Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Patrily tatikovi, ja nikdy automaty nemel. Mohl by mi rict nekdo kdo ma zkusenost s automaty jak dlouho maji vydrzet jit bez pohybu? Tyhle vydrzi max 5h, coz mi prijde malo. Je to po celodennim noseni a hybani. Nak
Co si pamatuju, tak strojky ze Sojuzu (vojenská klasika) vydržely na poliččce jít dva dny. Normální natahovací hodinky 3 dny. 5 hodin je málo. Hodinářský olej by vysychat neměl, přesto si říkám, jestli není příčina v suchém strojku.
Kdo vi, ale otazka co by stala oprava. Divne prepinaji nazvy dnu (2x za den) takze tam bude neco vic nez jen promazani a vycisteni. Daji se koupit na ebayi od 1000 vejs, takze asi pujdou zpatky do supliku. Diky za odpoved. Nak
Náhodou taky nosím Seiko 5 Superior Titanium na ruce. Po sundání vydržely jít aspoň 24 hodin, tak počítám že se za jeden den nošení nenatáhly úplně na max. Docela mě překvapilo že se dají pořád ještě koupit i mechanický strojky ( koupeno před dvěma roky). Ty dny jsou tam v D a En, ale přepínají se po dni v "daném jazyce" , jak si to nastavíš.
Já měl kdysi automaty a ty šly po sundání z ruky 24hodin. Po opravě sklíčka najednou nevydržely ani do rána a zjistil jsem, že to natahování je i hlasitější. Je v nich mezikolečko s rohatkou, které přepíná podle směru kyvu smysl natahování, a ta pružinka rohatky byla moc tvrdá. Když jsem jí trochu uvolnil napružení, hodinky zase šlapaly jak víno. Jestli ty tvoje ale ležely dlouho v šuplíku, tak by jim určitě prospělo vyčištění a nové promazání. Otázkou je co to bude stát a jestli se to vyplatí.
Právě, asi se to spíš nevyplatí. Tady do těch už někdo vrtal Ručičky by potřebovaly srovnat nebo vyměnit (místy to o sebe škrtá). Divně přehazují názvy dnů (2x za 24h) a za den se zpozdí o 4 minuty. Ale ten mechanický strojek se mi líbí, asi si seženu jiné. Měl sem 6let Casio edifice (quartz strojek) a teď prostě umřely. Strojek nejde. Nejdřív se zpožďovaly asi minutu za hodinu a pak umřely. Během pár dní Nak
automaty jsou kouzelný, jedny mám na ruce a seiko 5 mi leží na skříni. taky nejdou, ale proto že je teď nenosím. když jsem je nosil, nesundaval jsem je vůbec a potom v klidu vydržely běžet cca dva dny. seika 5 používají kvalitní strojky, dají se pořídit supr hodinky opravdu za málo peněz. zkus je ještě trošku ponosit, ale jestli se v nich někdo hrabal, tak budou asi zralý na servis.
Tak od rána (6h) se už zpozdily o 2 minuty máme 13:54 a hodinky 13:52. Otázka je cena servisu, můžu se zkusit zeptat, ale myslím že to přesáhne cenu jiných. Nak
jde o to, jestli odchylka je pořád stejná, třeba minuta denně. pak by je hodinář "jenom" vyčistil, promazal a seřídil. mě ty pětky dělali do 20 vteřin denně. jesli máš blízko hodináře, tak je tam odnes. ja jsem za nové dal okolo dvou tisíc, uvidíš co ti řekne.
Kdysi ještě za hlubokého totáče jsem měl Omegy, dostal jsem je darem jako starší, nové byly asi pekelně drahé. Po sundání šly skoro tři dny. Ale proč o nich píšu... Chodily přesně, dokud se mi na vrátnici jedné firmy nepodařilo rozbít nerozbitné kalené sklíčko o ostrý roh takového mramorového soklu. Hodináře, který to uměl zasklít jsem našel až v Praze v nějakém družstvu Soluna (nebo tak nějak, bylo to tuším na křižovatce ulic Sokolovská a Ke Štvanici, kde je dnes spořitelna) Tady v Brně to nikdo nedělal. Tam mi na rovinu řekli, že v těch hodinkách původně je z výroby skoro vakuum, ta trocha tlaku co tam je že je tuším dusík, který se vyznačuje minimálními změnami tlaku a viskozity s teplotou, a proto ty hodinky chodí přesně. To ale nikdo kromě výrobce udělat neumí a proto že mi to zasklí při normálním atmosferickém tlaku. a mám počítat s tím, že to nebude ono.
Od té doby ty hodinky už nikdy nechodily přesně, byl rozdíl jestli jdou v teple na ruce, nebo na poličce, a celkově stály za prd. Po čase jsem je komusi za pár korun nechal. Nevím jak ty Seiko, ale pokud by taky původně používaly nízký tlak nějakého inertního plynu, (to by mohlo mít vliv i na tu hlučnost) pak by klidně bylo možné že tam bude stejný problém. (.. může se pak projevovat i stárnoucí na vzduchu s kyslíkem oxidující mazivo atd.)
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
v hodinkách jako třeba seiko 5 žádný inert plyn neni, můžeš je normálně otevřít. vadí jim prach, vkhkost ve strojku. pokud upadnou na zem, nebo s nima klepneš také není dobré.
neznám přesně zdroj, odkud se ke mě ta informace dostala--kamarád na hodinkách vcelku ujíždí, druhý známý je hodinář, možná jsem to jen někde četl, ale lepší automaty se udajně štelují na míru majiteli--zpoždování, předcházení.