Dimenzování

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Teodor
Kontaktovat uživatele:

Dimenzování

#1 Příspěvek od Teodor »

Zdravím,
mám dotaz ohledně dimenzování materiálu.
Hodlám postavit konstrukční křídlo na ŽUCHa, místo toho polystyrenového.
Jaký vhodně zvolit rozměr materiálu na žebra(tloušťka - balsy či překližky) a rozměry nosníků?
Motor bude mít kubaturu 7.5 ccm a v křídle dvě serva na křidélka.
Míra 66

Re: Dimenzování

#2 Příspěvek od Míra 66 »

Ahoj,ono vcelku neni co resit.Pouzi na zebra a potah torzni skrine balzu 2mm,ostatne ta se pouziva skoro na vse.Nosniky smrkove 8-10x3 a na spojku kridla preklizku tak 3-5mm.To musi stacit.At se dari.
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Teodor »

Míra 66 píše:Ahoj,ono vcelku neni co resit.Pouzi na zebra a potah torzni skrine balzu 2mm,ostatne ta se pouziva skoro na vse.Nosniky smrkove 8-10x3 a na spojku kridla preklizku tak 3-5mm.To musi stacit.At se dari.

děkuji :) Ještě se zeptám jaký počet žeber a v jakém rozestupu od sebe?
Míra 66

#4 Příspěvek od Míra 66 »

No,kolem 60-80mm ale to zalezi jakou konstrukci zvolis,jestli budes zebra paskovat tak muzes vic.Zkus si najit nejaky planek s podobnym modelem.Ono takhle z hlavy vymyslet konstrukci kridla neni to prave orechove.
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Teodor »

Míra 66 píše:No,kolem 60-80mm ale to zalezi jakou konstrukci zvolis,jestli budes zebra paskovat tak muzes vic.Zkus si najit nejaky planek s podobnym modelem.Ono takhle z hlavy vymyslet konstrukci kridla neni to prave orechove.

No, páskovat to budu určitě, stejně jako budu dělat stojiny mezi žebry. Takto jsem měl křídlo u kluzáku RCV2. Jde mi o to, aby to křídlo bylo dost tuhé, když bude letadlo osazeno 7.5ccm motorem. Tak mne napadlo, že mám nějaké knížky od Ing. Lněničky, ten by to tam mohl mít možná popsané.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“