S NEU motor 1509/1.5Y , Synchronizacia,Prehrieva POMOC
S NEU motor 1509/1.5Y , Synchronizacia,Prehrieva POMOC
Zdravim, chcem sa opytat ci ma niekto skusenost s motormi S neu serie,rady 1509/1.5Y 6.7:1?
Mam problem nastavit synchronizaciu, pouzivam regulator Castle 100A lite.
Pri pohybe pakou plynu na hor sa motor pekne zopne, pri pohybe pakou dole a znova pohybom hore motorom len trhne a nerozbehne sa. Potom musim paku zas stiahnut dole a zas hore aby sa motor chytil. Nevie mi prosim niekto poradit?? Funguje to pekne iba vtedy ked vypnem v regulatori brzdu.Tak potom to bezi normalne.ESTE SA OPYTAM NA NORMALNU PREVADZKOVU TEPLOTU MOTORA. ZDA SA MI ZE JE VELMI TEPLY A TO TAM ESTE NIEJE VRTULA. Ak ma prosim niekto skusenosti prosim reagujte na toto vlakno. DAKUJEM
Neu 1509 Series
Pri pohybe pakou plynu na hor sa motor pekne zopne, pri pohybe pakou dole a znova pohybom hore motorom len trhne a nerozbehne sa. Potom musim paku zas stiahnut dole a zas hore aby sa motor chytil. Nevie mi prosim niekto poradit?? Funguje to pekne iba vtedy ked vypnem v regulatori brzdu.Tak potom to bezi normalne.ESTE SA OPYTAM NA NORMALNU PREVADZKOVU TEPLOTU MOTORA. ZDA SA MI ZE JE VELMI TEPLY A TO TAM ESTE NIEJE VRTULA. Ak ma prosim niekto skusenosti prosim reagujte na toto vlakno. DAKUJEM
Neu 1509 Series
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Re: S NEU motor 1509/1.5Y , Synchronizacia,Prehrieva POMOC
Myslim si, ze vetsina problemu je zpusobena tim, ze motor trapis naprazdno bez vrtule.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- RomanSadilek
Vzpomínám si že se mi NEU taky docela zahříval při testech na stole bez vrtule.
Už je v letadle a teplota je v normě.
Už je v letadle a teplota je v normě.
limepro77 píše:Mam problem nastavit synchronizaciu, pouzivam regulator Castle 100A lite.
Synchronizace se nenastavuje, dá se nastavit, rozběh, brzda, časování atd...
Na reglu doporučuji nechat výchozí tovární nastavení, kromě parametru 4 - způsob ovládání plynu, tam je nutno nastavit hodnotu 2 = pevná hodnota (dle vysílače) a parametru 7 - nastavení rozběhu motoru - pro motor s převodovkou na hodnotu 1 = velmi měkký start.
Brzda by měla být nastavena na nejnižší hodnotu. Některé motory mají tak silný západkový efekt, že je možno brzdu dokonce vypnout a i tak se vrtule bez problému zastaví a sklápí.
Je normální že se motor hřeje, i naprázdno do něj teče 20-40W. Zkus chvíli držet ruku na 40W žárovce.
limepro77 píše:Pri pohybe pakou plynu na hor sa motor pekne zopne, pri pohybe pakou dole a znova pohybom hore motorom len trhne a nerozbehne sa.
Pokud to udržíš po pár vteřinách v ruce tak s teplotou problém nebude, ale co píšeš by dělat neměl -ať s vrtulí, nebo bez ní.
pokud je to nový motor tak v něm chyba nebude. Zkusil bych nastavit regl do továrního nastavení .
Případně časování nějaké střední, ale pokud to jde tak auto.
Možná bych zkusil jak se chová jiný regl . Bez vrtule je jedno jaký, 2A dá každý.
Dakujem, vsetkym za rady.Dik
S Neu 1509 1.5y Castle 100A lite poroblem synchronizacia??
Zdravim, chcem sa opytat ci ma niekto skusenost s motormi S neu serie,rady 1509/1.5Y 6.7:1?
Pri pohybe pakou plynu na hor sa motor pekne zopne, pri pohybe pakou dole a znova pohybom hore motorom len trhne a nerozbehne sa. Potom musim paku zas stiahnut dole a zas hore aby sa motor chytil. Nevie mi prosim niekto poradit?? Funguje to pekne iba vtedy ked vypnem v regulatori brzdu.Tak potom to bezi normalne.
Vyskusal som uz aj autokalibraciu aj nastavenie fix point. Nic zatial nepomohlo. Bezi to pekne len bez zapnutej brzdy. Dakujem
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XE-gLmyX5ns[/youtube]
Pri pohybe pakou plynu na hor sa motor pekne zopne, pri pohybe pakou dole a znova pohybom hore motorom len trhne a nerozbehne sa. Potom musim paku zas stiahnut dole a zas hore aby sa motor chytil. Nevie mi prosim niekto poradit?? Funguje to pekne iba vtedy ked vypnem v regulatori brzdu.Tak potom to bezi normalne.
Vyskusal som uz aj autokalibraciu aj nastavenie fix point. Nic zatial nepomohlo. Bezi to pekne len bez zapnutej brzdy. Dakujem
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XE-gLmyX5ns[/youtube]
Dik,tak som sa s tym dost dlo hral. Vela nastavovania cez comp.
