Osvětlení-heli
Osvětlení-heli
Ahoj
prosím chci se zeptat. Mám MJX f 49 a chci si tam dát osvětlení . na heli je baterka Li-ion baterie 7,4 V , 1500 mAh a osvětlení co mám najité má napětí do 5 v .Chtěl jsem s zeptat když to připojím na vrtas, o kolik se sníží letová doba? děkuju 
Re: Osvětlení-heli
A čím budeš napájet to osvětlní? Když má baterka 8.4 a osvětlení chce 5, neshoří to?
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
Copterky :-)
- JosefSvejk
Když si tam dáš stowattovou halogenku, tak o hodně, když pár ledek, tak o moc ne... 
-
czpredseda
Ledkový pásky co se běžně dávají jsou na 12 voltů, takže na dvoučlánek to nebude skoro svítit jen sotva žhnout, k napájení 5V ledek tam šoupni nějakej malej BEC stačí ten nejlevnější za 4 dolary.
- JosefSvejk
On se neptá, co tam má dát, ale o kolik minut se zkrátí letová doba. Jenom si musíme asi domyslet, jakou spotřebu má to osvětlení. 
Pokud má baterka 7.4-8.2V a to osvětlení 5V, tak toto bych nezkoušel kombinovat, protože to můžeš spálit.
Pokud to přece jen zkusíš, není nic jednoduššího stopnout si dobu letu bez osvětlení a pak dobu letu s osvětlením, záleží také na váze "svítidla".
Pokud to přece jen zkusíš, není nic jednoduššího stopnout si dobu letu bez osvětlení a pak dobu letu s osvětlením, záleží také na váze "svítidla".
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
honzaop píše:Pokud má baterka 7.4-8.2V a to osvětlení 5V, tak toto bych nezkoušel kombinovat, protože to můžeš spálit.
napojíš to uplně v pohodě, stačí k dyž k tvému osvětlení co je n 5V zapojíš do serie ještě jednu ledku s napětím 3V, pak to můžeš v klidu napájet těmi 8V. Led diody odebírají v řádech pár mAh, takže si nemyslím že by to bylo nějak výrazně na letovém času poznat. Víc se může na letovém čase projevit nárust hmotnosti.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
taky mám osvětlení v maketě na 6V, napájím to 2S lipol a mezi osvětlením mám jen 5A BEC a funguje to parádně
děkuju moc za info
dal bych tam
http://emotors.cz/prislusenstvi/1379-tu ... -8850.html díky moc všem
http://emotors.cz/prislusenstvi/1379-tu ... -8850.html díky moc všem
- JosefSvejk
Vidíš, ten údaj 30 mA ve specifikaci je důležitý. Vzhledem k odběru motoru je spotřeba téměř zanedbatelná a letový čas to zkrátí jen minimálně. 
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
tenhle modul mám, jen doporučuji dát místo obyčejných diod, které jsou součástí modulu, dát supersvítivé diody