Výběr vysílaček - Walkie-talkie

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jardátor

Výběr vysílaček - Walkie-talkie

#1 Příspěvek od Jardátor »

Ahoj kluci,tentokrát nejde o vysílačku k modelu.Taranis mi zatím šlape jako hodinky,tentokrát se mi jedná o výběr radiostanice.Bude to dárek pod stromeček pro syna,nechci ůplnou hračku ale taky nic profi.Díval jsem se na inter.nabídky,ty s dosahem 4-6 km se v pohodě vejdou do 1000 Kč,pro "blbnutí" syna s kamarády to bude stačit až nad hlavu.Máte někdo nějaký tip na konkretní značku?Děkuji! :D
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr vysílačky

#2 Příspěvek od TomasC »

Mám doma 4ks Cobra MT975. Fungují velmi dobře.

Nejvíc jsem je používal ve funkci "dětská chůvička". Dosah velmi dobrý.

A opravil jsem ti nadpis, ať se to s modelářskou vysílačkou opravdu neplete.
DXS

Re: Výběr vysílaček - Walkie-talkie

#3 Příspěvek od DXS »

Minulý rok kupovaný Motoroly TLKR T6 na cestu do Chorvatska, necelých 15 hodin komunikace mezi auty bez problému, kvalitní zpracování, možnost NiMH aku nebo AAA, vynikající výdrž-dobíjel jsem je jen před cestou, spokojenost.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Arcicorsa »

Osobně používám toto http://www.elix-shop.cz/store/goodsdeta ... dsID=70432 , na ebay se dají sehnat za 800 kus.. Ovšem bacha na výkon (povoleno 500mW) a také je nutné na začátku nastavit a uložit do paměti frekvence PMR a držet se jen na nich, popřípadě jde ještě využívat sdílené frekvence ( http://ludek-brno.webnode.cz/povolene-kmitocty-vhf-uhf/ ) kde není problém s výstupním výkonem stanice.. Myslím že za ty prachy se nic lepšího sehnat nedá.. Ovšem není to pro úplně malé děti i když klávesnice se dá zamknout aby se v tom nešťouraly.. Dá se s tím dělat spousta zajímavých věcí ale o tom se zde nebudu rozepisovat protože by se to někomu nemuselo líbit :mrgreen: ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Troll

#5 Příspěvek od Troll »

Než něco koupíš, nech si to předvést. U mnoha takovýchto stanic ( zvláště těch levných) je velmi bídná kvalita mikrofonu a reproduktoru. A pak, i když je síla signálu dobrá nerozumíš ani prd. Já mám doma PMR Alinco, ty jsou super ale taky dost drahé. A taky abys nebyl zklamán, ty dosahy u PMR jako udávané 4-6 km jsou z říše snů, to se dá dosáhnout za ideálních podmínek v terénu bez překážek a z kopce na kopec. Reálně počítej v husté zástavbě dobrou slyšitelnost tak na 500-800m. Venku v terénu bez nějakých velkých překážek tak asi do 2 km. Z auta do auta je to bída, ta plechová krabice dramaticky snižuje dosah. Na solidní spojení mezi auty je třeba externí anténa. A ta se dá v pohodě připojit třeba právě k tomu Baofengu . Kdybych něco takového kupoval dnes, koupil bych Baofeng.
JosefSvejk

#6 Příspěvek od JosefSvejk »

Koupil jsem si do práce taky ty Baofeng a jsem velmi spokojený. Úplně jiná "liga" než ty různé "potvůrky" za 4 stovky kus.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kubadera »

Pro blbnutí s synem loni pod stromeček přinesl Ježíšek Motoroly TLKR T50. Naprostá spokojenost.
DJIvison

#8 Příspěvek od DJIvison »

Pro "blbnutí" syna vyhoví cokoliv co umí vysílat a je levné, stejně to časem přejde.
A pokud ho to "chytne", není problém k dalšímu svátku koupit něco kvalitnější a samozřejmě dražší.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“