USB kabel

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

USB kabel

#1 Příspěvek od František Koudelka »

Asi to bude dost blby dotaz, ale rad bych si byl jisty, pritelkyni spadl tablet na zem, nastesti na koberec, vypada bez poskozeni, ale protoze byl pripojen k nabijecce pres usb kabel tak doslo k dosti drastickemu ohnuti toho konektoru, vlastni konektor v tabletu vypada ok, ale nabijeni uz potom nefungovalo, ani komunikace s PC

co sem nasel tak je to tenhle kabel, teda aspon vizualne dle obrazku

http://www.nstore.cz/index.php?route=pr ... _id=143582

na jedne strane klasicke velke usb a na druhe je nejake mikro, ma takove dva pruzne plisky, odbornici urcite budou vedet, ale kdyz tak muzu origo kabel vyfotit, no a tak sme prohledali vsechny kabely co doma mame a zjistili sem ze od telefonu mame stejny, tak sem zkusil nabijet pres ten od telefonu a nabijeni funguje, po pripojeni k pocitaci komunikuje, ale uz se nezacne nabijet, zkouseno na dvou pocitacich, nevim zda je to normani, ani nevim zda se to nabijelo s tim puvodnim kabelem, ale kazdopadne nabijeni jde po pripojeni do usb nabijecky na AC 230V

no a hlavni otazka je, jsou tyhle kabely standartne zapojeny? Je v nich jeste nejaka elektronika? hrozi nejake poskozeni pri pouzivani s tim kablem od telefonu, je to uplne jiny vyrobce tablet asus, telefon sony ericson, ja si myslim ze kdyby ten kabel byl jina zapojen neslo by to, ale myslet znamena vime co... :lol: predem diky za jakoukoliv odpoved
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Shorty

Re: USB kabel

#2 Příspěvek od Shorty »

Nejsem ani odborník a nevím to jistě. Ovšem mám doma těch kabelů několik a používám je na cokoliv, kam pasujou. Zatím problém nebyl. Myslím, že to jsou normou daný koncovky. Pokud chce výrobce odlišit, udělá jí trochu jinou. Např. co mám k Nokii , je trochu jinej.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od František Koudelka »

Ono me trochu zmatlo to, ze po pripojeni do te usb nabijecky nabijeni jde , ale uz ne po pripojeni do usb portu k PC, jenze jak sem psal, uz nevim zda to tak bylo i s tim originalnim kabelem, ovsem neni nutnost aby tohle fungovalo, diky za odpoved :)
Lark

#4 Příspěvek od Lark »

Pokud byl kabel připojený k tabletu během pádu, nemusí být poškozený jenom kabel, ale můžou být poškozené i zapájení, nebo přetržení spojů, na spojové desce v tabletu.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od František Koudelka »

Jasne, to vim, ale s tim kablem od telefonu to jde, jak sem psal, nabijeni de po pripojeni k nabijecce, komunikace s pc taky funguje po pripojeni k PC, s tim origo kabelem ani tuk
Lark

#6 Příspěvek od Lark »

František Koudelka píše:Ono me trochu zmatlo to, ze po pripojeni do te usb nabijecky nabijeni jde , ale uz ne po pripojeni do usb portu k PC, jenze jak sem psal, uz nevim zda to tak bylo i s tim originalnim kabelem, ovsem neni nutnost aby tohle fungovalo, diky za odpoved :)

Tady si ale psal něco jinýho :?:
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od František Koudelka »

Ted nevim co myslis, pisi od sameho zacatku, ze s poskozenym origo kabelem nejde nic a s druhym kabelem od telefonu funguje nabijeni v kombinaci s origo usb nabijeckou, ale kdyz ten samy kabel pripojim do USB k PC tak uz nabijeni nejde, ale funguje datova komunikace mezi tabletem a PC, to je to co me zmatlo, zil jsem v tom ze se to zacne nabijet kdekoli tedy i v USB portu PC, ale bohuzel uz si nepamatuju zda to opravdu tak bylo pri pouziti toho originalniho kabelu, snad je to ted srozumitlene :)

jde mi hlavne o to zda nekdo vite s jistotou ze ty kabely jsou univerzalni a neni v nich zadna elektronika ci napetove omezeni pro nabijeni a podobne...
kroxigor

