ford Ka nenastartuje
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
ford Ka nenastartuje
Ahoj. Je to sice uplne mimo vse ale nevim si rady. Dva roky jezdimdo prace s vozem Ford ka. Benzin motor endura e rozv.retez,bez problemu, bez imobilizeru... Ted jsem spravoval draty co vedou do dveri k centralu a otv.oken a normalne odjel na nakup a ted uz jen motor toci ale nenaskoci. Paliv.soustava na kontr. Ventilku ok, jiskra nevim nemam nahr svicku. Nevi nekdo co by s tim mohlo byt ? Naplne ok. Ldysi jsem mel udelanou na mazdu 324 f diagnostiku pomoci led diod ale tadyto asi nejde. Napady? Mam podezreni na ridicijrdnotku. Ale kontrolka motoru na palubce neni. Pojistky ok. Diky.moc...Ondra
Díky za toto fórum.
Re: ford Ka nenastartuje
seš si s tím imobilizérem jistý? Na služebním Ivecu jsem potřeboval jet na výjezd a nenastartoval... startér točil, všechno vypadalo v pohodě. Problém jsem zjistil po 10min. Vzal jsem si rezervní klíč, který v sobě nemá namontovaný imobilizér, klíče vypadají stejně, jen na tom rezervní chybí z čela cca 3x3mm čtvereček ve kterém je schován čip.
Urcite tam neni. ...
mam dva.klice oba jsou plne plastove. 
Díky za toto fórum.
Maverick píše:Urcite tam neni. ...mam dva.klice oba jsou plne plastove.
To je jako důvod proč tam není ?
Na Lantře byl a klíče byly taky celoplastový výlisek.
A mám pocit, že ford Ka se začal vyrábět později a imobilizér byl v této době standart.
Myslim ze ne
je.mozne ze by odesla zapalovaci civka sama...
Díky za toto fórum.
Maverick píše:Myslim ze neje.mozne ze by odesla zapalovaci civka sama...
Zkus jiskru.
-
JardaRůžička
Podívej se ještě na jednu věc (je to jen tip, ale už jsem se s tím setkal). Pokud vím všechny benzínové Fordy mají havarijní uzávěr benzínu. Bývá pod krytkou v podběhu u nohou spolujezdce. Aktivuje se nárazem, ale napadá mě, jestli jsi mu nějak nepomohl při manipulaci s těma drátama.
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
JardaRůžička píše:Podívej se ještě na jednu věc (je to jen tip, ale už jsem se s tím setkal). Pokud vím všechny benzínové Fordy mají havarijní uzávěr benzínu. Bývá pod krytkou v podběhu u nohou spolujezdce. Aktivuje se nárazem, ale napadá mě, jestli jsi mu nějak nepomohl při manipulaci s těma drátama.
Nevím jak u Fordů, ale stejnou pojistku mají i Renaulty a rodičům už párkrát vyskočila bez zjevný příčiny. (podle opraváře se to může ojediněle stát třeba při projetí díry, nebo tak..)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
blesk píše:seš si s tím imobilizérem jistý? Na služebním Ivecu jsem potřeboval jet na výjezd a nenastartoval... startér točil, všechno vypadalo v pohodě. Problém jsem zjistil po 10min. Vzal jsem si rezervní klíč, který v sobě nemá namontovaný imobilizér, klíče vypadají stejně, jen na tom rezervní chybí z čela cca 3x3mm čtvereček ve kterém je schován čip.
Úplně ten samej případ, jen to byl renault. Tenkrát jsme měli starší dodávku na prodej, takže byly 2 klíčky na jednom kroužku. Nastartoval jsem, popojel pár metrů, pak jsem za 10 minut potřeboval s ní popojet zpět a nemohl jsem pochopit, proč už nestartuje. Ale tam jsem si pak všiml, že stále bliká kontrolka imobilizeru.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Jiskra ok, zasroubuju zpatky a vono to jede
tak nevim asi chvilkova slabost anebo smeti nekde... Co ja vim
100 km a ok
diky vsem
Díky za toto fórum.
Blbej kontakt na rozdělovači nebo na cívce?
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Delavaji to snimace klikoveho hridele, bezne nekam prijedes a uz neodjedes. Jinak myslim ze Kacko uz IMO ma, i v tom klici muze byt zality cip, takovy klic sem mel parkrat v ruce a treba i od focuse rok kolem 2000. Staci sundat spodni plast pod volantem a podivat se zda je tam stineny kabel a krouzek kolem spinacky. U fordu obcas odejde inducka, ale vetsinou jen polovina, jde to na dva nebo na tri valce. Rozdelovac Kacko nema, je tam inducka dole za motorem pod sanim.
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
No podle mne je chyba ve snimaci otacek. Kdysi davno se to samo pokazilo a samo spravilo. Nekdy az bude cas to promerim. Ted radeji litam. Rozdelovac tam je ale rozdelany nebyl kvuli spatnemu pristupu. Tos tak chlapci 
Díky za toto fórum.