Konecne sa mi to podarilo nastavit.Ak bude mat niekto taky problem tak to hadam pomozez co pomohlo mne. Vyzera to tak,ze Motor Sneu 1509-1.5y. Naozazj nema rad brzdu nastavenu vysie ako 50% soft.Skratak ked som znizil hodnotu pod soft na 40% tak to zacalo fungovat.Nozaj je to asi tak,ze motor s prevodovkou nepotrebuje viac ako 50% brzdy. Ked je to viac tak regulator blbne a stale vykazzuje chybu,pipanim a blikanim diod. Neviem ci ma niekto skusenosti s motorom s prevodovkou a nastavenim brzdy. Ak pouzivate brzdu na motorfe s prevodovkou na kolko ju mate nastavenu?? Mozno ine motory s tym nemaju problem.Jednoduchu ten moj S neu s castle ESC si rozumie len pri 40% brzdy.Neviem do teraz som nikdy nemal motor s prevodovkou.Pouzival som motory s obezkou a tam naozaj bolo treba pouzit hard brake aby sa vrtula neroztocila.Som zvedavy ked bude zalet ci ta soft brzda bude stacit. Myslim,ze ano aj ta prevodovka by mala pomoct.Dik
Konecne sa mi to podarilo nastavit.Ak bude mat niekto taky problem tak to hadam pomozez co pomohlo mne. Vyzera to tak,ze Motor Sneu 1509-1.5y. Naozazj nema rad brzdu nastavenu vysie ako 50% soft.Skratak ked som znizil hodnotu pod soft na 40% tak to zacalo fungovat.Nozaj je to asi tak,ze motor s prevodovkou nepotrebuje viac ako 50% brzdy. Ked je to viac tak regulator blbne a stale vykazzuje chybu,pipanim a blikanim diod. Neviem ci ma niekto skusenosti s motorom s prevodovkou a nastavenim brzdy. Ak pouzivate brzdu na motorfe s prevodovkou na kolko ju mate nastavenu?? Mozno ine motory s tym nemaju problem.Jednoduchu ten moj S neu s castle ESC si rozumie len pri 40% brzdy.Neviem do teraz som nikdy nemal motor s prevodovkou.Pouzival som motory s obezkou a tam naozaj bolo treba pouzit hard brake aby sa vrtula neroztocila.Som zvedavy ked bude zalet ci ta soft brzda bude stacit. Myslim,ze ano aj ta prevodovka by mala pomoct.Dik
AHOJ, TAK SOM ZAS O COSI MUDREJSI. KTO POUZIVA MOTORY S NEU A REGULATOR OD CASTLE CREATIONS. PISAL SOM DO FIRMY CASTLE CREATIONS JEDNODUCHU MI NESLO DO HLAVY ABY SOM NEMOHOL POUZIT TVRDU BRZDU. CHLAP MI ODPISAL A DAL MI PRESNE NASTAVENIA PRE MOTOR S PREVODOVKOU AJ BEZ,ALE HLAVNE SA JEDNA O SKLOPNU VRTULU. TIEZ FIRMA MALA NEJAKE PREOBLEM Z NASTAVENIM BRZDY A ABY SI MOTOR ROZUMEL S REGULATOROM. PAN MI OBJASNIL,ZE VLASTNE KVOLI TOMU FIRMA UROBILA FUNKCIU BRAKE RAMP SPECIALNE PRE GLIDER,HOTLINER LIETADLO U KTOREHO SA POUZIVAJU SKLOPKY.
JEDNODUCHO TU TO JE, NAJUCINEJSIE A NAJLEPSI NASTAVNIE ABY NIC NEBLBLO A VSTKO SLAPALO UCINNE TAK AKO MA,ABY SA MOTOR NEPREHRIEVAL A NEMAL PROBLEM PRI STARTE ALEBO ZAZSTAVENI.
TAKZE Fixed Endpoint, TU SI MUSI KAZDY NASTAVIT NA TX, BRAKE HARD- TVRDA BRZDA,DALEJ NO BRAKE DELAY, VZIADNE ONESKORENIE BRZDY, A MEDIUM NASTEVENIE NA FUNKCII BRAKE RAMP A JE PO PROBLEME.
Motor Start Power Medium, Motor Timing Normal A PWM PODLA TOHO AKY MATE MOTOR.
SAMOZREJME NAJNOVSI FIRMWARE 4.20
TO JE VSETKO.
JEDNODUCHO TU TO JE, NAJUCINEJSIE A NAJLEPSI NASTAVNIE ABY NIC NEBLBLO A VSTKO SLAPALO UCINNE TAK AKO MA,ABY SA MOTOR NEPREHRIEVAL A NEMAL PROBLEM PRI STARTE ALEBO ZAZSTAVENI.
TAKZE Fixed Endpoint, TU SI MUSI KAZDY NASTAVIT NA TX, BRAKE HARD- TVRDA BRZDA,DALEJ NO BRAKE DELAY, VZIADNE ONESKORENIE BRZDY, A MEDIUM NASTEVENIE NA FUNKCII BRAKE RAMP A JE PO PROBLEME.
Motor Start Power Medium, Motor Timing Normal A PWM PODLA TOHO AKY MATE MOTOR.
SAMOZREJME NAJNOVSI FIRMWARE 4.20
TO JE VSETKO.