Škoda ho. Byla to pěkná raketa. Příkonovej poměr asi 830W/kg.
Když se rojí mravenci
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Když se rojí mravenci
K*r*y jedny malý. Jeden mi zalez pod popruh na krku a začal kousat. Zbytek mi lez po čumáku a rukou. Něco co má rozpětí 600mm a umí horizont možná i 180km/h za tohoto stavu kočírovat fakt nelze!
Re: Když se rojí mravenci
Skyfun patří mezí mé nejpblíbenější stroje. Koukám ty následky nejsou nijak hrozný, za jeden večer to budeš mít pokupě. Trochu ztěžkne pětiminutovým epoxidem a bude ještě rychlejší. Po každé další takové rance ztěžkne, a nakonec už je to neřiditelný ingot, tak musí nastoupit nový.
Jestli lítáš takhle rychle, udělej si místo těch pěnových elevonů nové, balsové, z kupované odtokové lišty. Uvidíš jak se to zpřesní. Já je ještě potahuju nažehlovací folií a nemá to chybu. Plus tři plastové pantíky na každý elevon.
Tak ať to máš zase rychle ve vzduchu - je to zábava, viď?

Jestli lítáš takhle rychle, udělej si místo těch pěnových elevonů nové, balsové, z kupované odtokové lišty. Uvidíš jak se to zpřesní. Já je ještě potahuju nažehlovací folií a nemá to chybu. Plus tři plastové pantíky na každý elevon.
Tak ať to máš zase rychle ve vzduchu - je to zábava, viď?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Taky jsem takhle jednou dopadnul, jen to bylo trochu větší éro (Arow 40 se 7,5ccm). Při přemetu mi vletěl za brýle střevlík a začal mi hrabat po oku. Než jsem ho vyhrábnul, byla to totálka. Uvažoval jsem pak, že budu lítat v potápěčských brýlích 
- Xenomorfus
Kluci, ja bych to neprikladal vubec nahode, podle mne to jsou naprosto cilene utoky. Obcas se divam s malou na nejake kreslene vecernicky, jako treba Vcelka Maja apod a ten hmyz, to je banda pekne zakernych parchantu
.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Samozrejme ze to delaji schvalne .....
Naposled vosa .. dorazela dorazela i kdyz sem si ji nevsimal a soustredil se jenom abych pristal pote co po par premetech a nevsimani neprestala dorazet na hlavu a kolem oci hlavne .... jakmile sem uhnul pred dalsim cilenym utokem na oko
(tak jako klasicke vosi provokovani ozen se po me a ja te za to pak stipnu) kdy sem opravdu nechtel "vyprovokovat" stipanec do oka nebo na vicko (coz se mi stalo uz jedenkrat na plazi u more kdy si takhle pozoruju nehnute "prirodu" a ta svine si sedne na vicko tak abych ho musel zavrit podvedome a hnedle me stipla ...a spokojene si jeste stacila odlitnout)
tak buch letadlo dostalo peknou cumakovku .... vosa to najednou uplne "nahodou" vzdala a uz byla fuc
Do doby co sem nehavaroval tak provokovala a jakmile sem narazil tak jako kdyz utne ... bodavej a kousavej hmyz je proste skodolibej hajzlik a na zadne nechtene nahody u nej rozhodne neverim
Naposled vosa .. dorazela dorazela i kdyz sem si ji nevsimal a soustredil se jenom abych pristal pote co po par premetech a nevsimani neprestala dorazet na hlavu a kolem oci hlavne .... jakmile sem uhnul pred dalsim cilenym utokem na oko
(tak jako klasicke vosi provokovani ozen se po me a ja te za to pak stipnu) kdy sem opravdu nechtel "vyprovokovat" stipanec do oka nebo na vicko (coz se mi stalo uz jedenkrat na plazi u more kdy si takhle pozoruju nehnute "prirodu" a ta svine si sedne na vicko tak abych ho musel zavrit podvedome a hnedle me stipla ...a spokojene si jeste stacila odlitnout)
tak buch letadlo dostalo peknou cumakovku .... vosa to najednou uplne "nahodou" vzdala a uz byla fuc
Do doby co sem nehavaroval tak provokovala a jakmile sem narazil tak jako kdyz utne ... bodavej a kousavej hmyz je proste skodolibej hajzlik a na zadne nechtene nahody u nej rozhodne neverim
A co takhle když letíte s 3m letadlem a před vámi se zhmotní a blíží přímo na vás roj včel - uvažujete kolik žihadel asi tak vydržíte ale uhnout nemůžete a modlíte se - já si zkoušel ještě klekolehnout na zem
to byla zábava co jsem zažil asi 2m zpět na horách když to dorazilo na tamní zpožděná včelstva a já měl letadlo tak týden doma
Naštěstí jsem je nezaujal tak pokračovaly.
Mravenci se mi nicméně teď vyrojili v dílně. Zkoušel jsem je ve vzteku když mi lezli do lepidla stříknout aktivátorem nemaje po ruce biolit ale nic si z toho nedělali.
Mravenci se mi nicméně teď vyrojili v dílně. Zkoušel jsem je ve vzteku když mi lezli do lepidla stříknout aktivátorem nemaje po ruce biolit ale nic si z toho nedělali.
U más se rojej lítcí mravenci. To je žůžo když to na ně příjde je jich všude plno. Tuhle mi jeden vlez za brejle a já ho zmáčknul - kolega mě navigoval abych napůl slepej přistál - ta mrcha mi tam stříkla pod oko kyselinu...
