Výběr vysílaček - Walkie-talkie
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Výběr vysílaček - Walkie-talkie
Ahoj kluci,tentokrát nejde o vysílačku k modelu.Taranis mi zatím šlape jako hodinky,tentokrát se mi jedná o výběr radiostanice.Bude to dárek pod stromeček pro syna,nechci ůplnou hračku ale taky nic profi.Díval jsem se na inter.nabídky,ty s dosahem 4-6 km se v pohodě vejdou do 1000 Kč,pro "blbnutí" syna s kamarády to bude stačit až nad hlavu.Máte někdo nějaký tip na konkretní značku?Děkuji! 
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr vysílačky
Mám doma 4ks Cobra MT975. Fungují velmi dobře.
Nejvíc jsem je používal ve funkci "dětská chůvička". Dosah velmi dobrý.
A opravil jsem ti nadpis, ať se to s modelářskou vysílačkou opravdu neplete.
Nejvíc jsem je používal ve funkci "dětská chůvička". Dosah velmi dobrý.
A opravil jsem ti nadpis, ať se to s modelářskou vysílačkou opravdu neplete.
Re: Výběr vysílaček - Walkie-talkie
Minulý rok kupovaný Motoroly TLKR T6 na cestu do Chorvatska, necelých 15 hodin komunikace mezi auty bez problému, kvalitní zpracování, možnost NiMH aku nebo AAA, vynikající výdrž-dobíjel jsem je jen před cestou, spokojenost.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Osobně používám toto http://www.elix-shop.cz/store/goodsdeta ... dsID=70432 , na ebay se dají sehnat za 800 kus.. Ovšem bacha na výkon (povoleno 500mW) a také je nutné na začátku nastavit a uložit do paměti frekvence PMR a držet se jen na nich, popřípadě jde ještě využívat sdílené frekvence ( http://ludek-brno.webnode.cz/povolene-kmitocty-vhf-uhf/ ) kde není problém s výstupním výkonem stanice.. Myslím že za ty prachy se nic lepšího sehnat nedá.. Ovšem není to pro úplně malé děti i když klávesnice se dá zamknout aby se v tom nešťouraly.. Dá se s tím dělat spousta zajímavých věcí ale o tom se zde nebudu rozepisovat protože by se to někomu nemuselo líbit
..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Než něco koupíš, nech si to předvést. U mnoha takovýchto stanic ( zvláště těch levných) je velmi bídná kvalita mikrofonu a reproduktoru. A pak, i když je síla signálu dobrá nerozumíš ani prd. Já mám doma PMR Alinco, ty jsou super ale taky dost drahé. A taky abys nebyl zklamán, ty dosahy u PMR jako udávané 4-6 km jsou z říše snů, to se dá dosáhnout za ideálních podmínek v terénu bez překážek a z kopce na kopec. Reálně počítej v husté zástavbě dobrou slyšitelnost tak na 500-800m. Venku v terénu bez nějakých velkých překážek tak asi do 2 km. Z auta do auta je to bída, ta plechová krabice dramaticky snižuje dosah. Na solidní spojení mezi auty je třeba externí anténa. A ta se dá v pohodě připojit třeba právě k tomu Baofengu . Kdybych něco takového kupoval dnes, koupil bych Baofeng.
- JosefSvejk
Koupil jsem si do práce taky ty Baofeng a jsem velmi spokojený. Úplně jiná "liga" než ty různé "potvůrky" za 4 stovky kus.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
Pro blbnutí s synem loni pod stromeček přinesl Ježíšek Motoroly TLKR T50. Naprostá spokojenost.
Pro "blbnutí" syna vyhoví cokoliv co umí vysílat a je levné, stejně to časem přejde.
A pokud ho to "chytne", není problém k dalšímu svátku koupit něco kvalitnější a samozřejmě dražší.
A pokud ho to "chytne", není problém k dalšímu svátku koupit něco kvalitnější a samozřejmě dražší.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A