Přijímač HFS-06MT

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pefab

Přijímač HFS-06MT

#1 Příspěvek od Pefab »

Zdravím, jsem v RC úplný začátečník..
používám vysílat hitec optic 6 na frekvenci 35MHz, k tomu přijímač HFS-06MT s krystalem, který jsem dostal s vysílačkou, a přesto nefunguje. Hledal jsem v manuálu k vysílačce, po netu a nějak nemohu přijít na nějaký rozumný důvod, proč.

mohu případně regulátor otáček (napojený na baterii) připojit k jinému kanálu než označenému "/BATT"? v návodu k přijímači jsem nic zásadního nenašel, takže se řídím pouze jakousi intuicí, že sem by se (z nějakého důvodu) měl připojovat konektor sousedící s baterií..
Semo82
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Semo82 »

Hoj
regulator sa u HITECu pripaja na 3. kanal nakolko je packa na ovladanie plynu na vysielacke na tomto kanaly preto ti to asi nefunguje
Sagita EPP; Ultimate Fx 3D; Easy Glider; F3K VERTEX
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=22
mnov

#3 Příspěvek od mnov »

Jak je to s krystaly se tu často řeší. Důvod proč Ti to nefunguje bude asi krystal nevhodný pro uvedený přijímač. I když kanál sedí může se jednat např. o krystal pro dvojí směšování nebo i vysílač. Napiš jak je označen, z toho se to dá poznat.
Regulátor otáček se u Hitec připojí na kanál č.3 což je ovládání plynu. Napájení je na všech kanálech přijímače propojené paralelně.
Pefab

#4 Příspěvek od Pefab »

mnoho tomu nerozumím, takže si myslím, že nic nemá důvod nefungovat a nikde v návodech ani po netu jsem nic rozumného nenašel.. občas mě napadá, jestli nemám kabely do přijímače zapojené nějak špatně..
krystal jsem dostal s vysílačkou a je označen pro "jednoduché směšování", totéž je i na přijímači..
když jsem sháněl přijímač, bylo mi řečeno, že "samozřejmě bude fungovat, do přijímače budete potřebovat krystal pro jednoduché směšování na kanálu odpovídajícím kanálu vysílače" - vzhledem k tomu, že krystal jsem dostal s vysílačem a je označen pro jednoduché směšování..
u vysílače jsem nikde nenašel, jaké využívá směšování..
wroum

#5 Příspěvek od wroum »

Pefab píše:mnoho tomu nerozumím, takže si myslím, že nic nemá důvod nefungovat a nikde v návodech ani po netu jsem nic rozumného nenašel.. občas mě napadá, jestli nemám kabely do přijímače zapojené nějak špatně..
krystal jsem dostal s vysílačkou a je označen pro "jednoduché směšování", totéž je i na přijímači..
když jsem sháněl přijímač, bylo mi řečeno, že "samozřejmě bude fungovat, do přijímače budete potřebovat krystal pro jednoduché směšování na kanálu odpovídajícím kanálu vysílače" - vzhledem k tomu, že krystal jsem dostal s vysílačem a je označen pro jednoduché směšování..
u vysílače jsem nikde nenašel, jaké využívá směšování..

vysilac zadne smesovani nevyuziva. Krystal pro vysilac je vzdy jinej nez pro prijimac. V tomhle prijimaci musis mit krystal na stejnym kanalu, jednoduchy smesovani a krystal musi byt urcen pro prijimace Hitec (dulezite).
Prijimac taky nemusi fungovat kuli otocenejm konektorum - v prijimaci jsou vzdy tri piny pro pripojeni serv. jeden je +, druhej minus a treti je signal. Mam tenhle prijimac taky a taky mi nesel - musel sem otocit konektory od serva (o 180 stupnu), tzn tam kde bylo pripojeny minus (cernej drat) je ted signal (zlutej nebo oranzovej). Puvodne sem to mel zapojeny podle tech "vyrezu" v krabicce Rx kde jsou naznaceny polohy konektoru, ale fungovalo to az po zapojeni obracene.
Pefab

