Pomoc T-rex sport kloni na zemi pred vzletem
Pomoc T-rex sport kloni na zemi pred vzletem
Hledá helináře co by mi shlédl popř zalétl mého t-rexe 450 sport.
Sestavil jsem ho za pomocí rad od Tsisters po FB, jen jsem narazil na to, že i když mám cyklickou desku kolmo v 50% plynu na všechny strany, tak při vzletu ještě než se odlepí od země, tak se klopí doleva.
Sestavil jsem ho za pomocí rad od Tsisters po FB, jen jsem narazil na to, že i když mám cyklickou desku kolmo v 50% plynu na všechny strany, tak při vzletu ještě než se odlepí od země, tak se klopí doleva.
Naposledy upravil(a) kety4ever dne pát 09.01.2015 18:09, celkem upraveno 1 x.
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS
Re: Helinář - okres Jeseník, T-rex 450 sport klopí se na zem
musíš ho řídit
. To je vrtulník.
Klopí se doleva protože ho tam odfoukává zadní vrtulka
, proto je vrtulník ve visu mírně naklopenej doprava.
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
Copterky :-)
zadní vrtulka heli otáčí ne? a tam to hlídá gyro ne? nepřeklápěla by ji nebo snad jo?
nevím jsem začátečník, tak pardon jestli vám mé otázky přijdou hloupé
Spektrum DX9
kety4ever: zkus se trochu rozepsat. Popiš, co dělá deska cykliky, když budeš hýbat na vysílači kanálem pro křidélka (AIL), směrovku (RUD), výškovku (ELE) a co se děje s tou deskou když přidáváš plyn (odpoj si motor). Není možné že bys měl prohozená serva na přijímači?
Že se naklání na jednu stranu (křidélka) a tedy že hrozí střet hl. rotoru se zemí, heli s rádiem mám doma, ale mám nastaveno:
TRAVEL ADJ:
THRO 100 100
AILE 100 100
ELEV 100 100
RUDD 70 70
(nejsem si všema hodnotama 100% jist, ale jak se dostanu k rádiu tak upřesním)
a když odpojím motor a předávám plyn jde cyklická deska nahoru, serva nejsou prohozená, kam pohnu pravým kniplem na rádiu (mode 2) tam jde cyklická deska
TRAVEL ADJ:
THRO 100 100
AILE 100 100
ELEV 100 100
RUDD 70 70
(nejsem si všema hodnotama 100% jist, ale jak se dostanu k rádiu tak upřesním)
a když odpojím motor a předávám plyn jde cyklická deska nahoru, serva nejsou prohozená, kam pohnu pravým kniplem na rádiu (mode 2) tam jde cyklická deska
Spektrum DX9
kety4ever píše:zadní vrtulka heli otáčí ne? a tam to hlídá gyro ne? nepřeklápěla by ji nebo snad jo?
Vidím, že o tom nic nevíš.
Čti:
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
http://zd.wwwcity.cz/zd/IRCHA.htm
kety4ever: a když s odpojeným motorem přidáváš plyn, je deska cykliky po celou svoji dráhu co možná nejvíc v rovině? T.j. nemá tendenci se naklánět během svislého pohybu někam do strany?
Ten Travel Adjust nemusíš vypisovat, šlo mi o to, zda deska cykliky na pohyby kniply reaguje tak jak má.
Najít nějakého helináře v okolí je samozřejmě dobrý nápad, zkoukne ti nastavení, geometrii hlavy a uvidíte. Wal by ti žádnou blbost neporadil, ale holt po netu to není ono...
Ten Travel Adjust nemusíš vypisovat, šlo mi o to, zda deska cykliky na pohyby kniply reaguje tak jak má.
Najít nějakého helináře v okolí je samozřejmě dobrý nápad, zkoukne ti nastavení, geometrii hlavy a uvidíte. Wal by ti žádnou blbost neporadil, ale holt po netu to není ono...
- JosefSvejk
Jsou to tvé úplně první pokusy o let se šestikanálem? Máš něco nalétáno aspoň na simulátoru? S dost velkou pravděpodobností opravdu nebude problém v modelu, ale v tobě. Pokud chceš mít jistotu, že není na vině model, sežeň (naživo) kohokoliv, kdo s heli létá, ideálně stejný mód a on ti to zkontroluje, případně i zalétne.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Dejve jestli chceš číslo na Jirku Tálského mohu ti ho dát a zkusiíš se s ním spojit co?
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
- Dub79
- Kontaktovat uživatele:
No Vojto máš větší bordel ve jménech jak já
když už Mirku. Obávám se ,že krom Jirky Tálského na Jesenicku s heli nesežene.
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Já znám ještě Davida
sem se spletl
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Bozha píše:kety4ever: a když s odpojeným motorem přidáváš plyn, je deska cykliky po celou svoji dráhu co možná nejvíc v rovině? T.j. nemá tendenci se naklánět během svislého pohybu někam do strany?
Jo když přidávám plyn tak deska cykli jde rovnoměrně nahoru ale na 100% plynu je mírně zadní strana výš, ale to si myslím, že ted není důležité bo na 100% to nastavenené nemám teď
Spektrum DX9
JosefSvejk píše:Jsou to tvé úplně první pokusy o let se šestikanálem? Máš něco nalétáno aspoň na simulátoru? S dost velkou pravděpodobností opravdu nebude problém v modelu, ale v tobě. Pokud chceš mít jistotu, že není na vině model, sežeň (naživo) kohokoliv, kdo s heli létá, ideálně stejný mód a on ti to zkontroluje, případně i zalétne.
no cca pul roku už létám na simulátoru
Spektrum DX9
- JosefSvejk
kety4ever píše:
... ale na 100% plynu je mírně zadní strana výš, ale to si myslím, že ted není důležité bo na 100% to nastavenené nemám teď
To si právě upravíš tím travel adjust. Na ten tvůj problém s padáním na stranu to ale nemá vliv.