ovládání motoru digestoře
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
ovládání motoru digestoře
Odešel mi motor na digestoři a tak jsem tam dal jiný. Má sice daleko menší výkon, ale je perfektně tichý... Otázka zní, původní motor měl výstup šesti dráty. Tři byly na stupně výkonu, jeden pracovní (zdvojený) a zemnící. Nový má dráty dva, ty jsem zapojil na pracovní a jeden výkonový. Při měření napětí na vývodech výkonu jsem naměřil na všech stejné napětí, jak to tedy původně regulovalo otáčky??? Teď mi je to na nic, jedu na plný výkon, jen mě to zajímá.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
- JosefSvejk
Re: ovládání motoru digestoře
ifin píše:Při měření napětí na vývodech výkonu jsem naměřil na všech stejné napětí,...
Mohl bys to nějak upřesnit? Co jsou to vývody výkonu?
Dráty od motoru jdou do desky a u vývodů je napsáno weak, mid a high, což odpovida tristupnove regulaci. Očekával jsem tedy, že weak bude mit nižší napětí než high. Nema. Jak je to tedy rizeno (regulovano).
- JosefSvejk
Rychlost se reguluje přepínáním vinutí motoru.
Aha. Díky. Takže ten nový motorek s dvěma dráty muzu zapojit skutecne na jakýkoliv vývod, výkon bude vždycky stejný.