nazdarek. myslim ze kdyz letim tak jak poznam kdy je potreba pristat....aby se ve vzduchu nedosly baterky a letadlo spadlo.
nepozna se to tak ze letadlo zacne mirne klesat nebo jak ? dekuji.
HobaoPirate píše:nazdarek. myslim ze kdyz letim tak jak poznam kdy je potreba pristat....aby se ve vzduchu nedosly baterky a letadlo spadlo. nepozna se to tak ze letadlo zacne mirne klesat nebo jak ? dekuji.
Já mám regulátor, který začne snižovat výkon motoru a podle toho zjistím kdy přistát.
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
základ je lítat na čas, kterej vylaboruješ (tak 2/3 kapacity by mělo bejt dost bezpečný), jde o to, že když vylítáš baterky až do vypnutí reglem, tak jim klesá kapacita
aha aha..diky no mam model EASYSTAR rc set a baterky 7článek KAN 1050nimh. tak by tech 10min vydrzet aspon mohly. a litat do vypnuti regulatoru nebudu spis se budu snazit. díky
Ja lietam podla zvuku.uz si nameram na vysielacke odpocitavanie napriklad 8min a potom uz pocuvam a uz podla zvuku pocujem ze to netaha tak si pristanem.potom to v ruke drzim na plny plyn tak 5-8sec a zrazu motoru uplne poklesnu otacky Ale treba to vyladit.Najlepsie je si vzdy nastavit par minut na vysielacke radsej menej a kazdym letom zvisovat cas az postupne zistis kolko je akurat a nastavis na vysielacke
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
U Li-pol je litani na cas skoro nutnost, ale s NiMH bych to asi tak moc neresil. Jasne ze nema smysl litat v dobe, kdy regl omezuje vykon, ale pristat jen kvuli casu, kdyz letadlo tahne dobre, bych nepovazoval za nutny.
HobaoPirate píše:na vysilacce jsou nastavit minuty ?
Na nekterejch ano.
Jinak ja litam s lipolkama zasadne na cas, s NiMh a NiCd (v elektrovetronich) obcas na vypnuti reglu, tem niklacum to zas tak moc nevadi. Ale pak musim pocitat, ze nemam uz rezervu motoru na opakovany pristani.