#8 Příspěvek od kroxigor »

Nabíjení z USB ti bude fungovat jen pokud daný USB port splňuje specifikaci pro proudový odběr né všechny porty to mají. Běžné porty mají max. 500mAh a ještě se stává že je výrobci řetězej pak se z toho nabíjet nedá. Některé porty mají označení + a to pak mají většinou až 1A tam ti to nabíjet bude.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Lark

#9 Příspěvek od Lark »

Tak to jsem to špatně pochopil. Mám ale dojem (tablet nemám), že by to mělo nabíjet i z PC. Co ti brání ten poškozený vykuchat? Stejně na něm nic nezkazíš. Fakt ale je, že na propojení dvou plnohodnotných portů USB (např 2 PC mezi sebou) se kabel s elektronikou používá, a u toho tabletu by to mohlo být to samé. Nejsem ale ajťák, tak víc neporadím. Např. tenhle:
http://eshop.kak.cz/zbozi/kaa602-roline-usb-20-multi-link-kabel-11029199/
Lark

#10 Příspěvek od Lark »

No vidíš. Kroxigor je od fochu. :D
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od František Koudelka »

To s tim zatizenim USB je mozne, nabijecka ma zatez toho portu 2A, PC nevim, ale to by vysvetlovalo proc se to v PC nenabiji, pak by teda v pouzivani kabelu od jineho vyrobce nemel byt problem, ten poskozeni konektor samozrejme muzu rozriznout a podivat se co v nem je :)
kroxigor

#12 Příspěvek od kroxigor »

Koukni se do manuálu jestli daný model tabletu umí nabíjet z běžného portu USB, nebo jen z nabíječky.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
automet

#13 Příspěvek od automet »

Pozri sa aký režim máš v tablete po pripojení k PC. Či aj nabíjanie+dátové prenosy, alebo iba nabíjanie, alebo iba dátové prenosy. Tie režimy sú rôzne. Ak by si pripájal tablet na nejaký cudzí PC, tak dám režim "iba nabíjanie" a vtedy sa mi softvérovo odpoji dátový prenos a nie je možné dostať sa do tabletu z PC....

ďalšia vec je, že USB redukcia micro usb samec - usb samica /samec/ nemusí mať zapojené všetky piny, ale v tvojom prípade to zapojené je /lebo ti idú dáta/, teda máš správny USB OTG kábel.

Pozrel by som nastavenia tabletu a na PC skúsil iný USB port ako sa to správa....

USB kábel zničíš asi rovnako "ťažko "ako kábel od žehličky....
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od František Koudelka »

Do nastaveni uz sem se taky dival, bohuzel sem tam nic nenasel, mozna sem spatne hledal, nevim, ale zas takovy problem to nabijeni z PC neni, stejne sme to rped tim nepouzivali, nabijime nabijeckou, slo mi hlavne o to zda nemuze dojit k nejakemu jinemu poskozeni vlivem pouzivani toho jineho kabelu, to nabijeni z PC bude asi opravdu otazka nejakeho nastaveni a nebo vykonu toho USB portu, takze to muzu chapat tak ze kdyz tam ten kabel pasuje a jak nabijeni tak data pres nej jdou nemusim se bat nejakeho psokozeni...?
automet

#15 Příspěvek od automet »

nemusíš sa báť žiadneho poškodenia. Zapojenie USB, mikro USB, mini USB je štandardizované...
pokiaľ nezameníš nabíjačku, tak je všetko O.K.
problém by mohol byť ak by si tabletovskú nabíjačku / ktorej výkon zodpovedá veľkej baterke v tablete/ použil na nabíjanie napr. malého mobilu...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“