Zdravím,
mám dotaz ohledně dimenzování materiálu.
Hodlám postavit konstrukční křídlo na ŽUCHa, místo toho polystyrenového.
Jaký vhodně zvolit rozměr materiálu na žebra(tloušťka - balsy či překližky) a rozměry nosníků?
Motor bude mít kubaturu 7.5 ccm a v křídle dvě serva na křidélka.
Dimenzování
Re: Dimenzování
Ahoj,ono vcelku neni co resit.Pouzi na zebra a potah torzni skrine balzu 2mm,ostatne ta se pouziva skoro na vse.Nosniky smrkove 8-10x3 a na spojku kridla preklizku tak 3-5mm.To musi stacit.At se dari.
- Teodor
- Kontaktovat uživatele:
Míra 66 píše:Ahoj,ono vcelku neni co resit.Pouzi na zebra a potah torzni skrine balzu 2mm,ostatne ta se pouziva skoro na vse.Nosniky smrkove 8-10x3 a na spojku kridla preklizku tak 3-5mm.To musi stacit.At se dari.
děkuji
No,kolem 60-80mm ale to zalezi jakou konstrukci zvolis,jestli budes zebra paskovat tak muzes vic.Zkus si najit nejaky planek s podobnym modelem.Ono takhle z hlavy vymyslet konstrukci kridla neni to prave orechove.
- Teodor
- Kontaktovat uživatele:
Míra 66 píše:No,kolem 60-80mm ale to zalezi jakou konstrukci zvolis,jestli budes zebra paskovat tak muzes vic.Zkus si najit nejaky planek s podobnym modelem.Ono takhle z hlavy vymyslet konstrukci kridla neni to prave orechove.
No, páskovat to budu určitě, stejně jako budu dělat stojiny mezi žebry. Takto jsem měl křídlo u kluzáku RCV2. Jde mi o to, aby to křídlo bylo dost tuhé, když bude letadlo osazeno 7.5ccm motorem. Tak mne napadlo, že mám nějaké knížky od Ing. Lněničky, ten by to tam mohl mít možná popsané.