#6 Příspěvek od Pefab »

Na něco jsem teď přišel, aspoň myslím; našel jsem si věci ke krystalu do přijímače a tam koukám, "použití v soupravě JETI" - předpokládám, že tohle tedy můžu "vyhodit" a poohlédnout se po jiném, který bude určen pro moji hitec soupravu?
Hora
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hora »

Pefab píše:Na něco jsem teď přišel, aspoň myslím; našel jsem si věci ke krystalu do přijímače a tam koukám, "použití v soupravě JETI" - předpokládám, že tohle tedy můžu "vyhodit" a poohlédnout se po jiném, který bude určen pro moji hitec soupravu?

Krystaly určitě mají být pro daný typ přijímače nebo vysílače, napřed se ale podívej jestli opravdu nemáš otočené konektory.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Pefab

#8 Příspěvek od Pefab »

na konektory jsem koukal - v tom, co považuji za správnou polohu, sebou servo nekontrolovaně škube (něco jako "chvíli doleva, chvíli doprava"), v opačné poloze vůbec nic.. předpokládám, že pozice krystalu nemá na tohle vliv?
Hora
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hora »

Určitě si kup nový krystal, pro tento přijímač s jednoduchým směšováním pro HITEC, nejlépe Hradecký pokud nechceš zbytečně platit peníze za originál.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Pefab

#10 Příspěvek od Pefab »

Zkusím to, bohužel do konce týdne se k pořizování nedostanu; díky za rady
Raketak

#11 Příspěvek od Raketak »

Krystaly pro soupravy „Jeti“ jsou krystaly mimi jiné i pro příjmače Hitec s jednoduchým směšováním a jsou to „hradecké“ krystaly…..takže krystal máš s největší pravděpodobností správný. Já mám ty samé krystaly i příjmač a šlape to naprosto v pohodě.
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
Hora
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hora »

Raketak má pravdu teď jsem se na to doma díval, taky jeden JETI mám.

Tak problém bude někde jinde ... jo zlobil mě ten samý přijímač když jsem měl zataženou anténu u vysílače HITEC Flash, ale jakmile jsem ji vytáhnul vše OK, to Ti ale nepomůže.

Ještě jedna maličkost dostal jsi k tomu přijímač tak doufám, že je taky na 35MHz a u přijímače i vysílače máš na stejný kanál, je to blbost, ale "dostal", tak jsi mohl dostat cokoliv.
Hobbit

#13 Příspěvek od Hobbit »

co me napadlo:
a) neprehodil jsi nahodou krystaly mezi sebou? jeden je pro vysilac, druhej pro prijimac a navzajem se nedaj zamenit (fyzicky ano, ale nefunguje to).
b) to ze se servo "nekontrolovane" skube, znamena ze kabely mas zapojeny nejspis spravne, ale prijimac neprijima - chova se jako by nic neslysel. Z toho vyplyva, ze utrzena antena u vysilacky to nebude (i kdyby by byla, prijimac by alespon na metr urcite neco chytal).
c) nedostal ten prijimac nahodou ranu? pak by mohl bejt ten krystal prasknutej (v pouzdre krystalu je jenom zatracene tenkej platek, kterej se muze zlomit)
Raketak

#14 Příspěvek od Raketak »

Jen pro jistotu píšu zapojení káblíků do příjmače HFS-06MT:
Směrem ven (na bok krabičky) je černý (nebo hnědý)
Uprostřed je červený
Směrem dovnitř (k samolepce s popisy kanálů) bílý (nebo oranžový).

Káblík od regulátoru motoru patří do kanálu 3 a jak už bylo napsáno i kdybys ho dal jinam tak ostatní serva budou pod napětím jelikož je to v příjmači vše propojené.
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
Pefab

#15 Příspěvek od Pefab »

tak už je vše vyřešeno - po večeru jsme to tady probrali přes net, popovídali jsme co mám za vysílačku a dospěli jsme k závěru, že mám špatně nastavený kanál na vysílačce..
všem zůčastněným moc děkuji za jejich ochotu pomoci
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“