Letoxid nezaschnul
Letoxid nezaschnul
Zdravím pánové, dopoledne jsem natíral motorovou přepážku a vnitřek modelu Letoxitem, Měl jsem ho už poslední zbytek tak jsem to míchal od oka. Večer jsem k tomu přišel a epoxid pořád tekutý. Že jsem dal málo tužidla je my jasné, ale jak udělat aby to zaschlo? Nebudu to muset nakonec setřít a natírat znova?
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
Re: Letoxid nezaschnul
Jedině zkusit teplo - zahřát - a pokud ani to nepomůže pak je to stejně naprd - protože už se to asi vpilo do balzy a překližky a i když dáš správně namíchaný tak to nebude dobrý .... nemáš to někde kde je chladno? Ovšem pokud je to dávkovaný od oka - no uvidíme.. Radek
ICQ 638556901
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Skoro určitě znova. A ten starej vem hadrem s acetonem nebo aspoň lihem.
Jirka
Jirka
Taky bych to radši sundal lihem, a pak ještě nitroředidlem, nechat pořádně odvětrat a namíchat znova. Na ohřívání bych moc nespoléhal. Při správném poměru to musí alespoň zavadnout i při nízké teplotě (samozřejmě ne v ledničce
).
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Minulý týden jsem potřeboval něco lepit epoxidem a protože jsem chtěl aby trochu prosákl do topolovky, zavrhl jsem pětiminuťák. Věděl jsem, že mám v krabici krom 5 minuťáku taky 60 minuťák v tubách a tak jsem eliminoval 5-ku a vzal ten "druhej!. Slepím, zbytek zůstal na míchací podložce. Ještě jsem to ohřál horkovzduškou do vodičky aby se pěkně vsáknul. No a za hodinu byl na podložce stále tekutej.
Tak jsem pořádně kouknul na tuby, protože jsem si myslel, že jsem zkřížil 2 druhy. No a zjistil jsem, že to není hodinovej ale bez popisu, nějakej mnohohodinovej. Pak se mi synovec přiznal, že si ho půjčil a vrátil jinej. Ani jsem nevěděl, že do tub se dává pomalej epoxyd... Vytvrdlo to asi za 12 hodin.
Jirka
Jirka
setřít a znova ... honit to horkovzduškou atp nemá cenu kort u zátěžového spoje ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Zátěžový to není je to jen jako ochanný nátěr proti palivu
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Je otázka jestli na to spěcháš??
Pokud ne tak to zkus pár dní nechat schnout. nebo setřít a znovu. ale to tu už zaznělo
Pokud ne tak to zkus pár dní nechat schnout. nebo setřít a znovu. ale to tu už zaznělo
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
aha to jsem špatně pochopil, pak to nech pár dní a uvidíš ... někde v pokojové teplotě
SOVA is YouR CO-pilot
Budu muset to znova přetřít? Vypadá to že se to skoro všechno vsákne.
Jiříku, co jsi to zase vyvedl...
Vod voka? To není dobrý nápad. Ono navíc i to tvrdidlo může stárnout, obzvlášť pokud je ho v obalu málo, či není dokonale uzavřené. Mno nejspíš to zůstane minimálně gumový.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
- Buckeye-Blitz
To, co popisuješ, se mi stalo s Letoxitem několikrát. Po "vytvrzení" byla jeho "tvrdost" asi jako u karamelového bombónu - nehtem se dal do něj bez větší námahy udělat otisk, povrch byl lehce lepivý a časem (cca 14 dnů až měsíc) to tak "nějak" zavadlo. Použití fénu nebo horkovzduš. pistole mu moc nepřidalo. Zprvu jsem se domníval, že jsem nedodržel mísící poměr a namíchal jsem několik směsí, ve kterých jsem úmyslně nedodržel poměr tvrdilo-pryskyřice (od "podmíry" tvrdidla až po "přemíru" tvrdidla). Vše se vytvrdilo, normálně a popisovanou "karamelovou" tvrdost se mi nasimulovat nepodařilo. Pojal jsem podezření, zda není na vině jedna z plastových nádobek, ve kterých jsem směs opakovaně připravoval (tj. zda směs nereaguje negativně s plastem). Opět jsem namíchal směs do všech nádobek (tentokrát se správným poměrem) - výsledek - normální vytvrzení. Dokonce se mi stalo, že jeden den jsem laminoval kryt motoru za pomocí Letoxitu, který se do druhého dne bez problému vytvrdil. Další den jsem laminoval hřbet trupu - postup stejný, teplé, suché letní počasí jako předchozí den - výsledek - lepivý povrch dílu a i po několika dnech byl díl pružný, jakoby byla použita nějaká gumová hmota coby pojivo. Začal jsem mít z Letoxitu docela bobky, protože je to nedokonalé vytvrzení zcela náhodný jev (alespoň pro mně) a nevím, kde už hledat příčinu. Nechce se mi věřit, že by zpracování vyžadovalo super laboratorní podmínky.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Tak to co popisuje Buckeye-Blitz se mi stávalo u CHS-1200 i u čerstvé sady. S Letoxitem ale zkušenost nemám. Už asi 3 roky používám L285 a nikdy se mi nic podobného nepřihodilo. Je sice dražší, ale při mé spotřebě to neřeším.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Lark píše:Tak to co popisuje Buckeye-Blitz se mi stávalo u CHS-1200 i u čerstvé sady. S Letoxitem ale zkušenost nemám. Už asi 3 roky používám L285 a nikdy se mi nic podobného nepřihodilo. Je sice dražší, ale při mé spotřebě to neřeším.
Tak právě u chs-1200 se mi to nestalo nikdy. Naopak často se mi něco podobného - epoxid není úplně tvrdý, ale jakoby gumový-stává u různých 5ti a 30ti min epoxidů...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Co si vzpomínám tak vliv na vytvrzení měla přítomnost oleje nebo jiné mastnoty..
OK2WY