Co silnějšího místo Roto 35Vi
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Co silnějšího místo Roto 35Vi
Extra 2,2m 6 roků stará lítá na Roto 35Vi. V poslední době je motor nějakej "ucouranej a povadlej", možná tím teplem, ale i tak bych nísto něho dal něco silnějšího kolem 50 ccm. Roto je patkový, silnější jsou jen na přírubu takže předělávka. Kvůli stávajícímu ovládání sytiše a karbecu servy by to chtělo zadní karbec. Kupovat nějakej supermotor do tak starýho éra se mi moc nechce, spíš nějakou Čínu. V úvahu připadá Hobbyking Turnigy TR 55, RCG 55. DLA 55 od Pelikána už je jednou tolik peněz. A MVVS už 3x.
Co vybrat z těch Číňanů?
Díky
Jirka
Co vybrat z těch Číňanů?
Díky
Jirka
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co silnějšího místo Roto 35Vi
Všetky DLEčka nám na letisku idú ako píla. Doporučujem.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
Jirko, osobne doporucuji DLE ... osobne mam 2x 55 , mel jsem DL50, DLE30,... a vse super.
a maly vykon je zpusoben vedrem - mej srdce a nelitej ve vice jak 30st
a maly vykon je zpusoben vedrem - mej srdce a nelitej ve vice jak 30st
Naposledy upravil(a) Andy1pl dne pon 31.08.2015 9:53, celkem upraveno 1 x.
a také musíš ve vedru mazat aspoň 1:35 !!!! žádný 1:50 apod pak dej vědět, jak se to zlepšilo?
Avalon57
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
AVALON57 píše:a také musíš ve vedru mazat aspoň 1:35 !!!! žádný 1:50 apod pak dej vědět, jak se to zlepšilo?
Ano, presne... ja porad litam 1:35, a takove teplejsi pocasi to 1:30 max. V zivote jsem nelital 1:50 ... a moje motory funguji na 110%
* * * * * Extra 300S SP-AMA ; Extra 300 SP-FAM * * * * *
www.helisport.cz
www.lmk-castkovice.cz
www.helisport.cz
www.lmk-castkovice.cz
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych tam nechal to roto. Spíš bych zkusil jinou vrtuli.
Opravdu sehnat pořádnou vrtuli ne to co se občas modelářům nabízí jako vrtule.
Rozdíl v tahu u různých vrtulí mi na dle111 vyšel v řádu několika kg. A je to poznat na letovém projevu modelu.
Opravdu sehnat pořádnou vrtuli ne to co se občas modelářům nabízí jako vrtule.
Rozdíl v tahu u různých vrtulí mi na dle111 vyšel v řádu několika kg. A je to poznat na letovém projevu modelu.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Mám DLE-55. Tři-čtyři roky. Chcípl mi jen jednou, při záběhu. Pak jsem si spletl na letišti jehly a rozladil ho. Tak jsem vše utáhl, znova nastavil a třetím rokem jsem na to nešáhl. Teplotu vzduchu neřeším (a neřeším ji ani na sekačce nebo křovinořezu). Mimo záběh lítám na benzín Husqarna, originál míchaný 1/50 nějakou syntetikou. Motor je při pohledu do válce jako nový, nízký volnoběh, lehké starty i po delší přestávce (v zimě mi stál 7 měsíců, po nasátí paliva chytil na druhý švih vrtulí, až jsem se lek jak jsem to nečekal
). Kupoval jsem si benzín s tím, že do něj nebudu hrabat a docela se mi to splnilo.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
AVALON57 píše:a také musíš ve vedru mazat aspoň 1:35 !!!! žádný 1:50 apod pak dej vědět, jak se to zlepšilo?
Ale já jsem nikde nepsal, že lítám 1:50. Castrol syntetiku 1:35 v zimě 1:40. Můžu tam trochu přidat a večer zkusit. Navíc včera večer bylo už jen 28-29 st.
To Jirka A: Kdo ty EME u nás prodává? Našel jsem ho jen na Aliexpresu.
To Havel: Po počátečním zkoumání na tom mám stále Bambulu 20*8. Zkoušel jsem jeho 20*10 a 22*8 a ty už jsou moc těžký. 22*8 jsem zmenšil na 21*8, ta se chovala podobně jako 20*8. Tošovskýho uhlí 20*8 táhne přes mincíř stejně. Myslíš, že to jsou mizerný vrtule? Obávám se, že Mejzlík či Fiala asi moc zásadní zlepšení nepřinese.
Jirka
http://emotors.cz/179-eme-benzinove-motory s E-motors mám ty nejlepší zkušenosti!
Ahoj,
mám na prodej novou vrtuli Pt model 20/10, uhlík. Na to roto je jak dělané,co?
Michal
mám na prodej novou vrtuli Pt model 20/10, uhlík. Na to roto je jak dělané,co?
Michal
Celeron píše:Extra 2,2m 6 roků stará lítá na Roto 35Vi. V poslední době je motor nějakej "ucouranej a povadlej", možná tím teplem, ale i tak bych nísto něho dal něco silnějšího kolem 50 ccm. Roto je patkový, silnější jsou jen na přírubu takže předělávka. Kvůli stávajícímu ovládání sytiše a karbecu servy by to chtělo zadní karbec. Kupovat nějakej supermotor do tak starýho éra se mi moc nechce, spíš nějakou Čínu. V úvahu připadá Hobbyking Turnigy TR 55, RCG 55. DLA 55 od Pelikána už je jednou tolik peněz. A MVVS už 3x.
Co vybrat z těch Číňanů?
