude trochu vyšší a už Ti to nepojede. Dále počítaj, že budeš potřevovat běžné náhradní díly. Podívej se, aby je měly obchody v ČR.

jasný. s tím se počítá. Mám dorona, tak cca vím, s čím se počítá na opravy a tak.

Ale spíš by mě zajímalo, po čem celkově koukat. Jakože třeba tlumení, jestli tam bude nějaký rozdíl, pohon, aby byl kovový, tip motoru a tak.
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
JBP

#4 Příspěvek od JBP »

Nejsem autíčkář, ale to co navhuješ vydrží chvilku než se to zniční. Je to hračka a ne RC model. Mám HPI Firestorm 1:10. Párkrát za rok jezdím před domem na asfaltu, párkrát na zahradě. Když nechceš závodit a držet dráhu, tak je zábavka když to auto alespoň rychle letí. Dílečky měním pořád. Rána sem, rána tam.
guchar

#5 Příspěvek od guchar »

Tuším, že jsem viděl video, kde RC Bugina plnila funci (?ovčáckého) pasteveckého psa.
Myslím, že takový typ by byl pro tebe jak stvořený.
= Ta hlava, ta hlava. Spíš to bylo tohle stádo (bejčků) krav jak nahání červený model RC auta po poli.
Cows chasing a RC car around a field.
== Aby váš pes nezpohodlněl (na rozdíl od nás lidí), můžete mu pořídit běžecký trenažér.
VŠE PRO NAŠE MAZLÍČKY.
Naposledy upravil(a) guchar dne stř 01.06.2016 13:36, celkem upraveno 1 x.
Amper

#6 Příspěvek od Amper »

Nevim co mas za psa ale pokud nemas brutalne lineho mopse a slusne posekanou zahradu tak 1:12 je malo. I buggy 1:10 ma v trave vyssi nez 5-6cm proste problem.

Kdyz vemu jak masti nase labradorka tak bych asi doporucoval spis neco jineho. Treba neco jako http://www.zoohit.cz/shop/psi/hracky_sp ... cky/450569

Nebo nejakou poradnou 1:8 se slusnym stridakem. Cokoliv mensiho by bez problem dohnala a rozhodne by si s tim poradne pohrala nez bych to od ni dostal :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
ellet

#7 Příspěvek od ellet »

Nebo tady
guchar

#8 Příspěvek od guchar »

- Tenhle typ "Chuckit! házeč míčů Pro" máme. Roční howavartka jej naprosto zbožňuje.
__Je-li potřebné potrénovat její kondičku, tak z vycházky přijde zcela placatá.
- No pokud by jsi si ty u toho chtěl pojezdit, inspiraci hledej třeba zde.
Dog chases RC car (Traxxas Summit)
Dog chasing RC car - Pes honí auto. Až se unaví role si vymění.
Pojď budeme si hrát - Jako správný vlčák, jsem poslušný
Pro tohle plemeno, to už chce vzít čuďák
- RC 1:12 ? Možná pro kočku.
Cats veresus RC (car) - Kočky proti RC(autu)
3P0

#9 Příspěvek od 3P0 »

Přesně jak jak zde píšou kolegové. Minimálně měřítko 1:8 nebo 1:10 Traxxas Summit (on je Traxxas trochu větší).

Jako začátečníkovi doporučuji Traxxas, je to dobrá značka známá svojí blbuvzdorností.
Burys

#10 Příspěvek od Burys »

Z těch odkazů ani jedno. 1:10 je minimum. I buggy to v pohodě zvládá, důležitá jsou velká kola (alespoň 12cm). Nemusí tam být stříďák, s obyč stejnosměrnou plechovkou za 3 stovky to umí být taky pěkně rychlé, ale zase životnost takového motoru při řádění na zahradě je celkem malá (rychle se přehřeje a to je jeho konec). Stříďák je v tomhle nesrovnatelně lepší. Určitě to chce ale lepší vybavení, setové hoří...

Jako nejlevnější použitelnou variantu bych doporučil tohle:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Traxxas je samozřejmě jiná liga, ale i jiná cenovka...

Být na zahradě mezi stromy rychlejší než průměrný pes chce i kus řidičského umění... není to jen o rychém autě... Ale zase je to zábava...
Ovšem na louce je to o něčem jiném, tam bude mít pes asi vždycky navrch, a tam už by to chtělo pořádné auto 1:8. Spalováka nedoporučuju (kravál)
Mám dva kluky a dvě auta (Vandal + Hothammer), nějaké zkušenosti jsou...
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
guchar

#11 Příspěvek od guchar »

Traxxas Slash 1:10 TQ RTR Nevíte někdo jaký tam je ESC? Resp. když koupím bez accu a dám 7.4LiPol
umí ESC odpojit motor (omezit proud do motoru) pro Uaccu pod 6 V? Nebo je to na pilotovi?
Traxxas Slash 1:10 TQ RTR
The Traxxas Slash Pro 2WD Short-Course Truck
Burys

#12 Příspěvek od Burys »

guchar píše:Traxxas Slash 1:10 TQ RTR Nevíte někdo jaký tam je ESC? Resp. když koupím bez accu a dám 7.4LiPol
umí ESC odpojit motor (omezit proud do motoru) pro Uaccu pod 6 V? Nebo je to na pilotovi?
Traxxas Slash 1:10 TQ RTR
The Traxxas Slash Pro 2WD Short-Course Truck

Bacha, tohle je zadní náhon a má malá kola (71mm) ! ... na hlídání podvybití Lipo se dá snadno připojit k baterce jednoduchý pípák za stovku
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
guchar

#13 Příspěvek od guchar »

...zadní náhon a má malá kola (71mm) ! ... na hlídání podvybití Lipo připojit pípák...

zadní náhon (2WD=jsem vybral), a pípák jsou mi jasné. Od kolika mm začínají "velká" kola(cca 10 cm)?
SKAY
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od SKAY »

ja sem dospel k názoru ze i když jen na zahradu tak nejakaho monstra bud hpi nebo traxxas.... ikdyz na zahradu jeto dost penez ale zas odolnost a dostupnost dilu. a auto ti nejakou dobu vydrží.
Odpovědět

Zpět na „Auta“