Ahoj, u karavanu mám dvě občasně využívané z auta už vyřazené autobaterie--cca 80 Ah, jednu používám hlavně na venkovní 12v sprchu a občasné svícení, druhou na občasné nabijení baterek do era, pokud potřebuji rychle ládovat 10 A, což muj karavanovský zdroj z 220 ti nedává, využívám je opravdu jem příležitostně, ale nabít je občas musím, přenášet k nim zdroj a modelářskou nabiječku je pro mě vcelku nepohodlné, podstatně víc by mi vyhovovalo, kdybych je mohl mít pernamentně připojené na nějaké obyčejné trafíčko a když si na to vzpomenu, tak ho třeba jednou za čas na víkend zapnout do zásuvky, která je hned vedle těch baterek, ale nevím, jestli a jaké trafo by na to bylo použitelné, případně jestli tam vsadit třeba diodu.
jde opravdu o vyřazené autobaterie, ale na to mé použití odběru pár amper a občas fungují v pohodě, ale to nabijení--vzít zdroj, nabiječku je opravdu otravné, vždy to odkládám, než opravdu kleknou uplně.
Myslím, že na to, co potřebuji dobijet by stačil i nějaký docmrndávající solární pidičlánek, ale pokud by to šlo vyřešit opravdu přez nějaké běžné trafíčko, co dává třeba 15-18 voltu a občas, když si na to vzpomenu, tak ho jen píchnu na víkend do zásuvky, určitě by mi to stačilo, ale vím opravdu prd, co má a nemá ten správný efekt funkčnosti a taky efektivity--abych ve výsledku nedocmrndával trafíčkem za dáčo z šuplíku se spotřebou na elektřině 1000 kč ročně , páč bude víc topit, než dobijet