Díky
Jirka
Je otázka na jak dlouho ten motor kupuješ. Chápu, že DAčko stojí hodně (18kkč), MVVSka o něco méně, ale kdybych nešel do elektriky, tak bych se nad DLE a jinou čínou dost rozmýšlel. Měl jsem DLE 35RA, docela to blblo, všichni tvrdili, že je to rukama. No budiž, motor jsem prodal, nový majitel si liboval jak to chodí (moc nestahoval, takže přechody ho až tak nezajímaly), a po pár startech mu odešlo zapalování.
Lítal jsem i s DLE 170, poměrně novej motor, ale během jednoho letu přišly, jak to říct... nastal problém se strukturální integritou
Takže se rozmysli. Emotors má na DLEčka náhradní díly, takže v zásadě žádnej problém, ale já měl s tou 35tkou dva nouzáky, pak na ní poškodil letadlo nový majitel. Se 170tkou taky nouzák, zase poškozený letadlo. Ne že by ti mvvs nebo DA nemohlo chcípnout, ale na to, že se kolem benzínu nemotám vím o podezřele hodně případech, kdy tyhle číny nefungovaly.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Do horka by se spíše hodila vrtule třeba s větším stoupáním.
Řidčí vzduch se rovná nižší tah vrtule.
O tvaru některých vrtulí se raději nebavím. Boužel tím trpí i účinnost vrtule. Ale přenos výkonu vrtulí dělá opravdu hodně.
Já mám motor dle 111. Už cca 5 roků. Za tu dobu nemám přesný přehled toho co nalétal. Má za sebou zastavení roztočné celokovové vrtule o zem.odlétal většinu zkoušek právě celokovových vrtulí. Létal jsem s ním v teplotách -20 +40. Má za sebou dvě havárie. Při jedné jsem mu urazil žebro na válci.
3roky létal v akrobatu.
Motor má pravidelný servis a seřízení vždy je provozován jen na olej castrol tts.
Jediné co jsem udělal je že má karburátor z nové serie motorů který má vyvedeń refenční tlak mimo motorový prostor. Hodně se zlepšilo chování při deceleraci. Ale to už mají tyhle motory všechny.
Já si na motory dle nemůžu stěžovat. Navíc chytá i na křivý pohled.
Řidčí vzduch se rovná nižší tah vrtule.
O tvaru některých vrtulí se raději nebavím. Boužel tím trpí i účinnost vrtule. Ale přenos výkonu vrtulí dělá opravdu hodně.
Já mám motor dle 111. Už cca 5 roků. Za tu dobu nemám přesný přehled toho co nalétal. Má za sebou zastavení roztočné celokovové vrtule o zem.odlétal většinu zkoušek právě celokovových vrtulí. Létal jsem s ním v teplotách -20 +40. Má za sebou dvě havárie. Při jedné jsem mu urazil žebro na válci.
3roky létal v akrobatu.
Motor má pravidelný servis a seřízení vždy je provozován jen na olej castrol tts.
Jediné co jsem udělal je že má karburátor z nové serie motorů který má vyvedeń refenční tlak mimo motorový prostor. Hodně se zlepšilo chování při deceleraci. Ale to už mají tyhle motory všechny.
Já si na motory dle nemůžu stěžovat. Navíc chytá i na křivý pohled.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Motor a výfukovou sestavu jsem rozhodil a zjistil 2 závady:
Výfukový koleno bylo z průměru 20 mm zarostlý na cca 15 mm. Vyšůroval jsem ho drátěnkou na parkety navázanou na špagátě. Muffler byl zarostlej míň, vstupní rouru jsem protáhl vrtákem a je čistá. Vlastní komora je problém, tak jsem ji profoukl 150 barama tlakovýho vzduchu. Co jinýho bez rozřezání nevím.
Druhák byl částečně zapečenej kroužek na výfukový straně. Sundal jsem ho z pístu, ogumoval z boku, píst odmočil a vyškrábal drážku textitovým "dlátkem". Zítra ještě vyčistím Walbro a pak to celý smontuju a zkusím za letu.
Uvidíme, jak bude makat po čištění, pokud to bude dál slabota, budu muset rozhodnout zda to EME či DLE.
Díky za nabídku vrtule ale s 20/10 mi Roto nechodilo.
Jirka
Výfukový koleno bylo z průměru 20 mm zarostlý na cca 15 mm. Vyšůroval jsem ho drátěnkou na parkety navázanou na špagátě. Muffler byl zarostlej míň, vstupní rouru jsem protáhl vrtákem a je čistá. Vlastní komora je problém, tak jsem ji profoukl 150 barama tlakovýho vzduchu. Co jinýho bez rozřezání nevím.
Druhák byl částečně zapečenej kroužek na výfukový straně. Sundal jsem ho z pístu, ogumoval z boku, píst odmočil a vyškrábal drážku textitovým "dlátkem". Zítra ještě vyčistím Walbro a pak to celý smontuju a zkusím za letu.
Uvidíme, jak bude makat po čištění, pokud to bude dál slabota, budu muset rozhodnout zda to EME či DLE.
Díky za nabídku vrtule ale s 20/10 mi Roto nechodilo.
Jirka
Muffler dej do ultrazvukové pračky s nitroředidlem, nebo benzínem. Pro jistotu to měj přiklopené, aby nad hladinou byly jen páry bez vzduchu, kvůli možnosti vznícení. Jestli je to takhle zarostlý, asi to budeš muset několikrát zopakovat. Ve finále by možná bylo dobrý dát dovnitř trochu písku, pořádně protřepat, a pak důkladně propláchnout.