AXI 5325/16 upevnenie
AXI 5325/16 upevnenie
Ahoj.
Prosím poraďte ako správne pripevniť axi 5325/16 tak aby sa neuvoľnoval?
[album]4201[/album]
Problém je ten, že vždy pri piatom až šiestom lete po predchádzajúcej kontrole vždy zistím slabší ťah motora, mierne vibrácie a po rozobratí chýbanie jednej až troch skrutiek, na ktorých drží axík.
Motor je umiestnený na predĺžení motorového domčeku na 4 skrutkách.
[album]4202[/album]
Pod hlavičkou skrutky a medzi domčekom a motorom pružná podložka, nejaké tie podložky na doladenie vyosenia, všetko zakvapnuté zo strany domčeka aj zo strany statora motora modrým Loctitom.
To na fotke je už hádam šiesta sada skrutiek, tie na obrázku sú dlhšie ale všetky predtým som mal primerane dlhé bez potreby podkladania matkami.
Ja som už zúfalý, v podvedomí sa pomaly bojím vôbec lietať, raz som pristál doslova s motorom na jednej skrutke.
Inak chod motora veľmi kultivovaný, bez zjavných vibrácií, po dotiahnutí či doplnení chýbajúcich skrutiek plný ťah ozaj vynikajúci, skúšal som aj iné vrtule ale bez efektu, teda v nejakých extra vibráciách to asi nebude.
Ľ.
Prosím poraďte ako správne pripevniť axi 5325/16 tak aby sa neuvoľnoval?
[album]4201[/album]
Problém je ten, že vždy pri piatom až šiestom lete po predchádzajúcej kontrole vždy zistím slabší ťah motora, mierne vibrácie a po rozobratí chýbanie jednej až troch skrutiek, na ktorých drží axík.
Motor je umiestnený na predĺžení motorového domčeku na 4 skrutkách.
[album]4202[/album]
Pod hlavičkou skrutky a medzi domčekom a motorom pružná podložka, nejaké tie podložky na doladenie vyosenia, všetko zakvapnuté zo strany domčeka aj zo strany statora motora modrým Loctitom.
To na fotke je už hádam šiesta sada skrutiek, tie na obrázku sú dlhšie ale všetky predtým som mal primerane dlhé bez potreby podkladania matkami.
Ja som už zúfalý, v podvedomí sa pomaly bojím vôbec lietať, raz som pristál doslova s motorom na jednej skrutke.
Inak chod motora veľmi kultivovaný, bez zjavných vibrácií, po dotiahnutí či doplnení chýbajúcich skrutiek plný ťah ozaj vynikajúci, skúšal som aj iné vrtule ale bez efektu, teda v nejakých extra vibráciách to asi nebude.
Ľ.
Re: AXI 5325/16 upevnenie
Kup si kvalitní imbusy - max jednu podložku bez jakýkoli pružný a je- Radek
EDIT - další věc - to je topovka ( 3 vrstvy) ta překližka na přepážce?
EDIT - další věc - to je topovka ( 3 vrstvy) ta překližka na přepážce?
ICQ 638556901
Já se divím, že tam ten motor vůbec drží.

Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Kup si pořádný šrouby velkoplošné podložky na daný průměr šroubu odmasti to zalep modrý loctite a už by se to nemělo povolovat.
Kup šrouby které jdou utáhnout- šestihran,imbus,torx či něco podobného. plochý šroubek fakt neutáhneš dostatečně
Kup šrouby které jdou utáhnout- šestihran,imbus,torx či něco podobného. plochý šroubek fakt neutáhneš dostatečně
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
A co použít modrý Loctite??
http://www.loctite.cz/Loctite-6700.htm? ... 2629713921
http://www.loctite.cz/Loctite-6700.htm? ... 2629713921
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Dakujem za rady.
a neviem preco sa mal niekto cudovat ze to vobec drzi. Je to topolovka 3mm z oboch stran olaminovana.
a neviem preco sa mal niekto cudovat ze to vobec drzi. Je to topolovka 3mm z oboch stran olaminovana.
Na 1,5 Kw motor (a cca půl metru vrtule) přepážka z 3mm topolovky? O jaký model se vlastně jedná? Radek
ICQ 638556901
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Tiež to vidím jednak na motorovú prepážku z poriadnej (leteckej) preglejky a nie z mäkkej topolovky a imbusové skrutky z obyčajnými podložkami. Žiadne pružné zbytočnosti. Potom buď zaistiť Loctite, alebo farbou, alebo samoistné matice. Takto mám upevnený benzín 35 cm2 asi päť rokov a ešte sa nepovolil, a to sú oproti elektre samozrejme neporovnateľne väčšie vibrácie. Takže problém bude asi aj v tej motorovej prepážke.
Je to Yaka co mame od ok-glidera. Pokud to ma olaminovane tak v tom necim takovy problem. Kdyz to udela na imbus kterej bude lepenej loctitem tak je podle meho v pohode.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Co ti pomůže imbus na loctite a olaminování když ta překližka je bláto? Tedy se stlačí jako nic - Radek
ICQ 638556901
Jo. Udelal jsem to tak v jine instalaci a nic se nebortilo.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
ludicek píše:[album]4202[/album]
To jsi nemohl vzít kudlu a začistit ty chlupy z tkaniny?
OK2WY
ludicek píše:Dakujem za rady.
Reagoval jsem proto, že je to humpolácky udělaný. Z toho plyne i tvůj problém.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Je to yak54 od pilotrc a domcek je aj napriek vzhladu dost pevny.
- kingfisher
.... a taky bych si pro jistotu překontroloval vyvážení vrtule.....
P.
P.