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Holt je jich víc než nás, tak jsme v menšině 
když už je tu řeč o mravencích, nemáte někdo nějaký zaručený recept, jak se zbavit těch kousavejch zrzavejch ? Že jsem od nich občas poštípanej mě zase tolik netrápí, ale vyžíraj mi trávník a dělaj boule podobné krtincum a pokusy vyrejpnout pudu evidentně nezabralo 
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
>Woita
Oprava asi nebude. Jaksi sem nenašel plexík z kabiny. A malejch dílů který sem všechny nesebral bylo povícero. Každopádně z výbavy to odnes akorát Rx kterej "brzdil" Lipolku. Takže otázka je, kam s tím.
Velkej SkyFun:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Only_.html
Nepřichází v úvahu. S 250W pohonem by to bylo o ničem.
RadJet 800:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _ARF_.html
By asi vyšel váhově možná o něco líp jak SkyFun, ale i tak to bude bída.
Wing Wing Z-84:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _KIT_.html
To se mi celkem líbí. Hmotnostně by to mohlo být přijatelné. Akorát nechápu kterej cip navrhoval tvar tý rozšiřující se prdele. To je snad proti všem zákonům aerodynamiky. Pod motorem to bude asi celkem jedno, ale se stojící vrtulí v kluzu tam musí vznikat úplav jak prase kterej to bude náramně brzdit.
A nebo se vrátit zpět ke kořenům:
Bohužel původní 600mm verze ParkJeta se už nenabízí. Teď je k dispozici verze V2 s několika změnami. Rozpětí už jen 550mm! To už fakt bude jen okřídlenej motor! Už tu původní 600mm verzi sem měl kolikrát problém dostat do vzduchu. S daným pohonem (HiModel A2208/9 + 3S 1Ah + APC 5,25/6,25E-mazec!) a letovkou do 300g to bude masakr na řízení (oči).
Oprava asi nebude. Jaksi sem nenašel plexík z kabiny. A malejch dílů který sem všechny nesebral bylo povícero. Každopádně z výbavy to odnes akorát Rx kterej "brzdil" Lipolku. Takže otázka je, kam s tím.
Velkej SkyFun:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Only_.html
Nepřichází v úvahu. S 250W pohonem by to bylo o ničem.
RadJet 800:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _ARF_.html
By asi vyšel váhově možná o něco líp jak SkyFun, ale i tak to bude bída.
Wing Wing Z-84:
To se mi celkem líbí. Hmotnostně by to mohlo být přijatelné. Akorát nechápu kterej cip navrhoval tvar tý rozšiřující se prdele. To je snad proti všem zákonům aerodynamiky. Pod motorem to bude asi celkem jedno, ale se stojící vrtulí v kluzu tam musí vznikat úplav jak prase kterej to bude náramně brzdit.
A nebo se vrátit zpět ke kořenům:
Bohužel původní 600mm verze ParkJeta se už nenabízí. Teď je k dispozici verze V2 s několika změnami. Rozpětí už jen 550mm! To už fakt bude jen okřídlenej motor! Už tu původní 600mm verzi sem měl kolikrát problém dostat do vzduchu. S daným pohonem (HiModel A2208/9 + 3S 1Ah + APC 5,25/6,25E-mazec!) a letovkou do 300g to bude masakr na řízení (oči).
- Xenomorfus
No, mravenci na travniku trapili mati na chalupe. Zkousela ruzne "zarucene" rady, ale moc to nezabiralo, spise jen tak castecne. Nakonec to byl tuhy boj a nejlepsi pomocnici byli Loxiran a Spintor (Spinosad). Rekl bych, ze za dve sezony zmizeli uplne. Ovsem navnadu mati doplnovala porad.
Xenomorfus
Xenomorfus píše:No, mravenci na travniku trapili mati na chalupe. Zkousela ruzne "zarucene" rady, ale moc to nezabiralo, spise jen tak castecne. Nakonec to byl tuhy boj a nejlepsi pomocnici byli Loxiran a Spintor (Spinosad). Rekl bych, ze za dve sezony zmizeli uplne. Ovsem navnadu mati doplnovala porad.
Já se právě také na netu dopátral pouze ruzných babských rad, jak je odradit od nějakých výletu ruzně na kytky a záhony, ale likvidaci celého mraveniště tam vidí jako marný boj, asi jim teda zkusím to mraveniště kousek po kousku postupně poponášet, kde nám to už vadit nebude a to vyrejpnutý vždy nějak ošetřím nějakým přípravkem.
- kitemonkee
pepin píše:když už je tu řeč o mravencích, nemáte někdo nějaký zaručený recept, jak se zbavit těch kousavejch zrzavejch ? Že jsem od nich občas poštípanej mě zase tolik netrápí, ale vyžíraj mi trávník a dělaj boule podobné krtincum a pokusy vyrejpnout pudu evidentně nezabralo
ale jistě:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mdUGCQS1ipY[/youtube]
kromě "uklidění" mravenců si uklidíš taky hliníkový šrot co ti zavazí v garáži a ještě si vyrobíš něco pěkného co zaručeně jen tak někdo doma nemá
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
kitemonkee píše:-------------
já to tušil, že tady na řešení mého poblému odpověd dostanu
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Funguje na ně Tetrachlórovej hasičák. Jenže kde ho dnes vzít...
Jirka
Jirka